Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261536
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Gwiezdne wojny są super, ale jak dla mnie skończyły się na ''Powrocie Jedi''. To przecież historia
konfilktu ojca i syna, historia człowieka, który przeszedł na stronę zła, by później znów powrócić na
dobrą stronę i zniszczyć zło, które stworzył. Boje się, że to będzie nie wypał i zniszczy sagę :(

Dudu_fw

czemu tylu piszę gwiezdne wojny to nie tylko luke i darth vader

ocenił(a) film na 9
wort801

Wiem, ale mam wątpliwości. Chociarz mam głęboką nadzieję, że ta trylogia będzie hitem na miarę tej najstarszej

Dudu_fw

ok ale ja wole nowszą sorry wiem że dużo osób narzeka na nową ale mi się bardziej podobała

ocenił(a) film na 9
wort801

Nowa nie jest zła, jest świetna, ale starsza ma wg mnie lepszy klimacik, ale cała saga jest super

Dudu_fw

ciekawe jaki będzie nowy sith

ocenił(a) film na 9
wort801

No, ciekawe. Coś słyszałem, że [PRAWDOPODOBNY SPOILER] że ma być uczniem Dartha Sithousa

Dudu_fw

no ciekawe tylko co byli sithami w jedi academy co niby ten sith w tedy robił :) już nie wiem gdzie ten film będzie się dział w jakim czasie :)

ocenił(a) film na 9
wort801

Trzeba jeszcze poczekać niestety, ale mam nadzieję, że jest na co

Dudu_fw

też mam taką nadzieje najbardziej mnie ciekawi nowy zakon jedi pod wodzą luka i jak nowa świątynia będzie wyglądała :)

ocenił(a) film na 9
wort801

Ciekawe, czy Luka zagra Mark Hamil. Fajnie by było. I ten zakon, kupuje bilety jutro :D

Dudu_fw

:) ja byłem 2 i 3 i na 7 też bedę :)

ocenił(a) film na 9
wort801

ja niestety na tych nie byłem, ale z tym nie zaprzepaszcze. Ciekawe czy też będzie wątek a'la Imperium Galaktyczne

Dudu_fw

mnie ciekawi czy będzie planeta korriban na której nowy sith będzie chciał odbudować zakoń sithów

wort801

Osobiście chciałbym żeby akcja trzech nowych części opowiadała historie wielkiej wojny sithow (dla niewiedzących to przed narodzeniem Anakina)

ocenił(a) film na 9
Dudu_fw

A co w tym złego że kręcą nowe części - uniwersum GW to historia nie tylko vadera - i jego dzieci. Jest tyle książek że aż grzech ich nie przenieść na ekran - Osobiście mam nadzieję iż kiedyś zobaczę sagę opowiadającą o Malaku i Revanie
Pozdrawiam

Dudu_fw

przecież to historia dobra i zla a nie tylko ojca i syna na dobrą sprawe tych epizodąw juz moglo by byś bardzo duzo niech bedą dobrze wyreżyserowane, nakręcone, obsadzone, i wypromowane jak tez kupeje bilety już dzisiaj ;D

ocenił(a) film na 9
filmweb_fw

Wiem, że jest jeszcze tyle wątków, ale boję się, że mogą zostać zniszczone przez niewłaściwy scenariusz i zbyt dużo efektów specjalnych. Ale ciekawi mnie czy się znowu pojawi Chewbacca :)

ocenił(a) film na 9
Dudu_fw

I czy będzie starwarsowa muzyka : trym, tytym, trytytytym, trytytym :)

ocenił(a) film na 5
Dudu_fw

hahah tym trym tryrtyyrytryry mnie rozwaliłeś xDD http://www.youtube.com/watch?v=-vdikOb0XTM

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
Mowiacy_do_reki

sam cały czas przezywasz, stosujesz bardzo często wulgaryzmy ( ja w przeciwieństwie do ciebie to jestem święty) i poniżasz a słowo troll występuje u ciebie w co drugim poście, i jeszcze masz z tego ubaw, pewnie masz kompleksy niewyleczalne ale dobra...

ocenił(a) film na 8
Dudu_fw

Nie ma co sie bać. Lucas pozostaje producentem i "konsultantem". Muzyke bedzie również tworzył pierwszy kompozytor (facet ma juz 82lata a nie moze sie doczekac rozpoczecia pracy z Abasem. Dysnej zgarnie zyski ;)

ocenił(a) film na 8
Dudu_fw

Lucas w latach 70 juz podczas tworzenia pierwszej trylogii stworzyl wstepne wersje nastepnych 9 części. Wiec to nie jest jakis odgrzewanie, tylko taki byl zamiar.