Jak myślicie czy Gwiezdne Wojny Przebudzenie Mocy mają szansę na oscara w jakieś kategorii? jeśli tak jaką obstawiacie nominacje i wygraną
Nominacje według mnie film może dostać za efekty, charakteryzację, muzykę.
Wygraną obstawiam za muzykę, chociaż jeśli będą efekty pewnie one wygrają.
Nominacja za charakteryzację, scenografię i efekty, czyli podobne typy do Twoich. Co do ewentualnej wygranej to jeśli chodzi o efekty Max jest pewniakiem, a za OST o wiele bardziej wolałbym Sicario i Jóhannssona. Jestem też ogromnie ciekaw co tam Ennio wyczarował, więc konkurencja będzie spora. Nie zdziwię się, jeśli SW nie zdobędą żadnej statuetki.
faktycznie zapomniałem że za efekty Mad Max :P no to Star Wars odpada, za Muzykę też może nie dostać bo Williams już ma dużo oscarów więc chyba też odpadną, Sicario faktycznie może dostać oscara, słuchałem dobry. No Star Wars jeśli dostanie do nominacje za charakteryzację, i efekty ostatecznie wygra charakteryzacją, efekty zgarnie Mad Max
wiem zapomniałem o Mad Max spora konkurencja chociaż oscary lubią namieszać i trafić do niespodziewanych rąk jestem ciekaw czy jednak pewny Mad Max się na tym nie sparzy :) no ale zobaczymy, w ogóle wiadomo kiedy ogłoszą nominacje ?
ale nominacje może dostać. Ja jednak mam nadzieję że SW jakiegoś oscara zdobędzie...choćby za charakteryzację, gdyby SW zdobyło oscara moja wiara w oscary zostałaby przywrócona :)
Pewnie nominacja za efekty będzie. Za charakteryzację nie mam pojęcia, musiałbym zobaczyć ewentualną konkurencje żeby wróżyć z fusów.
Wydaje mi się, że Oscara nie będzie za to kilka nominacji pewnie dostaną. Muzyki bym nie obstawiała, bo Williams już sporo nagród zebrał, za to za charakteryzację mogą mieć jakieś szanse.
Pośmiać się można, ale to raczej tylko twoje fantazje, bo żadna rola oscarowa nie była :) Nie mają w zwyczaju nagradzać oscarami aktorów grających w tego typu produkcjach.
No to był wyjątek, ale wydaje mi się, że gdyby okoliczności były inne, to nie dostałby tej nagrody...chociaż zasłużył.
to bardziej za aktorstwo :) nominacje ogólnie, ale wątpię żaden film poza dramatami nie dostali takiej nominacji. Byłoby to zbyt piękne ale dzięki :)
w sumie racja marzyć można :) ważne by Moc z nami była. Jestem ciekawy czy jeśli jednak dostanie to kto może taką nominacje dostać? według mnie Ford i Fisher no zobaczy się :)
Nominacje:
Muzyka
Charakteryzacja
Scenografia
Efekty
Efekty Dźwiękowe
Oscar?
Może za efekty dźwiękowe? Ale pewnie za nic.
dzięki :)
wiem za muzykę nie dostanie Williams ma za dużo już ich
no własnie za charakteryzację właśnie mam nadzieję że dostanie oscara ale pewnie skończy się na nominacji
pewno będzie i też tylko nominacja
tak efekty będą ale zgarnie je Mad Max
też pewnie dostanie ale wątpię by oscar był za to
Williams nie dostanie nie dlatego, że zbyt wiele ich dostał. Nie otrzyma Oscara ponieważ otrzymał już za Star Warsy oscara a muzyka jest zbyt podobna.
Charakteryzacja jest trudna do określenia bo na ten moment nawet nie wiem co miałoby walczyć.
Scenografia? Tu nie ma szans z konkurencją mimo wszystko.
Na efekty Mad Max w 100% zasłuzył tak jak i na prawie każdą pozostałą nagrodę techniczną (strzał na wyrost, ale Mad Max dostanie naprawdę dużo nominacji mimo, że z drugoplanowych nagród).
No tak chodziło mi też o Star Wars pisząc to :) zresztą i tak Williams tu się soundtrackiem nie wyróżnił więc tak czy siak by nie dostał, za muzykę dostanie Sicario na 80% według mnie.
Owszem jest trudna
Zgadzam się
Też tak myślę Mad Max jest pewniakiem
domyślam się :)
http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kultura/1647222,1,znamy-komplet-nominacj i-do-oscarow.read
jestem zaskoczony, nie spodziewałem się SW i aż 5 nominacji, dziwne miały SW walczyć w przyszłym roku bo film wyszedł za późno. 2 nominacje za efekty i za muzykę są naciągane. A ty jak myślisz?
