Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261364
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

SW nie daly rade Titanicowi a juz nie mowiac o Avatarze. brakuje ponad 150 mln.

nawet w reedycjach chyba juz tyle nie uzbieraja zeby przebic Titanica.

1 Avatar Fox $2,788.0 || $760.5 27.3% || $2,027.5 72.7% || 2009^
2 Titanic Par. $2,186.8 || $658.7 30.1% || $1,528.1 69.9% || 1997^
3 Star Wars: The Force Awakens BV $2,011.8 || $907.4 45.1% || $1,104.4 54.9% || 2015

użytkownik usunięty
Freddie

Brawo

użytkownik usunięty
Freddie

w sumie 3 miejsce to nie tak zle :) jestem ciekawy jaki kandydat przebije SW

obstawiam

Rogue One
Warcraft
Star Wars VIII ale wątpię

ocenił(a) film na 7

1) Na pewno nie Rogue One - dużo mniejsze zainteresowanie niż VII częścią SW

2) Avatar 2 - niby czemu? To już nie będzie taka rewolucja jak pierwsza część.

3) Warcraft? Serio?

4) Właśnie SW VIII może tu zdziałać najwięcej. Od siebie dodałbym jeszcze Infinity War part II lub Justice League.

Ryloth

nie ma opcji. marveli jest za duzo zeby do 2 mld skoczylo.

SW swoja marka legenda zrobilo 2 mld. teraz block buster moze osiagac do 1,5 mld Jurrasic skoczylo po dlugo oczekiwany i klasyk

ocenił(a) film na 7
Freddie

Zbyt dużo nie. Infinity to będzie wielkie zakończenie tego, co widzieliśmy do tej pory. Pójdą na to wszyscy, bo czegoś takiego jeszcze nie było na ekranach kin. No chyba że poprzedzające filmy nie utrzymają wysokiego poziomu.

Ryloth

kolejne nawalanki na ekranie... fakt nie bylo tego. zeby jeszcze fabula wciagala jest... slaba.

ocenił(a) film na 7
Freddie

To wg ciebie jest tylko nawalanka i wg ciebie fabuła jest słaba. Wg mnie nie i wg wielu innych, którzy na to pójdą także nie. Ty nie musisz, nikt nikogo nie zmusza.

Po raz pierwszy na ekranie zobaczymy tak wielką ilość bohaterów. Tego jeszcze nie było i mam nadzieję, że bracia Russo nie zawalą tego projektu.

Ryloth

musieliby chyba Bonda nie krecic ze 30 lat :P

użytkownik usunięty
Ryloth

Infinity War? :P raczej wątpliwe to tylko marvel, swoje zarobi ale szału nie będzie. To już bardziej obstawiam Assasina Creeda

ocenił(a) film na 7

To tylko Marvel... A który film bardzo długo był na podium BO? Jak może nie być szału jak wszyscy napalają się właśnie na Infinity War i Justice League?

Na przebicie granicy 2 mld może mieć szansę tylko jakaś globalna marka, tak jak właśnie SW czy Marvel/DC. Bo raczej efekciarstwem już żadna produkcja nie zaskoczy aż tak jak wtedy Avatar.

ocenił(a) film na 7
Freddie

Jako profesjonalny wróżbita ze swoją kryształową kulą dumnie stwierdzam - mówiłem że tak będzie.

użytkownik usunięty
Anthrax91

Ja również , miałem takie wrażenie .

ocenił(a) film na 7

Pewnie teraz dopiero taki mądry jesteś...wrażenie miał. Ja Wielki Ponadczasowy Wróżbita już głosiłem te prawdy objawione w listopadzie 2015r. Wyczytałem to z ruchu planet oraz przypalonej jajecznicy.

użytkownik usunięty
Anthrax91

To nie jest tak jak piszesz , ja przekonałem sie dopiero w czasie seansu nowej sagi sw .

użytkownik usunięty
Anthrax91

spaliłeś jajecznicę?

ocenił(a) film na 7

Jajecznica została spalona specjalnie aby zgłębić tajniki wszechświata i zanurzyć się w otchłań przyszłych wydarzeń. To standardowe procedury w profesjonalnym wróżbiarstwie.

użytkownik usunięty
Anthrax91

Widziałeś tilery filmu Warcraft ? Ja tak i według mnie ten film , zapowiada sie lepiej niż star wars 7 .

ocenił(a) film na 7

Widziałem, najbardziej rzuciło mi się w oczy kiczowate CGI, może jeszcze zdążą to poprawić. W Warcrafta nie grałem, filmy na podstawie gier z reguły są kiepskie, tak więc nie jest to film na który wyczekuje.

użytkownik usunięty
Anthrax91

Więc jak w gry warcrafta nie grałeś , to nie dziwne że masz takie podejście . Ja grałem w 1 - 3 części Warcrafta . I bardzo na ten film czekam .A widziałeś jakiś , film na podstawie gry ?

