1. Finn - jakiś konający szturmowiec pomazał mu hełm krwią. ?
2. Phasma - postać dla "ozdoby".
3. Skąd Rey znała sposób na porozumienie się ze złomiarzem kiedy uratowała BB-8 na pustyni?
4. Dlaczego Finn ratuje Poe?
5. Dlaczego Finn zachowuje się inaczej od reszty szturmowców?
6. Ray, Finn, BB-8 wsiedli do statku Hana Solo uciekając przed wrogiem. Jakim cudem myśliwce zestrzelili statek do, którego uciekali wcześniej, a statku Hana nie udało im się zestrzelić?
7. Skąd Han Solo i Chewbacca wiedzieli jak szukać swój statek?
8. Han Solo wciąż jest przemytnikiem i żadnej ewolucji tej postaci. Nic?
9. Rathtary wyglądają sztucznie.
10. Kłótnie Hana z gangami na jego statku potwierdzają, że postać Hana nie jest ciekawa. Tylko starsza.
11. Dlaczego Snoke jest taki duży?
12. W Galaktyce nie dzieje się za dobrze. Luke zaszył się na wyspie tylko dlatego, że jeden uczeń go zdradził. Poważnie? I dlatego strzelił focha pozwalając na taki rozwój sytuacji? To parodia postaci.
13. Ta pomarańczowa podróba Yody jest tylko po to, aby fabuła mogła się rozwijać według schematów.
14. Dlaczego Ren modli się do szczątków Vadera? Przecież Vader przeszedł na jasną stronę, więc właściwie został zdrajcą ciemnej strony.
15. Maz Kanata trzymała miecz Luke'a. Jak go zdobyła? Miecz leżał przez lata licząc, że z całej Galaktyki pojawi się osoba, która będzie miała jakieś prawa, aby go dobyć?
16. Kolejna Gwiazda Śmierci. Tylko większa. A przemówienie Huxa jest przesadne. Na silę twórcy narzucają skojarzenia z pewną ideologią.
17. Podczas przemówienia widać, że siły wroga to resztki. Przez cały film latają tylko jednym niszczycielem. Więc po co ruch oporu bawi się w partyzantkę?
18. Jakim cudem wróg zbudował Gwiazdę Śmierci? Skąd pozyskał na to środki? Tak szybko zdołał to zbudować? I skąd wróg się wziął?
19. Finn wymachuje mieczem jak jakąś zabawką.
20. Jak Poe Dameron właściwie przeżył? Przecież to bez sensu samemu dopowiadać sobie jakiś wątek.
21. Ren jest bardzo ładnie uczesany.
22. Skoro Ren potrafi tylko wyciągnąć z Rey to czemu nie umie wyciągnąć z niej mapy?
23. Rey nagle umie posługiwać się Mocą?
24. Opócz murzyna widać też azjatę.
25. Dlaczego uśmiercili Hana? To takie wymuszone
26. To, że Ren przegrał z dziewczyną to jeszcze wyższy poziom abstrakcji.
27. W ogóle to dlaczego Ren ma taki dziwny miecz?
28. Dlaczego jak Rey wraca z rozwalającej się planety to Lei przytula się akurat do niej? Chyba na samym początku to powinna się do Chewbacci przytulić.
29. Dlaczego R2 włącza się tak nagle i bez żadnego uzasadnienia?
30. Całość przepełniona wymuszonym i słabym humorem.
To dowody na to, że widzom rządzi nostalgia niż logiczne myślenie skoro tak dużo osób wciąż uważają to za dobry film.
