Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261578
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Luke Skywalker jako następca Vadera? Taką plotkę wyczytałem w internetach. Co sądzicie?

użytkownik usunięty
psychol_na_smyczy

po 1 ; Gdzie to wyczytałeś ?
po 2 daj źródło na ten temat tej plotki

ocenił(a) film na 8

http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/star-wars-force-awakens-why-833674

użytkownik usunięty
psychol_na_smyczy

przeczytałem już , i mam nadzieje że to prawdą sie nie okaże .

psychol_na_smyczy

Nie sądzę. Wyłapałem taki pozornie nieistotny szczegół, o którym już napisałem w innym wątku. Zabawkowa maska Kylo Rena, wypowiada między innymi taką kwestię: "Together we will destroy the resistance, and the last Jedi" (Razem, zniszczymy Ruch Oporu i ostatniego Jedi) Wydaje się jasne, że mowa o Skywalkerze, bo kim innym mógłby być ten ostatni Jedi?

użytkownik usunięty
boojan27

Skywalker nie był ostatnim jedi , tylko pierwszym z nowego pokolenia rycerzy jedi .

ocenił(a) film na 8

W filmach był. Sam Yoda mówi resztą do Luke na krótko przed śmiercią. 'Gdy mnie zabraknie, ostatnim z Jedi będziesz". Tak więc kolega boojan27 ma racje. W Przebudzniu Mocy natomiast mamy być świadkami poznania ścieżek Mocy przez Rey(córka Luke?) i może też Finna. Nie wiadomo tylko co z Leią. Czy przez ten czas zagłębiała tajnik Mocy, czy też nie. To na razie nie zostało nigdzie potwierdzone. Dla mnie również Skywalker po dark side, nie ma sensu. Zresztą wszystko na to wskazuje, ze w nowych epizodach, ma pełnić podobną rolę, co Obi-Wan w Starej Trylogi.

użytkownik usunięty
PB007

Ale w późniejszych momentach sw , wychodzi na jaw że luk jest w pierwszym z nowego pokolenia rycerzy jedi . Jeżeli to prawda że syn Anakina ma odgrywać podobną role co Obi wan w starej trylogii , to będzie super .

użytkownik usunięty
PB007

http://www.dinartstudio.pl/info,Luke_Skywalker . Tutaj masz źródło

Ale ty zdajesz sobie sprawę, że EU zostało skasowane? Nie ma żadnego znaczenia, co się z Lukiem działo w tych wszystkich książkach itd.

użytkownik usunięty
boojan27

Zdaje sobie ze sprawy że EU zostało skasowane , jednak mam nadzieje że disney uwzględni fabułę w książkach . Ale mogę sie mylić

użytkownik usunięty
psychol_na_smyczy

Wróć do tego tematu po premierze, kiedy okaże się, że to wszystko bzdura. Chcę zobaczyć wasze reakcje.

użytkownik usunięty

Aż tak bronisz tej sagi sw ?

użytkownik usunięty

Nie muszę niczego bronić, kiedy nie mam przed czym. Sami się przekonacie. A ja będę bacznym obserwatorem.

użytkownik usunięty

Niczego nie rozumiesz , takie typu tematy pojawiają sie ; nie od tak sobie tylko nie każdy darzy disneya zaufaniem do filmu sf

Disney kupił Star Wars ale nie wymienił ludzi którzy planują przy tym filmie .....

użytkownik usunięty
wort801

Zgadza sie disney kupił star wars , ale nie wymienił ludzi mimo to nie wierze aby disneyowi udało sie zrobić lepszą sage od sag lucasa .

Np fani Marvela też się bali że disney ich rozczarowuje ale jakoś większość fanów jest zadowolona ....

użytkownik usunięty
wort801

To cieszyć sie należy że fani Marvela są zadowoleni , jednak http://www.spidersweb.pl/2015/10/trailer-przebudzenia-mocy-star-wars.html według tego źródła , fani sw podzielili sie na dwa obozy po thrillerze

Trudno oczekiwać od zwiastuna żeby pokazywał nam całą fabułę filmu...liczy się w końcu wizyta w kinie a nie oglądanie zwiastuna ....

użytkownik usunięty
wort801

Wiadomo , że okaże sie wszystko na premierze nowej sagi . Ale dałem ci źródło na temat reakcji podziału fanów sw , po obejrzeniu zwiastunu .

