Jak myślicie, kto z czarnych charakterów umrze w tej części? Mamy ich co najmniej trzech: Kylo Rena, generała Huxa i kapitan Phasmę. Ja osobiście stawiam, że Hux zginie, podobnie jak Tarkin w epizodzie IV, albo admirał Piett w epizodzie VI, "tonąc razem z własnym okrętem". Phasma może zginąć w jakimś starciu, tu widzę raczej solowy pojedynek. Coś jak walka z Jango Fettem w epizodzie II. Kylo Ren nie zginie na stówę, jest za fajny (tak, wiem co spotkało Maula). Może zostać najwyżej poraniony.
Fajny temat, obstawiam śmierć co najmniej 50 szturmowców :) a tak poza tym, Hux i może jeszcze jakiś gangster w stylu Jabby (Maz Kanata, nie pamiętam jak ma się nazywać)
Maz Kanata chyba nie będzie czarnym charakterem, ale także obstawiam, że zginie. Swoją drogą ciekawe, czy pogłoski o tym, że Han umrze są prawdziwe.
Myślę, że to może być prawda. Ford nie robi się przecież młodszy. Miejmy nadzieję, że przynajmniej dobrze to pokażą. Harrison Ford ma teraz taką fazę na żegnanie się ze swoimi postaciami: Indiana Jones w 4 i w 5 (jakieś plotki chodzą, że Spielberg chce jeszcze jedną część nakręcić) i teraz z Hanem Solo