Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261394
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Lipa

użytkownik usunięty

Wychowałem się na G. W. i w ogóle uwielbiam to Universum, ale VII część do mnie nie przemawia. Płytę pewnie kupię z zasady. Tak szczerze to raczej spodziewałem ekranizacji którejś serii książek np. "Flota Katańska". Szkoda, że reżyser całkowicie olał to co się działo w książkach po "Powrocie Jedi", eliminując tym samym kilku fajnych bohaterów. Podejrzewałem popelinę, gdy tylko dowiedziałem się, że serie przejął Disney, który od dzieciństwa kojarzy mi się z Myszką Miki, Kaczorem Donaldem etc., czym moje pokolenie katowano w dzieciństwie. Może krzywdzę wytwórnie, ale takie jest moje zdanie. Ogromne rozczarowanie jak na tak długie oczekiwanie.

ocenił(a) film na 8

Disney to nie jest tylko wytwórnia bajek dla dzieci. To taki sam producent jak century fox, niczym się nie różni. Wiesz że cały Marvel do nich należy? Większość dzisiejszych blockbusterów. To ogromna korporacja. To jaki jest film zależy tylko od Lucasfilmu i reżysera.

użytkownik usunięty
Eldeyerli

Dawniej disney był wytwórnią tylko dla dzieci , z czasem sie rozwinęli . Marvel nie zawsze , był własnością disneya .

użytkownik usunięty
Eldeyerli

Poprzednim właścicielem Marvela , był gościu Martin Goodman. Disney od niego kupił całą marke , tak jak od lucasa .

użytkownik usunięty
Eldeyerli

Wiem o tym
Po prostu nie przepadam za tą wytwórnią. Z jej serii lubię tylko "Opowieści z Narnii" i "Piratów" za wyjątkiem ostatniej części. Jeśli nawet oglądałem jakikolwiek film Disneya, nawet od środka, od razu wiedziałem, że to film tej wytwórni. Każdy ma prawo do własnego gustu (podobno), nieprawdaż?

ocenił(a) film na 8

Ale to tylko producent, nie ma żadnego znaczenia że to Disney, równie dobrze mógłby to być Uniwersal, Warner czy ktokolwiek i nie byłoby żadnej różnicy.

użytkownik usunięty

Do mnie też część VII sw nie przemawia . Pewnie nie wiesz ale , disney unieważnił uniwersum oparte w książkach np Flota Katańska , i w grach sw . Też jestem ogromnie rozczarowany .

Oj tam... Przyznaj się, że jesteś zły na epizod VII, bo nie było w nim Ahsoki. ;D
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mocy-2015-671051/discu ssion/Ahsoka+Tano,2149442

użytkownik usunięty
cloe4

Nie o to chodzi koleżanko , nie o jej brak jestem zły .To już jest dawny temat , nie wiem czemu podałaś linka .

Wybacz, odkopałam go przypadkowo, i jakoś nie mogłam się powstrzymać. ;D

użytkownik usunięty
cloe4

Ok nic sie nie stało , staraj sie nie grzebać przy dawnych tematach .

użytkownik usunięty

Przyznaje nie wiedziałem. Filmweba śledzę regularnie dopiero od niedawna. Faktycznie wiele książek z serii (może nawet więcej niż połowa) , przeczytałem prawie wszystkie, to popelina, aczkolwiek było kilka fajnych pozycji, jak chociażby wspomniana przeze mnie "F.K"

ocenił(a) film na 7

Ekranizacja książki? Gdzie ty żyjesz, te książki zostały wywalone poza kanon chyba rok przed premierą filmu -.-

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

pisałem gościowi że disney unieważnił poprzednie uniwersum .

użytkownik usunięty

A ja pisałem, że nie jestem na bieżąco, ale informacja do mnie dotarła. Jak pisałem Disneya po prostu nie lubię. Z drugiej strony pewnie gdyby inna wytwórnia się za to wzięła i fabuła byłaby podobna oraz ci sami aktorzy wyszłoby na to samo.