Zwiastun jak zwiastun są lepsze i gorsze ... no wiadomo najważniejsze aby sam im się udał ...

użytkownik usunięty
wort801

prawda

użytkownik usunięty

Zdaję mi się, że zaczynasz panikować kosztem inteligencji. Nie podoba mi się to. Na razie daruję sobie tłumaczenie ci czegokolwiek, ale zadam pytanie odnośnie zaufania do Disneya i bezzasadności powyższej plotki:

Co ma piernik do wiatraka?!

użytkownik usunięty

Tu nie chodzi o panikę kosztem nieinteligencji , jak to określiłeś , ale tu chodzi o braku mojego zaufania do disneya .

użytkownik usunięty

Twój brak zaufania do Disneya... mnie obchodzi... jak... już sobie daruję...

Zadam pytanie odnośnie zaufania do Disneya i bezzasadności powyższej plotki:
Co ma piernik do wiatraka?!

użytkownik usunięty

to że w necie jest setki informacji i mało które jest prawdą .

użytkownik usunięty

No właśnie. Także nie pisz już do mnie wiecznie tych samych szlagierów o zaufaniu.

użytkownik usunięty

ok

ocenił(a) film na 9
psychol_na_smyczy

Wyssana z palca plotka, nic więcej

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Nie mówie, że nie :)

ocenił(a) film na 10
psychol_na_smyczy

Witam - do wszystkich ;chciałem się odnieść do tej plotki. Otóż faktycznie coś może w niej być z prawdy.
Zobaczcie sobie jeszcze któryś raz z kolei dwa ostanie zwiastuny; ten z 16 kwietnia i ten najnowszy z 20 października.

Luke faktycznie mógł przejść na ciemną stronę mocy.

Dlaczego tak myślę ? Po analizie zwiastunów.
A szczególnie obraz Kylo Rena.
Spójrzcie na ujęcie z drugiego zwiastuna gdy Kylo się obraca i używa mocy .
A póżniej zobaczcie ujęcie z monologiem Kylo do maski Vadera.
Co wam się w tych ujęciach rzuca w oczy - może nie od razu a co twórcy filmu zapewne trzymają w tajemnicy i to by było piękne wg mnie.

Powiem wam!.

Chodzi o kształt maski ! Na zwiastunie są pokazane 2 osoby - Luke i Kylo.

Popatrzcie ; w scenie gdy kylo używa mocy - na górnej części maski - na czole srerbne paski są proste.
W scenie z monologiem paski na czole są zaokrąglone.
Moją tezę potwierdza japoński zwiastun (monolog "Kylo" aka Luka) gdy powiedziane jest dodatkowe zdanie że "wypełnię nasze przeznaczenie" - co wam to mówi?
Pamiętacie "Imperium Kontratakuje" - 5 Epizod a nawet w 6-stym jak Vader mówił do Luka żeby stanął przy nim i wypełnił swoje przeznaczenie a razem będą rządzić galaktyką - PRAWDA!
Coś w tym musi być.
Tym bardziej tajemnicze słowa Abramsa o braku Luka w zwiastunie.
Dlatego powiadam wam Luke jest i na plakacie i na zwiastunie.
Oczywiście mogę się mylić ale spójrzcie to może okazać się prawdą.
Tym bardziej że niektóre pomysły z uniwersum nie zostały wyrzucone do kosza- aka przejście Luka na ciemną strone mocy.
Prawdopodobnie Kylo jest uczniem dla Luka.
Bo ten Supreme Leader Snoke to może być po prostu jakiś wysoko postawiony admirał , generał w służbie First Order a nie mistrz jak imperator dla Vadera.

Co o tym sądzicie ? Przekonamy się o tym w kinie. Ale będzie to ciekawy zabieg.
Tylko wtedy kto będzie szkolił Rey? Kiedy Luke po ciemnej stronie.

Pożyjemy , zobaczymy - włączcie się do dyskusji czy nie mam racji co do tych różnych masek - te różne paski na czole - może to świadczy kto jest mistrzem a kto uczniem. W końcu tylko Luke wiedział gdzie jest pochowany Vader.

Dobra koniec rozpisałem się sorki za ewntualne błędy i pozdrawiam wszystkich fanów i nie fanów - którzy i tak pójdą do kina z czystej ciekawości.

Hejka.