Max Payne :D

użytkownik usunięty
Freddie

To jest gra komputerowa , nie film .

ocenił(a) film na 7

Tak, trochę widziałem filmów na podstawie gry. Wszystkie były słabe lub przeciętne.

użytkownik usunięty
Anthrax91

Film na podstawie Warcrafta , jeszcze nie ma premiery a ty już oceniasz że będzie kiczkowaty . Czemu tak , w czarnych barwach ten film widzisz ? Po prostu klimatu Warcrafta nie rozumiesz .

użytkownik usunięty

bo widział zwiastun, i ma prawo wyrazić swoje zdanie. Mnie również się nie podoba, a film pewnie będzie co najwyżej średni.

użytkownik usunięty

Jeżeli nie grałeś w gry Warcrafta autorstwa Blizzard North , to nie dziwnme że nie łapiesz o czym będzie ten film . Teraz firma ma nową nazwę Actvission Blizzard .

ocenił(a) film na 7

Kiczowate jest CGI w zwiastunie, film może będzie dobry...ale moja kryształowa kula przewiduje przeciętność. Przekonamy się w maju/czerwcu.
Trudno żeby rozumiał klimat Warcrafta skoro nigdy w niego nie grałem i nie zamierzam :) Od kilku lat gry komputerowe mnie raczej nudzą niż dają rozrywkę, rzadko po nie sięgam.

Anthrax91

Załatwisz mi taką kryształową kulę? Też bym chciał. :(

użytkownik usunięty
Anthrax91

Assassin Creed może się udać :) na razie zdjęcia wyglądają obiecująco. Według mnie albo Assassin Creed się uda albo podzieli los książę Persji Piaski czasu

użytkownik usunięty
Anthrax91

Musiałbyś zagrać w gry Warcrafta , aby pojąć ten film .

Anthrax91

ja obstawialem ze Titanica lyknie. no ale braknie z 50 mln

Freddie

Myślałem, że Titanica przebije. :)
No cóż, nie udało się, ale granica 2 mld została przekroczona.

użytkownik usunięty
Freddie

A zyski ze sprzedaży DVD/Blu-Ray się nie liczą?

ocenił(a) film na 4

Nie

ocenił(a) film na 7
Freddie

Niebywały wynik w USA....za to świat dosyć słabo, zawiodły Chiny, Japonia...gdzie marka SW nie jest znana i nie do końca jest lubiana...właśnie z tego względu nigdy żadne SW nie pobiję Avatara, choć myślę, że każda z części będzie powyżej 1,5 miliarda....i o to chodzi, Disney kupił markę za 4 miliardy, 2 już ma plus marchendaising przyniósł 400 mln, dojdzie DVD, BD i przy pierwszej części nowej trylogii wydatek zwrócił się w 75 procentach....część 8 wyjdą na czystko, a reszta to już czysty zysk.

Freddie

Tylko weź pod uwagę że Titanic był grany dwa razy na świecie w 1997 i 2002

użytkownik usunięty
wort801

2012* w 3D i te wyniki dlatego, w sumie słuszna uwaga Wort :)

wort801

ale napisalem ze nawet jak zrobia reedycje SW to nie przebije Titanica.

ocenił(a) film na 5
Freddie

Titanic to film dla wszystkich dla starszych, szczególnie kobiety i małe dziewczynki kochają takie historie stąd przewaga w liczbach.SW to zdecydowanie film dla chłopaków. Pozatym Titanic oparty na faktach.A Avatar trafił na boom z 3D.Cameron kiedyś mówił że był kierowcą ciężarówki,po zobaczeniu Gwiezdnych Wojen postanowił kręcić filmy.Miłośnicy Avatara mają go miedzy innymi dzięki temu że Cameron jest fanem SW.Rodzina filmowa jest silna,i bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 4
wort801

Biorąc pod uwagę... można brać duzo rzeczy pod uwagę: waloryzacja dochodów titanica o stopę inflacji - wciąż titanic lepszy. Dewaloryzacja ceny biletów 3D względem 2D - w jakim puszczany był wtedy titanic - wciąż titanic lepszy. Wiele filmów miało swoje reedycje. Jakby do Avatara zabrakło pół miliarda, to TFA można byłoby się spodziewać w kinach w roku, w którym gwiezdnych wojen zabraknie na dużych ekranach. I wtedy jakby TFA przebiło w dwóch edycjach Avatara, to by nie przeszkadzało Ci to, że w dwóch edycjach :) taka prawda :P

LukeuszLFC

No nie wiem czemu jesteś taki pewny :) że mi to by nie przeszkadzało ...

ocenił(a) film na 4
wort801

A jest inaczej? :D Sama sympatia do filmu zdradza :)

LukeuszLFC

LukeuszLFC napisz prosto z mostu co chcesz udowodnić :) akurat ja jestem obiektywny ...no ale wiadomo wole SW od Avatara. Wiec jest inaczej :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Nico nie chcę udowadniać jeżeli CI chodzi o sprawy osobiste :P Tylko, że reedycja nie ma nic do rzeczy, zarówno od strony dochodowej, jak i tego na co patrzy fan - na to co uwzględnia (nie mam na myśli tutaj Ciebie! tylko wszystkich co tak piszą) :P Pieniundz to pieniundz! Nic tego nie zmieni. Traci na wartości, to i dochody są większe.