Na łamach Marketsaw pojawiły się ciekawe informacje na temat Epizodu VII. Oczywiście to na razie pogłoski. 
Głównym celem EVII jest przedstawienie po latach Luke`a Skywalkera jak i wielu innych członków z obsady klasycznej Trylogii Star Wars. 
W planach jest stworzenie dwóch nowych Trylogii, obie na podstawie oryginalnych pomysłów Lucasa, które zawsze były planowane jako Saga wielopokoleniowa. 
Epizody 10-12 mają opowiadać o potomku Skywalkerów. Akcja miałaby się rozgrywać wiele lat później, natomiast członkowie obsady, którzy nadal by żyli zagrali by swoje postacie w starszym wieku. Głównym bohaterem była by kobieta Skywalker. 
Nowe filmy z Gwiezdnych Wojen mają być połączeniem tematów i pomysłów, zawartych w dwóch poprzednich Trylogiach – klasycznej i prequeli. Jednak opowiadały by zupełnie nową i oryginalna historie, a także pozwalały na dalszą kontynuację jeśli nowa obsada dożyje. 

W sieci pojawiła się informacja dająca nową nadzieję dla ortodoksyjnych fanów rozszerzonego wszechświata Star Wars. Źródło powiązane z Lucasfilmem donosi, iż akcja Epizodu VII Gwiezdnych Wojen będzie dziać się ponad 50 lat od wydarzeń z Epizodu VI Powrotu Jedi. Co więcej, podaje też wiadomość o tym, że reżyser i scenarzysta nowej części Star Wars został już wybrany. 
Źrodło twierdzi również, iż Disney i Lucasfilm będzie po równo szanować jak i nie brać pod uwagę poszczególnych elementów z rozszerzonego wszechświata Star Wars. 

Jak na razie są to niepotwierdzone informację, które należy traktować z rezerwą. 

Źródło: http://gwiezdne-wojny.pl/news.php?15606,epizod-vii-powrot-starego-znajomego-i-kt os-nowy.html
Aż się boje co z tego wyjdzie,nigdy nie sądziłem że jest ktoś wstanie ruszyć tak genialną sage i to tak szybko,no ale pieniądze odgrywają zawsze główną role.
To były plotki,ale jak widać zaczynają się spełniać,fajnie by było zobaczyć znowu mojego ulubienca Vadera.
Mam nadzieje że ten wątek znowu będzie,a czemu by nie mógł Vader zmartwychwstać,przecież tak naprawde to jest ikona Star Wars według mnie.
bardzo merytorycznie widze, z wielkim dystansem do siebie i gigantycznym poczuciem humoru odpowiedziales mi tutaj widze.