Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261250
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Poe Dameron

ocenił(a) film na 10

Niech ktoś mi wytłumaczy, bo dla mnie to największa dziura fabularna filmu.

Poe zostaje wysłany na poszukiwanie Luke'a. Dostaje mapę. Przekazuje ją BB8. Zostaje pojmany, ucieka przy pomocy Finna. A potem, wbrew sprzeciwom FN-2187, naraża życie i wraca na Jakku, by znaleźć droida. Po wypadku jednak znika i pojawia się w bazie Ruchu Oporu. Tak jakby nagle zrezygnował... O co tu chodzi?

Już nie mówię, że trafił do tej bazy wyjątkowo szybko i kiedy go znaleźli, wyglądał, jakby gdzieś miał, co się stało z droidem... Bez sensu. Jakby zabrakło pomysłu na postać...

ocenił(a) film na 9
koziro88

Był jednym z najlepszych pilotów. Nie jestem ekspertem od tej postaci, ale moim zdaniem wydarzyła się jedna z dwóch rzeczy:
a) odnalazł go patrol wysłany przez Leię, który został wysłany by uratować jednego z jej ulubionych dowódców.
b) samemu ukradł jakiś statek i wrócił do bazy po posiłki, by uratować BB-8. Wiedział że samemu nie ma dużych szans odszukać go na Jakku.
W międzyczasie dotarły do Resistance wieści że Droid odnalazł się na Takodanie, więc wyruszył tam razem ze swoim szwadronem.

ocenił(a) film na 9
koziro88

Jego absencja zaś w środkowej części filmu powodowana jest tym że w początkowej wersji scenariusza miał on nie przeżyć lądowania na Jakku. Jego misja miała niejako przejść na Finna, ale po początkowych pokazach Lucasfilm postanowiło wrócić go do życia.