Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261454
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Miodzio

ocenił(a) film na 8

Niektórym się nie podoba... hmm... do różnych rzeczy można się przyczepiać... ale... rozbrajający nowy Star Wars na dużym ekranie...
Nowy droid robi grę! No przecież BB8 uroczy!

Jeśli ktoś oglądał Star Wars The Clone Wars i Star Wars The Rebels, to przywykł już do nowych bohaterów i trochę innego klimatu.

Po tylu negatywnych opiniach choćby wśród znajomych spodziewać się można było jakiegoś koszmaru. Nie wiem o co niektórym chodzi. Może po prostu lubią być wiecznie niezadowoleni i ciągle coś krytykować?

Na minus : zły bohater (po prostu beznadziejny - może kiedyś stanie się zły...), śmierć Hana Solo (beznadziejna - przez tyle lat walki ze złem mógłby się czegoś nauczyć - jakaś sztuczna ta scena była), można narzekać, że niektóre wątki przewodnie powtarzają się ze starych części - mi to nie przeszkadzało... no i jeszcze niesprecyzowany zły bohater (wygląda trochę jak Gollum z Władcy Pierścieni...)

Na plus : wspaniały stary klimat, ciekawe dialogi, nie za dużo idiotycznych efektów specjalnych, wspaniały droid, naprawdę fajna główna bohaterka...

Czekam na ciąg dalszy, bo to to preludium jakieś było...