Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261250
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Abrams naopowiadał się kiedyś jak to będą wykorzystane w filmie zdolności sztuk walki Iko Uwaisa i Yayana Ruhiana (miał być jeszcze Cecep Arif Rahman, ale jego w ich krótkiej scenie nawet nie widziałem), tymczasem aktorzy pokazali się na chwilę, a później to już tylko uciekali przed tym dużym czymś. I gdzie te popisy umiejętnościami?

ocenił(a) film na 4
arial_adriano2

Abrams w ogóle opowiadał wiele rzeczy / Wiele rzeczy było sugerowanych w materiałach promocyjnych - i co? Gucio. Kapitan Phasma miała być podobno "strong female character" a miała chyba 5 minut na ekranie i powiedziała 3-4 zdania...

No ale czego nie robi się, żeby widzów do kina przyciągnąć

kelas_aina

Jeśli chodzi o Kapitan Phasma to coś czuję że postać ta będzie miała więcej do zaoferowania w kolejnej części, z tym że nie powoływałbym się tu na Abramsa tylko na szefową Lucasfilm - Kathleen Kennedy. Link poniżej:

http://www.filmweb.pl/news/Szefowa+Lucasfilm+zapowiada+lepsze+czasy+dla+kobiet+w +%22Gwiezdnych+wojnach%22+%2B+niespodzianka-114760

Niemniej wracając do Kanjiklubu to początkowo myślałem że zatrudnili ich do jakiejś efektownej walki z użyciem mieczy świetlnych, później kiedy w sieci pojawiły się plotki że będą jakimiś najemnikami lub gangsterami to dalej liczyłem że Abrams jakoś fajnie ich wykorzysta, a koniec końców okazało się że postali w jakimś korytarzu, a później rozbiegli się na wszystkie strony. W dodatku słabo wygląda szansa na ich powrót w kolejnej części bo Solo ... Solo wyszedł.

ocenił(a) film na 4
arial_adriano2

Może rzeczywiście Phasma dostanie jeszcze tę parę linijek.

Zerknij na ten post o wyciętych scenach
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mocy-2015-671051/discu ssion/Wszystkie+sceny+uj%C4%99cia+wyci%C4%99te+na+etapie+monta%C5%BCu+i+scenariu sza-zbi%C3%B3r,2719333

kelas_aina

Bardzo ciekawy post, dzięki z link. Jest dokładnie tak jak napisał jego autor, to zdumiewające że film został tak dobrze przyjęty przez ludzi z branży, redakcje serwisów tematycznych a na widzach kończąc, pomimo tego że został tak mocno okrojony najpierw z pierwotnego scenariusza, a później nawet z nakręconych już scen. Niemniej kino to kino, prawdopodobnie była presja co do długości filmu, ale jest szansa że kiedy produkcja doczeka się premiery na Blu-Ray to my doczekamy się (zapewne sporo później) wersji reżyserskiej, która - mam nadzieję - będzie bogatsza o usuniętą treść.

ocenił(a) film na 3
arial_adriano2

Abrams swego czasu zapewniał, że Alias i Zagubieni będą mieć epickie/wgniatające w fotel/zamiatające wszystko i wszystkich zakończenia. Każdy, kto wierzy temu gościowi jest idiotą.