Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261250
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Ile jeszcze będzie gwiazd śmierci ? To już się robi nudne. Jedyne co się zmienia to ich wielkość i nic więcej. Ciekawe czy kiedykolwiek zakończą tą serię. Założę się że za 20 części będzie gwiazda śmierci wielkości galaktyki.

ocenił(a) film na 7
MDKIP

Ile jeszcze będzie tematów o tym ile było gwiazd śmierci? Na razie na 8 filmów gwiazd było 3.
"Założę się że za 20 części będzie gwiazda śmierci wielkości galaktyki."
-Pojbało cię? A jak ktoś z disneja to czyta? Po co podsuwasz im pomysły :D

WTTW_FILM

Napisałem "Ile jeszcze będzie" a nie ile było.

ocenił(a) film na 7
MDKIP

"Ile jeszcze" ma wydźwięk jakby już było ich z 89, tych słów używa się głównie jak ma się czegoś dosyć ze względu na nadmiar. Więc serio mam to tłumaczyć bardziej łopatologicznie skąd mój post wyżej?

WTTW_FILM

Rozumiem o co Ci chodzi. Mi chodziło bardziej nie o ilość gwiazd śmierci tylko o to że ten motyw staje się po prostu powtarzalny i nudny no i nie wiadomo ile razy jeszcze zechcą go powtórzyć.

ocenił(a) film na 3
WTTW_FILM

3 na 8 to i tak za dużo, ( w sumie to 4 filmy na 8 miały DS, choć dwa opowiadają o jednej i tej samej ) technicznie to zapętlanie się, a fabularnie robienie z Imperium czy FO idiotów, którym wydaje się, że stacja tego typu to dobre rozwiązanie mimo tego, że jest "na jednego hita". Ale faktycznie lepiej może nic nie wspominać o tym głośno, bo jeszcze przypomni im się, że w finałowej części trylogii powinna być Starkiller 2.0/DeathStar #4....

użytkownik usunięty
MDKIP

Pewnie będzie jeszcze ze dwie, w tym trzecia blizniacza ;d

cóż, oby w epizodzie IX nie było gwiazdy śmierci vol 4 ;p bo się wkurzę, na szczęście The Last Jedi zapowiada się dobrze

Jak jednak by była w The Last Jedi to bym chyba w zupełności stracił zaufanie do następnych filmów z tej serii. Chociaż też ciekawa sprawa z wielkościami tych gwiazd śmierci. W normalnej cywilizacji następuję miniaturyzacja technologii podczas gdy zła strona (imperium, nowy porządek) buduje coraz je większe przez co muszą mieć większe źródła energii i więcej kosztować, a efekt końcowy jest zawsze taki sam.

użytkownik usunięty
MDKIP

Jak w The Last Jedi nie będzie, to będzie jeszcze gorzej bo w Imperium Kontratakuje nie było a skoro TFA jest kopią New Hope to TLJ będzie przez to kalką TESB :p