Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261561
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

To był mój pierwszy film z serii i podeszłam do niego z zupełnie czystą kartą (do kina poszłam za namową znajomych). Dlatego moja opinia na jego temat nie będzie sprawiedliwa, ale proszę o wyrozumiałość, bo nie ma ona na celu nikogo urazić.

Ogółem bawiłam się przednio, fabuła była ciekawa i dzięki krótkiemu wstępowi wyjaśniającemu poprzednie części szybko zrozumiałam, o co chodzi. Znakomite efekty specjalne, interesująca, żywa akcja i dobrze napisane postacie spodobały mi się. Jedynym wyjątkiem był Kylo Ren - jak na złego wydał mi się strasznie słaby, zbyt niestabilny i kierujący się emocjami i - niestety - brzydki po zdjęciu maski xD Natomiast Hana Solo polubiłam od pierwszego pojawienia i łudzę się, że może jeszcze kiedyś wróci... Rey stanowiła podręcznikowy przykład 'silnego znikąd', ale do niej też poczułam sympatię, podobnie jak do pilota Poe i BB-8.

To tyle, jeszcze raz podkreślam, że nie chciałam nikogo urazić - zwłaszcza fanów wyglądu Kylo Rena :)

ocenił(a) film na 9
Pink_Phink

Olgądać sagę lub serię czegos od końca... bezcenne

Himiteshu

Ale i tak mi się podobało :)

Pink_Phink

Polecam starsze części :) może ci się również spodobają :)

wort801

Oczywiście! Obejrzę je choćby dla Hana Solo :) (a powodów jest więcej)

Pink_Phink

To fajnie :) Han występuje od 4 do 6 części :)

Himiteshu

Od czegoś trzeba zacząć :)

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

W sumie bardzo dobrze, że od Przebudzenia a nie od Mrocznego Widma np.... bo by skończyła po zobaczeniu Jar-Jara :)

ocenił(a) film na 9
nillvo

Dlaczego zaczyna się od Nowej Nadziei

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

*dlatego

użytkownik usunięty
nillvo

e tam Jar Jar jest spoko

ocenił(a) film na 10
Pink_Phink

Kylo dlatego nosi maskę, bo jest taki paszkudny :)

nillvo

Haha, właśnie tak samo pomyślałam xD

ocenił(a) film na 9
nillvo

Jest normalny, Ty na pewno jestes bardzo pszystojny :)