Czy narratorem w zwiastunie jest Benedict Cumberbatch? Wydaje mi się, że to jego glos. Wiem, że
był brany pod uwage do tego aby zagrać w tym filmie. Może Abrams szykuje niespodziankę :)?
Nie wiesz w takim razie w jaki sposób Abrams ukrywał postać jaką gra Cumberbatch w Star Treku, aż do samej premiery. Obejrzyj sobie wywiady z Cumberbatchem w Graham Norton Show, gdzie Norton pyta go czy jest w obsadzie nowych Star Warsów, a ten odpowiada "Maybe" i po naciskach prowadzącego odpowiedział "No comment" - odcinek z przed miesiaca.
Też mi się wydaje, że to jego głos, a w jednym z ostatnich wywiadów na pytanie czy będzie w SW odpowiedział: bez komentarza.
Też go słyszę, najbardziej w pierwszej wypowiedzi.
Cóż, był brany, ale jednak to nie przeszło. Benedict potem odwiedził plan, a gdy w jakimś show, po tych odwiedzinach spytano go ponownie o Gwiezdne Wojny, Ben z uśmiechem odpowiedział "no comment". Także... jakieś nadzieje są, a nie obraziłbym się o jakiś udział Bena w Przebudzeniu Mocy ;>
moim zdaniem to on i chyba nie musieli go modyfikować bo on umie zmieniać głosy (np. https://www.youtube.com/watch?v=JOqMnEFMkA8&feature=youtu.be&t=2m34s )
Właśnie o głos chciałem zapytać. Moja pierwsza myśl to był Mark Hamill, ale o Cumberbatchu nawet nie pomyślałem! Jest też teoria o Max von Sydowie, ale to chyba nie on.
Ależ to by była niespodzianka gdyby jednak wystąpił! ;) Podejrzewam jednak, że na planie pojawił się tylko po to by nagrać głos do tego teasera, ewentualnie na jakieś cameo.
Ja miałem wrażenie, że to Max von Sydow, ale mogę się mylić. Pasowałoby to do Villaina którego prawdopodobnie zagra.
A na moje to może być Andy Serkis, bo głos brzmi mi jak nieco zmieniony głos Ceasara z Planety Małp.
Przesłuchałem kilka razy i w sumie... trudno ocenić. Opcje są 3: Serkis, Driver i von Sydow. Z tym, że głos z początku teasera wydaje się być nieco inny niż ten z końcówki, więc może być tak naprawdę 2 narratorów (mistrz i uczeń?).
Za to jedno jest pewne - to nie głos Cumberbatcha.
Driver z tego co widziałem kiedyś na zdjęciach z planu gra chyba jakiegoś pilota X-Winga, więc chyba odpada. Dla mnie to Serkis, ale zobaczymy w każdym razie czarny charakter brzmi ciekawie ;)
A więc jednak to Serkis. Co do Drivera to była tylko jedna nie wyraźna fotka i rzeczywiście niby był tam pilotem X-Winga, ale to nie oznacza, że nie może być oszołomem w masce, który uważa się za spadkobierce Sithów - albo coś w ten deseń.
W każdym razie miecz wygląda jakby konstruował go ktoś kompletnie nieobeznany z tym tematem :P
Pierwsza wypowiedź - to musi być Benedict, brytyjski akcent i ten jego charakterystyczny sposób wymowy (wsłuchajcie się dokładnie w słowo "felt"). Jestem pewien, ze to on. Być może pojawi się tylko na chwilę w filmie, a jego rola zostanie rozbudowana w kolejnej części, Druga wypowiedź, tu już trochę inny głos, nie jestem w stanie określić kto to, bo reszty głosów z obsady nie znam (na pewno to nikt z wielkiej trójki). Może Driver? Czyli wg mnie mamy mistrza Benedicta i jego ucznia.
Benedict jako mistrz WOW WOW juuż sobie to wyobraziłem, ale było by super. Ciekawe tylko kogo gra von Sydow.
Andy Serkis jest narratorem i koniec kropka ;].Glosem przypomina ten z planety Malp wiec stawiam na niego.Cos mi sie wydaje ze to bedzie duza niespodzianka i Serkis bedzie mial duze znaczenie dla fabuly.