Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261578
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Jeśli w star wars 7 zabraknie: Hana solo, Księżniczki Lei, Luke Skywalker, to uważam że film będzie nie wypałem i zrobiony tylko dla kasy, a nie dla fanów i kontynuacji najlepszych części 4,5,6,

ocenił(a) film na 8
ManMax

Jak ty sobie to wyobrażasz? Nawet, jeżeli by próbowali, to ciężko byłoby nadać aktorom wygląd postaci sprzed ponad 20 lat.

Jacke32

Niekoniecznie muszą mieć wygląd sprzed 20 lat...

ocenił(a) film na 8
Peach3a3

Teraźniejszy? Zobacz jak oni teraz wyglądają. To by się nie sprzedało, nawet wśród fanów.

Jacke32

Tylko, że nowe części mogą opowiadać o rzeczach, które dzieję się np. 30 lat po starej trylogii, czyli jakieś 34 ABY

ManMax

luke skywalker ma też odbudować zakon jedi na yavin 4 wiec trochę rycerzy jedi będzie jak w jedi academy jak ktoś grał :)

wort801

cytując kariere nikosia dyzmy "jakby mieli kurna mózg" to w TV leciał by właśnie np animowany serial na wzór wojen klonów opowiadający historie pomiędzy starą a planowana nową trylogią. Wystarczy np wziąć na warsztat fabułę Jedi Academi i cały sezon serialu z głowy a napięcie w narodzie fanów rośnie.
P.S. Mam skromną nadzieje że wcisną gdzieś w filmie Ahsoke Tano np jako nauczycielke młodych jedi.

kombajn2_filmweb

oby nie ona

ocenił(a) film na 9
wort801

Fajnie by było, gdyby zrobili ekranizację komiksów STAR WARS Dziedzictwo albo Rycerze starej republiki, ale podobno ma być o jakichś bliźniakach, dzieciach Hana i Lei, czy coś w tym stylu...

julap2000

no tak ma być zobaczymy ;)

ocenił(a) film na 9
wort801

Mi osobiście cały ten serial Wojny Klonów nie podobał się . Ja bym chciał żeby zrobili film o Inwazji Yuuzhan Vongów lub na podstawie książek o Admirale Thrawnie

BELIAL71

mi się też nie podobało oby było jak w jedi academy :)

ocenił(a) film na 9
wort801

Jedi Academy chodzi o tą grę ? Jeśli tak to to by było jeszcze ok . Powrót do strych znanych miejsc np. zniszczona Baza Echo na Hoth , szturmowcy itd. taki ukłon w stronę starszej Trylogii

BELIAL71

tak chodzi mi o grę :)

ocenił(a) film na 9
wort801

To tak , film mógłby być dobry . Jakoś Epizody I i II straciły klimat cóż wolę zdecydowanie starszą Trylogię wyjątkiem jest Zemsta Sithów .

BELIAL71

ja nową wolę rocznik 90 jestem wiec już na NOWEJ SIĘ WYCHOWAŁEM :)

ocenił(a) film na 9
wort801

JA nie twierdzę że nowa jest słaba ale wiesz efekty specjalne to nie wszystko w filmie. Dla mnie nowa straciła dużo z tego klimatu co ma starsza. Ja pierwszy raz IV widziałem w jakimś 1979r no i tak już mi zostało. Ale każdy ma prawo lubić co mu się podoba. Jak jeszcze Atak Klonów jakoś przetrawiłem to Mroczne Widmo rozczarowało mnie. Oceny , które wystawiłem tu dla nowej trulogii są wysokie ale to za całokształt raczej . Ale w sumie dla mnie całe 6 części SW są i tak ze swoimi błędami czy niedociągnieciami najlepszą sagą w historii kina , obok Obcych i Terminatorów.

BELIAL71

ok dla mnie gwiezdne wojny są najlepsze obok batmanów nolana i władcy pierszczeni

ocenił(a) film na 9
wort801

Władca Pierścieni wymiata , ale to już trochę inny gatunek

BELIAL71

Według plotek fabuła ma być o dzieciach Hana i lei, osobiście mi by się taka fabuła spodobała, fajnie by było zobaczyć znów całą trojkę Hana,Leie,Luka,

ocenił(a) film na 9
ManMax

Właśnie ja też bym był zadowolony ze spotkania starych bohaterów .

ocenił(a) film na 10
kombajn2_filmweb

SPOILER! Ashoka Tano odeszła z zakonu Jedi w Wojnach Klonów, nie ma szans na jej powrót

ocenił(a) film na 9
Hertaos

I dobrze , przynajmniej jak dla mnie

ocenił(a) film na 9
ManMax

uważać trzeba na pasach , nie osądzaj filmu którego jeszcze nie widziałeś .

użytkownik usunięty
ManMax

Teraz wszystkie filmy robią dla kasy - jak tylko widzę informację "PG13" (dla widzów od lat 13), to jest dla mnie jasne, że jest to gniot zaprojektowany jako maszynka do robienia pieniędzy. Mało kogo dzisiaj interesuje rzeczywisty przekaz jakichś wartości - dlatego właśnie większość współczesnych filmów to po prostu śmieci, w porównaniu do produkcji sprzed kilku dekad.