Montaż raczej bez zaskoczenia, ale w porównaniu do Mad Maxa nie ma szans.
Efekty Specjalne można było się spodziewać także również bez szoku. Nominacja zasłużona ale mam nadzieję na Maxa.
Muzyka niezasłużona.
Montaż dźwięku przewidywałem nawet i sądzę, że ma szansę na to.
Dźwięk j/w
http://jastrzabpost.pl/imprezy/nominacje-do-nagrod-bafta-2016-kto-wygra-bafta_25 3913.html
Gwiezdne Wojny mają do baftów nominacje też, przyznam jestem zaskoczony :)
To jest statuetka nie za najlepszą muzykę tylko za "The best ORIGINAL score" Czyli za najlepszą ORYGINALNĄ muzykę. W Zimmerach, Williamsach nie ma nic oryginalnego, dlatego nie dostają statuetek, nominacje też powinny dziwić. Albo Nienawistna Ósemka albo Sicario. Nominacja dla Williamsa jest chyba uzasadniona tym, aby przebił Alfreda Newmana pod względem nominacji. Williams ma już 44, przed nominacją obaj mieli po 43.
wiem, przecież że to jest za score... Williams już dostał więc pewnie nie dostanie, nominacja naciągana, muzyka Zimmera jakoś nie specjalnie w moim guście... Też obstawiam Sicario albo Nienawistną Ósemkę, bardziej stawiam na ten pierwszy czyli Sicario.
słowo kluczowe to nie score, ale ORIGINAL - czyli za najbardziej oryginalną muzykę. :)
Williams miał elegancką muzykę do "Monachium", nie wygrał bo utwór "Hope" to hymn Izraela "Hatikvah" o innym zdeka brzmieniu. Czyli oryginalności niewiele. Ale wciąż genialny soundtrack, słucha się wyśmienicie.
wiem, słucham muzyki Williamsa, i wiem że nominacja jest naciągana jeśli chodzi o SW obstawiam Sicario. Chociaż ja się dziwię co tam spectre robi za piosenkę, przeca jej się słuchać nie da, moim zdaniem.
Film - Zjawa 80% Mad max 20%
Reżyser 60% Innaritu 40% Goerge Miller
Aktor - Leonardo 90%, 10% Fassbender
Aktorka - Blanchett
Aktor support - nie nic poza zjawą, po obserwacjach raczej Stallone
Aktorka support - Winslet,
Scenariusz oryginalny - Ex-machina
Adaptowany - Bigshort albo Carol
Zdjęcia, montaż - Zjawa
reszta technicznych - Mad max
piosenka - bond
muzyka - nienawistna ósemka lub sicario
bajka - w głowie się nie mieści
kostiumy - liczę na dziewczynę z portretu, lubię stroje z epok.
film też obstawiam Zjawa, mam nadzieję że Mad Max tu nie wygra
też obstawiam Innaritu
Leo w tym roku nie ma żadnej poważnej konkurencji chyba że akademia coś wymyśli żeby mu nie dać i zgarnie go Matt
tutaj się podpisuję z tobą kibicuje Blanchett
również się zgadzam
też jestem za Winslet
oczywiście Ex machina
Adaptowany liczę na Carol
montaż obstawiłbym SW ale wątpię
montaż dzwięku SW ale też wypadnie
mimo że Mad Maxa uważam za pewniaka kibicuje za efekty SW. Myślę że tutaj MAD MAX I SW będą walczyć. Liczę na drugi resztę obstawiam Max
charakteryzacje Zjawa
piosenka bond
muzyka ja Sicario sercem jednak SW kibicuję ale szanse są nikłe wręcz ich nie ma
w animacjach się zawiodłem ale też w głowie się nie mieści
kostiumy bardzo mi się w kopciuszku podobały ale to nic oryginalnego więc obstawiam Carol lub dziewczyna z portretu.
A z baftą jak obstawiasz?
BAFTY rządzą się swoimi prawami, w końcu to brytyjskei nagrody i właśnie wyspiarze są faworyzowani. Dlatego nie pokuszę się o prognozy.
Leonardo nie dostał oscara wcześniej, bo na niego nie zasłużył. Konkurencja była lepsza. :) Za całokształt jest inna figurka ;)
rozumiem
wiem, nie neguję tego. W sumie jakoś na wygraną Leosia nigdy nie czekałem.