Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261394
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Podjarani?

ocenił(a) film na 9

Jestescie podjarani czwartym filmem w sadze?
Bo ja tak.

użytkownik usunięty
FenrirLokeson

ja też

ocenił(a) film na 8

Jes ....siur, mi tu

użytkownik usunięty
FenrirLokeson

A jakże! I żadne tanie nieuzasadnione konfabulacje kamilaxxx09 tego nie zmienią, jedynie podsycą.

ocenił(a) film na 8
FenrirLokeson

Nowe fotki z Episodu 7 : http://www.starwarsunderworld.com/2015/05/new-force-awkens-character-details-and .html albo dodatek do tego nowego zdjęcia z dzisiaj http://www.starwarsunderworld.com/2015/05/behind-scenes-video-for-force-awakens. html

ocenił(a) film na 7
Parsley81

To zdjęcie z Driverem i szturmowcami wygląda jakoś dziwnie sztucznie, ale może to tylko złudzenie...

ocenił(a) film na 8
Gazor090

To Kylo Ren grany przez Adama Drivera tylko, że jest bez maski. Może to zdjęcie tylko na pokaz w internecie itd. No chyba, że kręcili zdjęcia i być może na samym początku wyglądał normalnie ..przypuszczalnie doszło do potyczki gdzie został ranny ( porachatana twarz), albo mroczniak nie chce ujawnić tożsamości. Zastanawia mnie do czego służy ta maska...Poczekamy, zobaczymy i sprawa się wyjaśni.

ocenił(a) film na 7
Parsley81

Maska wygląda dosyć starożytnie (te żółte wzory), co skłania mnie ku teorii, że to jakiś starożytny artefakt. Pewnie i tak w filmie nic o tym nie będzie o tym ani słowa, a jej historię poznamy w jakimś komiksie. Co do poharatanej twarzy, to całkiem sensowna koncepcja.

ocenił(a) film na 8
Gazor090

Poharatana twarz to jedna z najlepszych opcji w scenariuszu. Jestem za aczkowiek może się okazać inna historyjka nie mająca nic wsólnego z tym co piszemy, zakładamy aaaaa. Co do tego Jar jar i ukazanie go w 7 cześci... już nie jestem tak podjarany filmem. Uważam, że to bezsensu - moment, który ma niby rozśmieszyć fanów okaże się totalnym kiczem. Liczę na sekundę, dwie, pokażą szkielet i dobra... koniec wystarczy. Oby nie pogawędka na temat binksa bo ja pindole wyjdę z kina :)

ocenił(a) film na 7
Parsley81

Po cichu liczę na jakiś krótki żarcik na ten temat, ale najlepiej by było zostawić to jako szczegół w tle :)

ocenił(a) film na 7
FenrirLokeson

Dlaczego czwartym? Prequele to też saga, nijak się to ma do ich jakości :)

ocenił(a) film na 9
Gazor090

Nie dla mnie.
Maja mase nie zgodnosci z oryginalna trylogia.

ocenił(a) film na 7
FenrirLokeson

A już przed samą premierą to wszyscy będą tak podjarani, że pod kinem powinna być straż pożarna :) O moim podejściu świadczy chyba sam mój avatar :)

ocenił(a) film na 7
FenrirLokeson

Jaram się jak martwy w krematorium.

FenrirLokeson

Czwartym?

ocenił(a) film na 9
Ancalagon

No, czwartym, bo sa tylko 3 filmy: Gwiezdne Wojny, Imperium Kontratakuje i Powrot Jedi.

FenrirLokeson

Raczej siódmym, bo jest 6 filmów: Mroczne widmo, Atak klonów, Zemsta Sithów, NOWA NADZIEJA, Imperium kontratakuje i Powrót Jedi.

ocenił(a) film na 9
Ancalagon

Mroczne Widmo, Atak Klonow i Zemsta Sithow to nie Gwiezdne Wojny, maja mase problemow kontynuacyjnych i logicznych.
Nowa Nadzieja oryginalnie nazywala sie tylko Gwiezdne Wojny, jako to jest oryginalny tytul, mozna go uzywac na zmiane z NN.

FenrirLokeson

Rozumiem, że Mroczne widmo, Atak klonów i Zemsta Sithów to Gumisie?

I tak, Mroczne widmo, Atak klonów i Zemsta Sithów to Gwiezdne wojny tak samo jak Niezwykła podróż, Pustkowie Smauga i Bitwa Pięciu Armii to filmy o Śródziemiu. No chyba że wolisz negować rzeczywistość i żyć w błogiej nieświadomości.

To, że mają masę problemów kontynuacyjnych i logicznych nie oznacza że nie są Gwiezdnymi wojnami. Swoją drogą mógłbyś tą masę problemów kontynuacyjnych i logicznych?

ocenił(a) film na 9
Ancalagon

Yoda byl Mistrzem Obi Wana, Nie Qui Gon.
Jak Leia pamieta swoja matke skoro ta umarla pare sekund po urodzeniu Lei?

Tylko ze Hobbit podaza za ksiazka Tolkiena, trzyma sie jej oraz jest zrobiony tak zeby wpasowac sie w kontynuacje (no moze jest maly problem ale mniejszy niz w przypadku Star Wars)
Nie widze tych filmow jako Gwiezdne Wojny gdyz Oryginalna trylogia zostala zrobiona w duzej mierze jako filmy z swietnymi postaciami, dialogami, efektami, ktore moze dzisiaj sa okej, ale wtedy byly super i zrobily wiele dla kina.
Nowa Trylogia ma kiepskie postacie, durne dialogi, pelne durnot scenariusze, czy kiepskie aktorstwo (poza Obi Wanem, Macem, Dooku, czy Jinnem)

FenrirLokeson

Nie pamiętam, czy w starej trylogii była mowa o tym, że nie można mieć dwóch mistrzów. O nie Padme zmarła przy porodzie, chociaż Leia mówi że ją pamięta, toć to zniewaga. Nowa trylogia dla mnie nie istnieje. Jak tak można, przecież to takie drastyczne błędy, normalnie szok i niedowierzanie. :)

Jeśli dla Ciebie takie błędy wymazują istnienie filmu to raczej się nie dogadamy. Swoją drogą w Hobbitach jest dużo gorzej. O ile 1 trzyma się książki, to 2 i 3 to coś w rodzaju 5 sezonu Gry o tron.

Owszem, nowa trylogia ma kiepskie postacie, durne dialogi, pełne durnot scenariusze, czy kiepskie aktorstwo, ale to ciągle nowa trylogia Gwiezdnych wojen i Twoje nie tego nie zmieni.

FenrirLokeson

Co do aktorstwa, to główne postacie zagrane są dobrze. Jedynie Anakin z głównych jest słaby, chociaż tu też można mieć różne zdanie. Mi na ten przykład nie wadził. Zawsze może być lepiej, ale źle nie było. Chociaż ja na ocenianiu aktorstwa się nie znam, jedynie na czym mi zależy to to, aby film mi się podobał, a nowa trylogia mi się podoba z tendencja wzrostową. Żeby nie było stara trylogia jest lepsza.

Z drugoplanowych nikt nie był na tyle długo, by komuś zajść za skórę.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
FenrirLokeson

podjarani jak żydzi w Auschwitz