Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261250
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Mocno przeciętny

ocenił(a) film na 5

Stara gwardia mocno zestarzała co nie ulega wątpliwości, młodzi muszą zapracować na popularność. Niestety, ale koleś innej karnacji jest dla mnie nie do przyjęcia w tym filmie. Sceny batalistyczne rodem z lat 70..zerżnięte na potegę, pełno starych zagrywek ot choćby knajpa z dziwadłami. Totalna qpa ze wszystkim. Nic nowego odkrywczego. Powielany schemat i tyle. Film bardzo bardzo przeciętny dla młodocianego widza. Na plus Rey dobrze wstrzeliła się w rolę. Hana Solo dobrze, że ubili, bo o ile teksy miał sporadycznie dowcipne to po całości już się nie dało na niego patrzeć. Coś w stylu naszego Kondrata hehe. I tyle z szumnych zapowiedzi. Kolejna wtopa po Spectre.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 5

Pierwsza cześć to ta z 1977 roku czyli IV według całego cyklu. Inny czas inna technika. Ze wszystkich filmów podobał mi się mroczne widmo czyli I z 1999r i jest o niebo lepszy niż ten. I nie trylogia bo trylogia to trzy odcinki a tutaj jest wiecej :))) Pozdr

użytkownik usunięty
waga55

no to się nie dziwię że krytykujesz przebudzenie mocy skoro lubisz najgorszą część Star Wars ja lubię nową trylogię ale to najgorsze epizody i ich nie uznaję. Stara trylogia to arcydzieło

ocenił(a) film na 5

Nie wiem czy najgorszą..dla mnie film to film nie jestem maniakiem gwiezdnych wojen..uwielbiam fantastyke na dobrym poziomie..gwiezdne wojny to zabawki dla dzieci..dla mnie dobre sf to seria Pitch Black, Obcy, Rzecz itp

ocenił(a) film na 5

A co to nam poblokowali wpisy? Coraz wieksza morderacja tu sie panoszy buhah

ocenił(a) film na 4
waga55

Bo sam Flower to zgłosił, taki z niego kolega do dyskusji. CO ciekawe zgłosił Cię i za powód podał: "czepianie się ocen, pisanie kto ile ma lat. Prowokacje zwyczajne, pisanie że film się tylko dzieciom podoba". a w kolejnym poście zrobił to samo. Po prostu geniusz :D

ocenił(a) film na 4

zabronisz mu? Odpiszę w Twoim stylu "stara trylogia u Ciebie ta sama ocena co marvele, pottery i inne, stawiasz te filmy na równi".

Jeszcze wczoraj najgorszą częścią był Atak klonów, dzisiaj Mroczne widmo. Zmieniasz zdanie szybciej niż posłowie platformy.

ocenił(a) film na 5
LukeuszLFC

Nic dodać nic ująć...najpierw tupią nóżkami a potem się żalą buhahah skąd to znamy :PP

użytkownik usunięty
waga55

Masz w 100 % racje .

waga55

Biorąc pod uwage to, czym ten film miał być, to wtopa.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
kamilxxx09

Dymek, no nie bądź nieogar!

użytkownik usunięty

to nie Dymek...

użytkownik usunięty

CONFIRMED

użytkownik usunięty

?

użytkownik usunięty

Fejs nie kłamie.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

no właśnie z Hobbitem to wtopa

ocenił(a) film na 9
waga55

A co, murzyn to już nie człowiek?

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 8
waga55

Zgadzam się, oprócz gościa innej karnacji, też nie cierpię jak są zmieniani biali bohaterowie na czarnych w filmach, jakichś przykładowo średniowiecznych, jak ginewra w przygodach merlina, czy w fantastycznej czwórce, ale akurat tu się nie zgadzam bo to kosmos, do tego pełno już takich postaci było, więc nie rozumiem tego narzekania, bo gość zagrał całkiem dobrze, miał być gościem od rzucania żarcikami i taki był.

ocenił(a) film na 5
ostatnisprawiedliwy_1771

Robił za głupka i tyle. Nie pasował mi w tym filmie. To taki ukłon w strone tolerancji. Nic na to nie poradzę, że nie lubię. Nie lubię filmów z murzynami a szczególnie tych z samymi murzynami. Są głupie. L. Jacksona w ogole nie toleruje. Morgan Freeman jest ok.

ocenił(a) film na 9
waga55

Ja jestem rasista a jakoś ich toleruję za to co robia i sztukę ogólnie

użytkownik usunięty
waga55

To się wstydź i najlepiej złaź z internetu

ocenił(a) film na 9
ostatnisprawiedliwy_1771

Zagrał świetnie, dla mnie to nowy Han Solo

ocenił(a) film na 4
waga55

Zgadzam się w 100%, co do Afroamerykanina to jest to zwyczajnie słaba postać z tzw. "d**y", wepchnięta na siłę na fali politycznej poprawności.

