PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671051}

Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 259 tys. ocen
7,2 10 1 259064
7,3 82 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Kim są te postacie ? Coś o nich wiadomo ? Jakieś potomstwo / rodzina , czy neutralne nowe postacie ?

ocenił(a) film na 10
kunapwd

Finn to nowa postać, która prawdopodobnie jest szturmowcem, który zdezerteruje - tak wynika z plotek i ze zwiastunów.
Rey to zwykła mieszkanka tej pustynnej planety, a plotki mówią, że jest to prawdopodobnie córka Hana i Lei

ocenił(a) film na 10
Gracu999

No to będzie małe zamieszanie w książkowych SW gdzie dziećmi Hana i Lei były bliźniaki Jacen i Jaina a jakiś czas potem narodził się mały Anakin ;)

ocenił(a) film na 10
Raister

Wszystkie książki i gry ze świata SW tak zwane Expanded Universe (EU) zostało anulowano z kanonu jakoś w kwietniu 2014 roku, aby nie przeszkadzały scenarzystom w tworzeniu fabuły do nowych filmów i od tej pory kanonem są wszystkie 6 filmów, Serial The Clone Wars z 2008 roku, Serial Star Wars Rebels, wszystkie nowe filmy, które będą wychodzić oraz nowe serie komiksowe oraz nowe książki, które ukazują się od jakoś września 2014 roku. Już chyba 3/4 książki wyszło w "Nowym kanonie"

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
Gracu999

Acha , o tym to nie wiedziałem więc dzięki za info. Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 10
Raister

Spoko.

Tu masz spis wszystkich książek w "nowym kanonie", które dotąd zostały wydane:
Star Wars: Tarkin
Star Wars: A new dawn
Star Wars: Lords of the Sith

Tych książek akcja dzieje się między III a IV epizodem.
Jest jeszcze:

Star Wars: Heir to the Jedi

którego akcja dzieje się po IV epizodzie.

A serie komiksowe które są w składzie nowego kanonu to "Star Wars", "Princesse Leia", "Darth Vader". Zeszyty już mają po kilka numerów ( niedawno była premiera "Star Wars #4" ) W Polsce narazie te pozycje jeszcze się nie ukazały. (Akcja "Star Wars" rozgrywa się między IV a V epizodem jak coś ) .

ocenił(a) film na 10
Gracu999

Oo , dzięki Ci wielce i niezmiernie :D

ocenił(a) film na 10
Raister

Nie ma sprawy :D

ocenił(a) film na 9
Gracu999

Ciekawe czy nie okaże się, że Finn ma na nazwisko... Calrissian. ;)

ocenił(a) film na 10
Yoschan

Syn Lando w szeregach Imperium ( co prawda niby sie nawraca ). Myśle, że ojciec by nie dopuścił do tego :D Prędzej potomek Zeba Leonisa ( czy jakośtak) z Star Wars Rebels, który był rekrutem na szturmowca.

ocenił(a) film na 9
Gracu999

Nigdy nic nie wiadomo, mógłby być do tej służby przymuszany.

ocenił(a) film na 10
Yoschan

No teoretycznie tak :D Ciekawi mnie czy Billy Dee Wiliams powróci z Epizodzie VIII, lub ogólnie co się stało z Lando... może umarł? ;o

ocenił(a) film na 7
Gracu999

Słyszałem, że Lando będzie dopiero w VIII epizodzie.

ocenił(a) film na 10
Gazor090

Ja też tak słyszałem, że ma być to na wzór OT, że w ANH nie było Lando a pojawił się dopiero w TESB i RoTJ :D

ocenił(a) film na 7
Gracu999

No, nie wiem, czy mi tak zależy na tej postaci. Nigdy nie byłem wielkim fanem Lando, ale mały epizodzik mógłby być :)

ocenił(a) film na 10
Gazor090

Billy Dee zresztą ma swoje lata. Za parę lat osiemdziesiątka, więc mógłby ew. gdzieś tam w tle się przewinąć może z dwoma kwestiami czy coś w stylu takiego smaczku :D

ocenił(a) film na 7
Gracu999

Liczę na zabawną konwersację Lando - Han w stylu:
- Masz gorsze zmarszczki niż Palpatine :)
- Przynajmniej nie mieszkam w jednym domu starości z Yodą :D

Gazor090

Finn to jest postać z pora na przygode :D

użytkownik usunięty
Gracu999

Piszę się Zare Leonis.