Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Czy narratorem w zwiastunie jest Benedict Cumberbatch? Wydaje mi się, że to jego glos. Wiem, że
był brany pod uwage do tego aby zagrać w tym filmie. Może Abrams szykuje niespodziankę :)?

ocenił(a) film na 7
LukeuszLFC

Nie tylko tobie sięt o wydaje. TO BY BYŁA OBSADA!

ocenił(a) film na 4
thorin3

Nie wiesz w takim razie w jaki sposób Abrams ukrywał postać jaką gra Cumberbatch w Star Treku, aż do samej premiery. Obejrzyj sobie wywiady z Cumberbatchem w Graham Norton Show, gdzie Norton pyta go czy jest w obsadzie nowych Star Warsów, a ten odpowiada "Maybe" i po naciskach prowadzącego odpowiedział "No comment" - odcinek z przed miesiaca.

ocenił(a) film na 9
LukeuszLFC

Też mi się wydaje, że to jego głos, a w jednym z ostatnich wywiadów na pytanie czy będzie w SW odpowiedział: bez komentarza.

użytkownik usunięty
LukeuszLFC

Też go słyszę, najbardziej w pierwszej wypowiedzi.

Cóż, był brany, ale jednak to nie przeszło. Benedict potem odwiedził plan, a gdy w jakimś show, po tych odwiedzinach spytano go ponownie o Gwiezdne Wojny, Ben z uśmiechem odpowiedział "no comment". Także... jakieś nadzieje są, a nie obraziłbym się o jakiś udział Bena w Przebudzeniu Mocy ;>

ocenił(a) film na 9

To był "The Graham Norton Show", który leci na BBC One. :)

użytkownik usunięty
lkulka

O właśnie :)

użytkownik usunięty
LukeuszLFC

Nie chciałbym znowu drugiego Khana.

LukeuszLFC

Wydaje mi się że to Kamberbacz. ekko zmodyfikowany (albo mocno napiął szyję xD), ale to on.

Fass_

moim zdaniem to on i chyba nie musieli go modyfikować bo on umie zmieniać głosy (np. https://www.youtube.com/watch?v=JOqMnEFMkA8&feature=youtu.be&t=2m34s )

ocenił(a) film na 9
LukeuszLFC

Właśnie o głos chciałem zapytać. Moja pierwsza myśl to był Mark Hamill, ale o Cumberbatchu nawet nie pomyślałem! Jest też teoria o Max von Sydowie, ale to chyba nie on.

Ależ to by była niespodzianka gdyby jednak wystąpił! ;) Podejrzewam jednak, że na planie pojawił się tylko po to by nagrać głos do tego teasera, ewentualnie na jakieś cameo.

LukeuszLFC

Ja miałem wrażenie, że to Max von Sydow, ale mogę się mylić. Pasowałoby to do Villaina którego prawdopodobnie zagra.

ocenił(a) film na 8
LukeuszLFC

Niedługo otworzę lodówkę i z niej też wyskoczy Cumberbatch

ocenił(a) film na 9
Smroadgi

Ja bym się nie obraziła gdyby z mojej wyskoczył.

użytkownik usunięty
lkulka

Bena nigdy za wiele.

LukeuszLFC

mi, że Yoda xDDD

ocenił(a) film na 6
LukeuszLFC

Na moje to zmodulowany głos Adama Drivera...

zombie001

A na moje to może być Andy Serkis, bo głos brzmi mi jak nieco zmieniony głos Ceasara z Planety Małp.

ocenił(a) film na 9
Master

Twitter twierdzi, że to Andy Serkis. Chyba potwierdzone info.

ocenił(a) film na 6
Master

Przesłuchałem kilka razy i w sumie... trudno ocenić. Opcje są 3: Serkis, Driver i von Sydow. Z tym, że głos z początku teasera wydaje się być nieco inny niż ten z końcówki, więc może być tak naprawdę 2 narratorów (mistrz i uczeń?).

Za to jedno jest pewne - to nie głos Cumberbatcha.

zombie001

Driver z tego co widziałem kiedyś na zdjęciach z planu gra chyba jakiegoś pilota X-Winga, więc chyba odpada. Dla mnie to Serkis, ale zobaczymy w każdym razie czarny charakter brzmi ciekawie ;)

Master

Ja stawiam na Bena mimo wszystko. Może jakaś niespodzianka :)

ocenił(a) film na 6
Master

A więc jednak to Serkis. Co do Drivera to była tylko jedna nie wyraźna fotka i rzeczywiście niby był tam pilotem X-Winga, ale to nie oznacza, że nie może być oszołomem w masce, który uważa się za spadkobierce Sithów - albo coś w ten deseń.

W każdym razie miecz wygląda jakby konstruował go ktoś kompletnie nieobeznany z tym tematem :P

ocenił(a) film na 8
LukeuszLFC

Pierwsza wypowiedź - to musi być Benedict, brytyjski akcent i ten jego charakterystyczny sposób wymowy (wsłuchajcie się dokładnie w słowo "felt"). Jestem pewien, ze to on. Być może pojawi się tylko na chwilę w filmie, a jego rola zostanie rozbudowana w kolejnej części, Druga wypowiedź, tu już trochę inny głos, nie jestem w stanie określić kto to, bo reszty głosów z obsady nie znam (na pewno to nikt z wielkiej trójki). Może Driver? Czyli wg mnie mamy mistrza Benedicta i jego ucznia.

Ylv92

Benedict jako mistrz WOW WOW juuż sobie to wyobraziłem, ale było by super. Ciekawe tylko kogo gra von Sydow.

ocenił(a) film na 9
LukeuszLFC

To na pewno on. Ten charakterystyczny głos poznam wszędzie.

ocenił(a) film na 8
matrix142

Hehe, to coś słabo Ci idzie skoro pomieszałeś z Serkisem.

ocenił(a) film na 9
lelouch90

Raz na jakiś czas można się pomylić nie sądzisz.

ocenił(a) film na 6
LukeuszLFC

Andy Serkis jest narratorem i koniec kropka ;].Glosem przypomina ten z planety Malp wiec stawiam na niego.Cos mi sie wydaje ze to bedzie duza niespodzianka i Serkis bedzie mial duze znaczenie dla fabuly.

lavrenzo84

Najpewniej to on jest głównym czarnym charakterem w tym filmie ;) Dla mnie bomba.