użytkownik usunięty
kelas_aina

a czy w filmie jest poruszany temat koloru skóry Finna ? powiedzcie mi o co wam chodzi bo was nie rozumiem

ocenił(a) film na 4

Nie strugaj wariata, wiesz co mamy na myśli. Gdyby jeszcze ta postać była sensowna, fajnie napisania, dobrze zagrana - ale tak? Bo tak wypada, żeby "zbyt faszystowsko" nie było?

użytkownik usunięty
kelas_aina

sorry ale Finn jest postacią sensowną, fajnie napisaną i dobrze zagraną (w przeciwieństwie do takiego Christiensena)

ocenił(a) film na 4

żadna z tych postaci nie była sensowna, fajnie napisana ani dobrze zagrana (chociaż Christiensen pod koniec ożywił się trochę). Finn na razie NIC nie robi.

użytkownik usunięty
kelas_aina

Zdradził First Order i Zdezerterował, pomógł Rey i Hanowi w dostarczeniu BB-8 do Ruchu oporu i jeszcze zmierzył się z Kylo Renem i to jest NIC ?

Skończ już wreszcie

ocenił(a) film na 4

A kim Ty jesteś, żeby mówić mi czy mam kończyć czy nie? Jak Ci sie moje wypowiedzi nie podobaja to wypad z wątku. Twoje preferencje są mi najzwyczajniej obojętne.
o

użytkownik usunięty
kelas_aina

To że możesz wyrażać swoje zdanie nie znaczy że możesz pisać bez sensu, mówisz jedynie że Finn to Dennis zagrana i napisana postać ale nie powiesz dlaczego bo ci się nie chce

Więc tak, to ty powinieneś skończyć, nie ja

ocenił(a) film na 4

Yhyhyhy Ty w ogóle czytasz to co piszesz???

Oczywiście że mogę pisać tak jak mi się podoba. Spływaj trollować gdzie indziej.

użytkownik usunięty
kelas_aina

Tobie radze to samo

Ps: tak wiem co czytam

ocenił(a) film na 4

Po raz kolejny piszę Ci, żebyś się odczepił. Twoje zdanie mnie nie interesuje, zrozum to.

użytkownik usunięty
waga55

Dla ciebie wszystko jest Szajsem !

waga55

A w czym ci czarnoskóry szturmowiec przeszkadzał? Może gdyby Lando, Windu czy Panaka nie byli czarnoskórzy, to mógłbyś tak mówić, ale Finn to nie pierwszy taki przypadek w tym uniwersum. Poza tym to bardzo sympatyczna postać. Mam nadzieję na rozój jego relacji z Poe i Rey. ;D

ocenił(a) film na 4
cloe4

Dla mnie na przykład Lando był bardzo fajną postacią, ale Finn jest zwyczajnie niedorobiony jako postać (podobnie jak większość w tej produkcji)

ocenił(a) film na 3
cloe4

To byli czarni mezczyzni...Mialem do nich respekt... To byl czarny boy.. roztrzesiony , zestrachany chyba nwet bez zarostu jeszcze...Zobaczyl pierwsza kobiete i od razu sie zakochal.. Fakt ze innych oprocz starowinek nie widzialem w tym filmie...Nastolatek wyraznie nie mial wyboru...

użytkownik usunięty
SirVulcano

"Zobaczyl pierwsza kobiete i od razu sie zakochal" - ta jeśli on się zakochał to ja jestem Darth Plagueis

Ps: w twojej wypowiedzi roi się od błędów ortograficznych, popracuj nad sobą

ocenił(a) film na 3

Jak mi zaplacisz to bede pisal jak mistrz dyktanda...Nie mam czasu cyzelowac wypowedzi. I tak zrosu#jesz wsio:) No przeciez mimo strachu od razu chcial leciec ja ratowac... Prztocze slowa samego zainterosawnego... "Nie wiem jak wylaczyc pole" Han" to po co tu przyleciales?"
Murzynek " uratowac ja " Choc mial epelne gacie na poczatku filmu i chcial wiac na koniec galaktyki yto jednak wraca prosto w paszce lwa zeby ratowac Padme.. Wiec jakiez to inne uczucie mogloby to sprawic..???

użytkownik usunięty
SirVulcano

To niekoniecznie musiała być miłość, nie zostało to nam nawet zasugerowane, to że Finn chciał ratować Rey nie znaczy że zaraz się w niej zakochał, on po prostu się z nią zaprzyjaźnił, w końcu nie tylko swoje dziewczyny się ratuje ale też przyjaciółki

ocenił(a) film na 3

Hmm./. To mozliwe.. szybka ta przyjazn, zakochanie jednak jeszcze szybsze..:)

użytkownik usunięty
SirVulcano

szybka przyjaźń ? czasem nie wystarczy znać się parę lat żeby się zaprzyjaźnić, wystarczy razem coś przeżyć