Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261578
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Jakie postacie chcielibyście zobaczyć w nowej trylogii SW ?
Ja osobiście widziałbym w tych nowych epizodach tradycyjnie jako bohaterów kilku jedi. Mogliby stworzyć grupę podobną do tej, jaka była w starej Trylogii Luke-Leia-Han-Chewbacca. Umownie przyjmuję, że w galaktyce w ep.VII dalej trwa wojna, więc jedi i rebelianci współpracują, walcząc na frontach po całej galaktyce. Grupa trzech jedi + oficer komandos rebeliantów ( coś jak ARC w clone wars )- to byłaby czwórka głównych bohaterów. Dowodzili by grupą rebeliantów.

1. Główny bohater to rycerz jedi, w klimacie postaci Riddicka, walczy u boku mistrzyni jedi i jej ucznia, stanowi dla nich wsparcie
2. Mistrzyni jedi, odważna, ale jednocześnie myśli zanim podejmie działanie, stara się być zawsze opanowana
3. Jej uczeń, ktoś w stylu młodego Obi-wana, zawzięty, ale zna historię Anakina skywalkera, i wie do czego w końcu potrafi doprowadzić gniew, więc unika jego błędów
4. Komandos rebelii, który byłby wsparciem dla jedi, jakim byli kiedyś ARC trooperzy, czyli byłby łącznikiem między jedi a żołnierzami, oddany sprawie, zdolny do największego ryzyka jeśli to przyniesie zamierzony efekt. Cel dla niego uświęca środki.

Złem, z jakim mają się zmierzyć, byłoby odradzające się Imperium.

1. Głównym przeciwnikiem byłby ktoś, kto stoi na czele Imperium, połączenie postaci Thrawna i Carnora Jaxa ( czyli ktoś z dowódctwa, jakiś może Grand Moff, który ma potencjał w mocy i poznaje jej ciemną stronę).
2. Jego sługą byłby agent imperialny, jedyna Ręka Imperatora, jaka została przy życiu. Byłby to ktoś w klimacie starkillera, ale nie w sensie designu (jak dla mnie Galen Marek po prostu przypominał dresa spod bloku) tylko działania. Dostawał by samodzielne misje do wykonania, daleko od głównego przebiegu wojny. Eliminował by dowódców Rebelii.
3. Jako wsparcie dla swych planów, ten Grand Moff wynajął by jakiegoś łowcę nagród.
Ten łowca tradycyjnie nosiłby mandaloriańską zbroję, i ścigał by główną czwórkę bohaterów, ponieważ właśnie ta grupa szkodzi najbardziej jego planom, i zamierza ich pojmać, by przeciągnąć na swoją stronę, lub zlikwidować w razie odmowy.

Pozostali bohaterowie to stara ekipa: Luke, Han, Leia, Lando, Chewbacca, i zawsze obecni R2-D2 oraz C-3PO, która teraz jest wsparciem dla nowych zawodników.

ocenił(a) film na 9
sznapsiarz

Najlepiej dla mnie byloby zobaczyc ekranizacje Trylogii Thrawna, lecz wiek aktorow troche przeszkadza. Inne watki wymagalyby duzej wiedzy widza, wiec na nie tworcy sie raczej nie zdecyduja. Byle nie dali Sithow ani DS.