https://twitter.com/twitter/status/663370431877918720
Rey walczy, Rey strzela, Rey pilotuje! Han Solo na terenie śnieżnej bazy Starkiller!
Rey ma coś z Hana. Pamiętasz scenę z Imperium kontratakuje, kiedy okazuje się, że do kolacji dosiądzie się Vader?
Pierwsze, co robi Han to nie ucieczka ani wymowne spojrzenie na Lando, a strzał z blastera!
No prawda spot jest epicki :) żeby nie pisać kolejnego postu napiszę że nie będę już obserwował kolejnych informacji o filmie żeby sobie seansu nie popsuć :)
W tle spotu słychać (na 99%) głos postaci granej przez Lupitę Nyong'o, czyli piratki Maz Kanaty.
Na 99% rozmawia z Rey w swoim zamku na planecie Takodana. Mówi, że żyje już na tyle długo by rozpoznać te same oczy u różnych ludzi.
W tym momencie spotu pojawia się ujęcie Hana Solo na śnieżnej planecie na której umiejscowiona jest baza Starkiller. Zmyłka, czy też są Rey i Han są ze sobą powiązani?
Kanata mówi, że widzi jej oczy i że zna te oczy! Wcześniejsza plotka głosiła jednak, że Kanata była wcześniej powiązana, albo szkoliła się pod okiem Luke Skywalkera. Może zatem oczy, które zna należały właśnie do tego, którego nie widziano od dawna, czyli właśnie Luke'a - ojca(?!) Rey.
Dalsze sceny w większości już widzieliśmy, ale są też nowe, które budzą zachwyt: moment kiedy Rey atakuje złodzieja i ten kiedy z impetem uruchamia hipernapęd Sokoła (naprawiony przez BB8?). Nie wiem też czy to nie przypadkowy montaż, ale mamy scenę w której Rey oddaje strzał z broni, a uchyla się przed nim nie kto inny jak Kylo Ren. Gdyby to nie była przypadkowa scena to potwierdziła by się plotka o tym, że Kylo wyczuję, że Rey ma potencjał by korzystać z Mocy i będzie chciał ją porwać.
Nie wiem jak wy, ale ja na te 40 dni chyba zacznę unikać wszelkich newsów na temat EPVII - dowiedziałem się już za dużo. ;)
Ja od 18 listopada przestaje na miesiąc przed premiera wyłączam sie z internetu.
Co do Rey i Hana wydaje mi się, że był to celowy montaż dla zmyłki, J J raczej by nie pozwolił by taką informacje można było wywnioskować z trailera. Też mi sie wydaje ze Rey to jednak córka Luke'a i podobnie jak mówisz z tym szkoleniem etc.
Dialog Kanaty występuje prawdopodobnie w obecności Rey i Hana, więc wątpię, by mówiła ona właśnie o JEGO ojcostwie.
Dokładnie, ja wciąż jestem za wersja, ze to jest córka Luke'a, zbyt duże podobieństwo do Luke'a w ANH nie mniej jednak wszystko może być zmyłka, Ahh jeszcze 38 dni
Wygląda na to, że ten epizod pod względem operatorskim jest najlepszy ze wszystkich części jak dotąd. Piękne zdjęcia.
Daisy Ridley jest naprawdę świetna, gdzieś czytałem, że gdy tylko weszła na casting od razu upatrzono ją jako faworytkę do roli, nie dziwię się....