han solo i luke skywalker będę grali raczej ci sami aktorzy a świątynia jedi będzie chyba na yavin 4 nic więcej chyba nie wiadomo
To jakieś potwierdzone informacje, czy Twoje przypuszczenia? Z mojej wiedzy wynika, że fabuła nie jest jeszcze w żaden sposób znana, i nie wiadomo nawet czy będzie obejmować wydarzenia po "Powrót Jedi". Proszę o weryfikacje moich informacji.
Bez Vadera i Yody (według mnie nieodłącznych elementów gwiezdnych wojen) będzie trochę cienko, pewnie skupią się głównie na efektach specjalnych, a reszta pójdzie się paść. Choć na razie nic nie wiadomo, więc póki co jestem dobrej myśli :) Jak usłyszycie nieco więcej o fabule to dajcie znać.
Vader czy Yoda to tylko malutka i wcale nie najlepsza część gwiezdnych wojen. Polecam poczytać książki lub też komiksy o tym uniwersum.
Książki SW za bardzo mi nie podchodzą, nie wiem czemu. A dla osób które wychowały się na tych filmach, bez zagłębiania się w komiksy etc. to jednak Vader i Yoda są bardzo istotni.
Gry też są dobrym wyznacznikiem. Jednak to chyba książki najbardziej pokazują niewykorzystany potencjał SW. Najchętniej zobaczyłbym ekranizację trylogii Darth Bane'a.
Czy ja wiem? Jakoś nie miałam specjalnie wrażenia, żeby ta historia miała swoego głównego bohatera. Raczej w moim odczuciu postacie grały tu drugie skrzypce. Pierwsze to było republika i imperium.
grałeś w grę jedi academy ?????? kto grał mniej więcej wie że nie ma opcji żeby świątynia jedi nie była na yavin 4 a aktorzy też śa chyba już pewni
Ja grałem, ale kto powiedział, że tak samo ma być w filmie??? To była jedynie fantazja twórców gry! 
Poza tym to, iż są tam postacie znane wszystkim z filmu, nie świadczy o tym, że będą występować ci sami aktorzy.
ja nie mówiłem że będzie tak samo jak w grze tylko na bank wiem że akademia jedi będzie na yavin 4 ponieważ nawet w komiksach tak było a oni mówili że nic co jest znane nie będzie na ekranie ale będę szanować historię tego uniwersum
Odpowiedz mi tylko na pytanie... Napisałeś wcześniej "a aktorzy też śa chyba już pewni ". Skąd to wiesz? Sam to wymyśliłeś? Czy możesz to jakoś potwierdzić...
Ogólnie byłbym przeszczęśliwy jakby to była albo trylogia Dartha Bane'a, albo trylogia umieszczona jakoś w The Old Republic, ale prawdopodobnie do tego nie dojdzie i będzie to traktowało o Akademii Jedi, późniejszej zdradzie Jacena Solo itd
Ja mam nadzieję, że film nie będzie miał nic wspólnego z książkami. Jedyne co przeczytałam do końca to x-wingi. Reszta? Prostacki język i żenujące opisy skutecznie odstraszyły mnie od zapoznania się z przygodami gwiezdnych wojen na papierze. Nie chodzi o to, że ma to być napisane jakby sam Shakespeare by się tego nie powstydził... ale na litość boską są pewne granice i to nie Nałkowskiej! Nie wywyższam się! Nie uważam, ze te ksiązki to chłam. Mi one nie podeszły i tyle. Jeżeli ktoś uwaza inaczej to się cieszę, ze z radością poznał kolejne zakątki tego świata. ja nie dałam rady.
Ojojoj! mam nadzieję, że nikt ze starej ekipy nie powróci, no chyba, ze jakakolwiek inna nieludzka rasa. Nie chciałabym w nowych filmach oglądać (zabrzmi to strasznie) starych ludzi, których młodość pamiętam ze swojego dzieciństwa. Moje ciche marzenie? Zupełnie nowa historia z nowymi twarzami albo kontynuacja starej historii z nowymi twarzami, a reszta ekipy, której się "postarzało" tylko i wyłącznie na hologramach z twarzami z lat 80' :P
Nie:D Biorąc pod uwagę jak teraz wygląda i jak słabym jest aktorem.... lepiej nie:D Nie wyobrażam sobie jedi, który wygląda jak pijaczyna z 40-letnim starzem!