Wiesz... Poprzednie części czy to ep 1-3 czy nawet ep 4-6 też miały pewne dziury logiczne... Choć zgadzam się, że ep 7 zdecydowanie przebił wszystko... ;)
Skąd te przesadzone zachwyty? Bo nostalgia! XD
Wg mnie sam w sobie film jest całkiem dobry, ot miła przygodówka przy której można odpocząć... Jako epizod Gwiezdnych Wojen wychodzi koszmarnie... Serio, on wręcz niszczy sens wszystkich poprzednich części. No i spartaczyli Hana, Luke'a i Leię... Nie ma też w sobie żadnego głębszego przesłania, czysta rozrywka dla mas...
https://www.youtube.com/watch?v=sg29Sa6QFes
Dałeś dobre pytania ciekawe tylko ,czy któryś z zagorzałych fanów tej części sw udzieli ci odpowiedzi .
Nie wyglądasz mi za zagorzałego fana TFA. XD
A nasz kochany Az tylko do takich oczekiwał odpowiedzi. ;P
1. Finn - jakiś konający szturmowiec pomazał mu hełm krwią. ? - Ta wiem że dziwne to było bo niby jak xd?
2. Phasma - postać dla "ozdoby". - Więcej ja miał ten szturmowiec z kijem, miała być mocarz a wyszło gówno.
3. Skąd Rey znała sposób na porozumienie się ze złomiarzem kiedy uratowała BB-8 na pustyni? - Ni wiem xd Czary? A może szybko się nauczyła bo wiesz ona taka szybka była.
4. Dlaczego Finn ratuje Poe? - To akurat proste, Poe jest pilotem i umie sterować statkami, Finn nie aa jakoś musiał uciec.
5. Dlaczego Finn zachowuje się inaczej od reszty szturmowców? - Nie wiem, skoro mieli pranie mózgu od małego to to nie powinno wystąpić, ale to akurat trochę czepianie się na siłę. Może to wyjaśnią? hoć z drugiej strony czy wszystko musi być podane?
6. Ray, Finn, BB-8 wsiedli do statku Hana Solo uciekając przed wrogiem. Jakim cudem myśliwce zestrzelili statek do, którego uciekali wcześniej, a statku Hana nie udało im się zestrzelić? - A on nie był przykryty szmatami i nie wyglądał jak gówno które nie lata?
7. Skąd Han Solo i Chewbacca wiedzieli jak szukać swój statek? - Może nadajnik? Wiesz w starych częściach też wykrywali jednostki po czymś takim.
8. Han Solo wciąż jest przemytnikiem i żadnej ewolucji tej postaci. Nic? - Jak to nie? Dawniej woził "towary" a teraz wozi ośmiornice xd jest awans? JEST!
9. Rathtary wyglądają sztucznie. - Bo poszli na łatwiznę i użyli CGI przez co widać kontrast na tle efektów praktycznych.
10. Kłótnie Hana z gangami na jego statku potwierdzają, że postać Hana nie jest ciekawa. Tylko starsza. (nie wiem co odpisać xd)
11. Dlaczego Snoke jest taki duży? - Hologram był tak powiększony, wiesz żeby pokazać wielkość że on taki duży i zły buuuu!
12. W Galaktyce nie dzieje się za dobrze. Luke zaszył się na wyspie tylko dlatego, że jeden uczeń go zdradził. Poważnie? I dlatego strzelił focha pozwalając na taki rozwój sytuacji? To parodia postaci.- Poszedł śladami Yody nie tyle że strzelił focha a z emo kumplami wpadli i wymordowali mu wszystkich uczniów plus rozwalili całą nową akademię więc w ślady mistrza poszedł na wygnanie. (swoja drogą jak Rey okaże się cudownie ocaloną to będzie to kolejna ściąga xd)
13. Ta pomarańczowa podróba Yody jest tylko po to, aby fabuła mogła się rozwijać według schematów. - Tak
14. Dlaczego Ren modli się do szczątków Vadera? Przecież Vader przeszedł na jasną stronę, więc właściwie został zdrajcą ciemnej strony. - Może tego nie wie albo jest tak omotany przez Snokea.
15. Maz Kanata trzymała miecz Luke'a. Jak go zdobyła? Miecz leżał przez lata licząc, że z całej Galaktyki pojawi się osoba, która będzie miała jakieś prawa, aby go dobyć? - Tak chciał Duisny.
