Po premierze Przebudzenia Mocy, mój ranking troszkę się rozjechał :)
5 - Imperium Kontratakuje
6 - Powrót Jedi
7 - Przebudzenie Mocy
4 - Nowa Nadzieja
1 - Mroczne Widmo
3 - Zemsta Sithów
2 - Atak klonów
1. Imperium Kontratakuje
2. Powrót Jedi
3. Nowa Nadzieja
4. Przebudzenie Mocy
5. Zemsta Sithów
6. Atak klonów
7. Mroczne Widmo
1. Zemsta Sithów
2. Imperium Kontratakuje
3. Powrót Jedi
4. Nowa Nadzieja
5. Przebudzenie Mocy
6. Atak Klonów
7. Mroczne Widmo
"Mój ranking classic sw jest taki
1 Mroczne Widmo
2 Atak klonów
3 Zemsta Sithów
4 Nowa Nadzieja
5 Imperium Kontratakuje
6 Powrót jedi "
Bez komentarza...
Gdy pisałem ten komentarz , nie widziałem jeszcze nowszej sagi sw . Od wczoraj jestem po seansie i daje 7 miejsce Przebudzenia Mocy .
I naprawdę chcesz wszystkim wmówić, że najbardziej lubisz Mroczne Widmo, a najmniej Przebudzenie Mocy? I że twój ranking jest identyczny jak filmowa chronologia?
Nie . Lubie sześć poprzednich części sag sw niż przebudzenie Mocy . I nikomu tnie chce wpić że Przebudzenie Mocy najmniej lubie . I tu masz racje że mój ranking jest identyczny filmowa chronologia.
TO jak w końcu? Nie chcesz nikomu wmówić, że najmniej lubisz Przebudzenie Mocy, ale przyznajesz że tak jest? WTF?
Czyli najbardziej lubisz Mroczne Widmo, a potem Atak Klonów?
Najbardziej lubie ; Mroczne widmo Atak klonów , Zemsta sithów Nowa Nadzieja , Imperium Kontratakuje i Powrót jedi . Co do Przebudzenia Mocy mi , do gustu nie przypadło . Ta nowsza część tym klasycznym częściom nie dorównuje .
Wszystkich nie możesz najbardziej lubić. Którą część podobała ci się najbardziej?
To czemu napisałeś, że najbardziej lubisz Mroczne Widmo, a Nową Nadzieję postawiłeś na 4. miejscu?
Czemu uważasz że wszystkich części sagi sw , lubić nie mogę ? .Znam wiele osób którzy lubią te wszystkie części . I ja jestem jedną , z nich .
Ja też lubię wszystkie części, ale w temacie chodziło o podanie własnego rankingu Star Wars, czyli którą część lubimy najbardziej i tak w dół aż do tej, którą lubimy najmniej. Ty podałeś kolejność chronologiczną, nie wiadomo po co.
Jak będziesz chciał , wymienię ci kilka powodów , dla których te części sagi sw, według mnie są lepsze od nowej części .
Ten gość pisze tak chaotycznie, że nie wiadomo o co mu chodzi. Najpierw jedno, potem drugie. To jest oceną, to jest rankingiem powstawania filmów, moje ulubione to jest to, a za chwilę co innego. Czytałem te komentarze kilka razy i nic prawie nie zrozumiałem :D
http://45.media.tumblr.com/b122e185b2bb1eec2e6209dc371a812b/tumblr_nqm8ambtvu1qd e7iyo2_r5_540.gif
Jak byś nie zauważył to autor tego tematu , nic sie nie odezwał czy mój ranking to trolling .
Autor tematu to 1 głos. Jest tak samo ważny jak głos każdego innego użytkownika.
1. Powrót Jedi, Zemsta Sithów, Imperium 10/10
2. Nowa nadzieja 9/10
3. Mroczne widmo, Atak klonów, Przebudzenie mocy 8/10
1. Imperium Kontratakuje
2. Powrót Jedi
3. Nowa Nadzieja
4. Przebudzenie Mocy
5. Zemsta Sithów
6. Atak Klonów
7. Mroczne Widmo
1. Imperium Kontratakuje
2. Powrót Jedi
3. Nowa Nadzieja
4. Przebudzenie Mocy
5. Zemsta Sithów
6. Mroczne Widmo
7. Atak Klonów
1. Imperium Kontratakuje 10/10
2. Return of the Jedi 10/10
3. Nowa Nadzieja. 9/10
4. Mroczne Widmo 8/10
5. Zemsta Sithow 8/10
6. Atak Klonów 7,5/10
7. Przebudzenie Mocy 6/10 i to naciągane
Łoł, zadziwia mnie Twój ranking. Nie spotkałem jeszcze osoby, której tak podoba się nowa trylogia, w porównaniu do Przebudzenia
Zapraszam na mój temat, w którym mniej więcej przedstawiłem czemu uważam tą część za najgorszą w historii:
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mocy-2015-671051/discu ssion/Nie+rozumiem+zachwytu+fan%C3%B3w+i+tak+wysokiej+oceny!,2723036
Nie skorzystam, gdyż nie rozumiem tego typu opinii, a może bardziej ludzi, którzy chwalą się taką złą opinią o TFA.
Ja z kolei nie rozumiem zachwytu fanów tym filmem i tak pozytywnych recenzji. Tak bardzo dziwny jest ten świat ;)
Gdybyś spojrzał tak trzeźwo na takie Mroczne Widmo jak na Przebudzenie Mocy to Twój ranking by się chyba trochę zmienił.
Zgadzam się. Mam wrażenie, że sporo osób jakoś przymrużyło oko na nową trylogię, a w kwestii przebudzenia mocy są bardzo otwarci na krytykę :)
Wspomniałem Mroczne Widmo, bo jest tam kupa błędów i dziur w logice. I co nieco tragicznych scen...
Ale wiele jest też epickich i genialnych, dlatego nie uważam tej części za beznadziejną.
1. Imperium Kontratakuje
2. Powrót Jedi
3. Nowa Nadzieja
4. Przebudzenie Mocy
5. Zemsta Sithów
6. Mroczne Widmo
7. Atak Klonów
1. Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów - 8/10 (7,9/10,0)
2. Gwiezdne wojny: Część V - Imperium kontratakuje - 9/10 (9,4/10,0)
3. Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja - 9/10 (9,4/10,0)
4. Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy - 9/10 (9,4/10,0)
5. Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi - 8/10 (8,0/10,0)
6. Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów - 7/10 (6,6/10,0)
7. Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo - 6/10 (5,6/10,0)
Pierwsza ocena w skali filmwebowej, druga w mojej własnej.