Od razu uprzedzam: nie jestem miągwą, której nie podoba się kompletnie nic:D Tak jak kocham Gwiezdne wojny, tak jak sympatyczny jest Hamill i Billy Dee Williams, z całym szacunkiem do Fisher, ale ta nawet kiepsko wypadła jako głos w star wars robot chicken! Nie stara obsada okazała się w przyszłosci marnymi aktorami... oprócz kilku wyjątków:D W tym jeden z ewokówD:
Kenobi jak coś to tylko w całej swej okazałości (za bardzo kocham tą postać) co do "duchów" zbyt mnie rozśmieszają te wizje:D
I zawsze mnie to smieszyło:D Za to tylko raz sprawiło, że chciałam wywalić monitor.... jak podmienili starego Anakina na tego pi*dusia... wtedy to już nie był śmiech, wtedy to był ARMAGEDON!
Oj nie wyjżdzaj mi tu z takim tekstem. To, że Ty uważasz duchy za fantastyczny pomysł nie oznacza, ze i ja muszę. Dla mnie duchy wypadły śmiesznie i tyle. Nie może sie mi coś nie podobać co Ty uważasz za dobre? Co ma w ogóle piernik do wiatraka?
nie chciałem żebyś tak to zrozumiała sorry szanuję twoją wypowiedz tylko myślę że duchy jednak muszą być w 6 części było nawet że yoda zawsze będzie z tobą
Yoda jako głos jak najbardziej. Natomiast jak już zaczną pojawiać się ziomki... dla mnie tandeta i tyle:D
Chociaż jest coś czego oczekuję:D Chciałabym, żeby było więcej pań jedi w gwiezdnych wojnach. Nie takich z cyckami i tyłkiem na wierzchu... tylko takie w fajnych kubraczkach 
1. http://i3.squidoocdn.com/resize/squidoo_images/250/draft_lens17860664module14962 0682photo_1303095558Star_Wars_Satele_Shan.jpg 
2. http://www.theswedishbed.com/wp-content/uploads/2010/05/AnimeJedi.jpg 
3. http://i698.photobucket.com/albums/vv348/BrokenDreamer13/JediYna.jpg 
4. http://themodernjedi.files.wordpress.com/2012/03/me-as-jedi.jpg
2 i 3 najbardziej mi pasują :) no i masz też chce więcej pań w star wars jako jedi podobno w tej serii główną bohaterką ma być kobieta .:)
No oby tylko była realna:D Nie mam nic przeciwko pięknu itd:D Jednak czasami jak widzę filmy, gdzie kobitka w bucie na obcasie, ogromnym biustem na wierzchu i ledwo zakrywającymi pupę spodenkami tłucze się lepiej od świetnie wyszkolonych panów... to jakoś tak odechciewa się oglądania. Dlatego wolałam dodać zdjęcia, że dobrze zbudowaną panią można pięknie wyeksponować ciekawym strojem:D
Przecież w Star wars były panie Jedi które były w kubraczkach Np. : Luminara, Stass Allie , Adi, Barrisa , Shaak Tii. Nawet powiem, że za dużo. Brakuje takich ponętnych jak np. Aayla Secura. Ta chodziła zazwyczaj bez szaty ;).
żal jak czytam cos takiego . kobieta nigdy nie doceni i nie zrozumie SW ani zadnej innej produkcji na pograniczu fantastyki . dla twojej informacji Mark Hamill nie miał szczęścia jako aktor w wielkich holywoodzkich produkcjach ale jest genialnym aktorem dubbingowym a jego kreacja Jokera jest bezcenna tak w filmie animowanym jak i w grze, ale skad możesz o tym wiedziec skoro w televizji i na pudelku go niema a na zdjeciu wyglada jak "pijaczyna" . zał jak ch ... i ignoracja ... tylko i tylko Mark Hammil powinien zagrac Luke'a i powinien miec kolejna szanse na to zeby pokazać swój talent
Zgadzam się :) Szkoda że aktorzy się zestarzeli... Odtwórca Hana Solo ma już równe 70 lat, więc sory ale jak ktoś w takim wieku mógłby zagrać?
Mogliby ożywić Boba Feta jak to w książkach było i zrobić film z jego większa rolą w fabule.
Mając tyle lat to do grobu powinien już się czołgać, zresztą chyba mało komu udaje się dożyć tak sędziwego wieku.
Ludzie nie sa niesmiertelni i wiecznie młodzi nawet w Gwiezdnych Wojnach . dramaturgia obrazu powinna ujmowac takie aspekty egzystencji jak starosc ... Yoda był stary i jakos nikomu to nie przeszkadzalo