16. Kolejna Gwiazda Śmierci. Tylko większa. A przemówienie Huxa jest przesadne. Na silę twórcy narzucają skojarzenia z pewną ideologią. - Bo imperium miało takie skojarzenia budzić? Tu mamy neonazistów.
17. Podczas przemówienia widać, że siły wroga to resztki. Przez cały film latają tylko jednym niszczycielem. Więc po co ruch oporu bawi się w partyzantkę? - Przez to że wie że maja 3GW i mogą jej użyć albo że kiedyś mogą się rozrosnąć itd.
18. Jakim cudem wróg zbudował Gwiazdę Śmierci? Skąd pozyskał na to środki? Tak szybko zdołał to zbudować? I skąd wróg się wziął? - "albo ep8 albo ocena w dół" mam teorię, 2GW była przykrywką do tego projektu. Niestety imperium posypało się a projekt był powoli kończony przez fanatyków (mógł się znaleźć sponsor).
19. Finn wymachuje mieczem jak jakąś zabawką. - Bo wiesz Nygga szkolony do woalki.
20. Jak Poe Dameron właściwie przeżył? Przecież to bez sensu samemu dopowiadać sobie jakiś wątek. - Nie wiem
21. Ren jest bardzo ładnie uczesany. - Grunt to dbać o siebie, no nie? xd
22. Skoro Ren potrafi tylko wyciągnąć z Rey to czemu nie umie wyciągnąć z niej mapy? - Disney tak chciał :(
23. Rey nagle umie posługiwać się Mocą? - "z serii albo wytłumaczy mi to ep 8 albo ocena pójdzie w dół" mam teorię, była w akademii, usunięto jej pamięć ale niedokładnie a teraz ma przebłyski.
24. Opócz murzyna widać też azjatę. - Gdzie? XD
25. Dlaczego uśmiercili Hana? To takie wymuszone - Musi być dramat? A tak poważnie, aktor sie tego domagał i to był jeen z warunków Forda. Albo śmierć albo nie gram.
26. To, że Ren przegrał z dziewczyną to jeszcze wyższy poziom abstrakcji. - To się robi nudne, ale jeszcze raz; Był ranny i to dość mocno a na dodatek Rey całe życie uczyła się walczyć bronią białą (ten kij). Tak walka kijem jest podobna do wali mieczem świetlnym.
27. W ogóle to dlaczego Ren ma taki dziwny miecz? - Wytłumaczone, robił go sam ale zrobił to źle za silna energia spowodowała ulot z boków oraz płomienność ostrza. Bło to wyjaśniane gdzieś przez twórców.
28. Dlaczego jak Rey wraca z rozwalającej się planety to Lei przytula się akurat do niej? Chyba na samym początku to powinna się do Chewbacci przytulić. - "z serii albo mi to wytłumaczy ep 8 albo ocena 7 spadnie",
29. Dlaczego R2 włącza się tak nagle i bez żadnego uzasadnienia? - Wyczuł moc czy jakoś tak.
30. Całość przepełniona wymuszonym i słabym humorem. - Bo to szczyny Disneya!
Podsumowując, w większości to jest czepianie się na siłę i niektórych z tych rzeczy nie da się wyłapać siedząc i oglądając tego pierwszy raz w kinie. EP 1-6 też maiły masę błędów i głupot fabularnych. Co do samego 7, dobra rozrywka i nic więcej. Można iść się odciążyć. I wiele zależy od EP 8. Mogą tą część polepszyć albo pogorszyć. Liczę na to pierwsze. Pozdro ;)
1. Tak.
2. Tak.
3. Nie wiem.
4. "Because it's the right thing to do" - retoryka scenarzystów
5. Nie wiem.
6. Nie wiem. Cudowne umiejętności Rey?
7. Radary skanujące całą galaktykę :) Absurd, ale jest.
8. NIC.
9. Zaiste.
10. Prawda.
11. Nie wiem. Kompleksy? Wprawdzie komnata do odtwarzania jego hologramu też jest duża (marnuje się sporo miejsca)
12. Możliwe.
13. Prawda.
14. NIE WIEM.
15. "Good question. For another time" :D
16. Prawda.
17. Ch** wie.
18. -- | | --
19. Racja.
20. Nie wiem.
21. Grzebienie z odległej galatyki.
22. Nie wiem, mnie ciekawi w jaki sposób chciał z niej wyciągnąć mapę. Miała mu podać współrzędne? Narysować? Wyświetlić. Wątpię czy nawet wiedziała, czego na niej szukać.
23. Niestety.
24. I to paru - ht tp://blog.angryasianman.c om/2015/12/all-of-asians-in-star-wars-force-awakens.html
25. patrz [ punkt 13 ]
26. PRAWDA
27. ht tp://www.slashfilm.c om/the-force-awakens-kylo-renn-lightsaber-finally-explained/
28. Zagadka.
29. Prawdopodobnie kolejna deus ex machina, której nie będzie chciało się tłumaczyć przyszłym twórcom trylogii sequeli.
30. Racja.
1. No i ?
2. Racja
3. Jest na tej planecie od dziecka, na pewno nauczyła się ich języka, tym bardziej że znała tego złomiarza
4. Bo był jedyną szansą żeby móc uciec od First Orderu, więc z niej skorzystał
5. Normalnie, przecież każdy człowiek jest inny
6. Trochę już czepianie się
7. Nie wiem
8. A jak miał się zmienić ?
9. Owszem
10. Taaa...
11. Pewnie jest hologramem
12. W miejscu w którym stał Luke była pewna skała która przypominała Nagrobek, może jest to nagrobek jego żony/partnerki ? ponadto czuł się winny temu że zawiódł - pozwolił Synowi jego Najlepszego Przyjaciela przejść na ciemną stronę, ów Syn wymordował wszystkich uczniów Luka i do tego (prawdopodobnie) przyczynił się do śmierci żony/partnerki Luka, to parę z pewnie wielu powodów dlaczego siedział na tej wyspie sam, poza tym ej - naprawdę myślisz że Luke sobie stał 30 lat na tej wyspie i patrzał cały czas w niebyt ?
13. no tak...
14. Prawdopodobnie nie wie tego że Vader się nawrócił, może Snoke mu coś nagadał
15. Też nie wiem skąd go miała
16. To też jest słabe, a Imperium też wtedy mało subtelnie odnosiło się do nazizmu i systemów totalitarnych
17. Resistance zostali stworzeni przez Republikę w takiej właśnie formie, sama Republika nie walczy z First Orderem bo obowiązuje traktat pokojowy
18. Ja też tego nie wiem
19. To już trochę czepialstwo ;)
20. Mógł przeżyć ale to jak wydostał się z Jakku pozostanie raczej dla nas tajemnicą
21. No i ?
22. Bo w Rey pod wpływem nacisku mocy obudziła się moc i ta blokowała dostęp do swojej głowy
23. Też mnie to dziwiło ale ja to widzę tak - gdy moc w Rey się budzi ta zaczyna sobie wszystko przypominać, może była uczennicą Luka i wymazano jej pamięć ? (kłania się KOTOR)
24. W Powrocie Jedi też był Azjata :)
25. Bo sam Harrison Ford nalegał by jego postać uśmiercono, nie uważam wcale śmierć Hana za wymuszoną
26. To znaczy że co ? Kobiety z natury są słabe ?
27. Ren nie potrafił skonstruować dobrze zbalansowanej broni. Jego kryształ produkował zbyt dużą dawkę energii, która groziła uszkodzeniem. Właśnie po to powstały te boczne ujścia – aby miecz nie eksplodował mu w rękach.
28. Nie wiem, może później okaże się że ją znała ale teraz nikt nie może nam tego potwierdzić
29. Tego też nie wiem, Abrams wiele rzeczy nam musiał tłumaczyć xD
30. Wiadomo, każdego śmieszy co innego