Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Na Disney'owskim D23 Expo dowiedzieliśmy się, że "The Force Awakens" będzie trwało 2 godz i 4 min (tyle samo co "The Empire Strikes Back").

ocenił(a) film na 3
DomingosCFC

Łeeh szkoda :/ Myślałem że JJ troche się przełamie i zrobi 2,5 h film, to byłoby COŚ na co czekają fani, nikt by się nie obraził za taką projekcję hehe

DomingosCFC

Taka aluzja, że niby ma być na poziomie V epizodu. Hmm. Oby ten film był lepszy od I i II epizodu to będzie dobrze.

ocenił(a) film na 9
DomingosCFC

Myślałem, że będzie dłuższy.

ocenił(a) film na 6
marcinmrozowski

Ja tam się nie dziwię, że nie będzie mega długi. Mają jeszcze spin-offy i sequele zaledwie w ciągu kilku lat.

użytkownik usunięty
DomingosCFC

125. J.J. zażartował, że chce zejść do 124.

ocenił(a) film na 6

Aha. XD

ocenił(a) film na 9

O nie! różnica minuty?

DomingosCFC

Mało trochę jak na "taki film". No ale mniej minut, mniej męczarni.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Filmy ze Starej Trylogii wcale nie musiały być przesadnie długie, żeby stały się klasykami. A jeśli wybierasz się na Przebudzenie Mocy, można cię posądzić o masochizm.

Wtedy o masochizm trzeba by było posądzić jakieś 70 % filmwebu.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ciężko o źródła twoich statystyk, skoro wszystkie części Oryginalnej Trylogii widnieją w rankingu TOP100 przy około 200 tys głosach do każdej odsłony. Zapewne to wina zaledwie 30% filmwebu.

Raczej chodziło mi o to, ze 70 % fw to ludzie, którzy... a wiesz co? nie. 100 % filmwebu to ludzie, którzy narzekają, a i tak ogladają. Bo my Polacy! :)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

To są polaczki. Ja czasami oceniam jakieś gówna bez oglądania.

.

A no widzisz :) największa puenta tego portalu.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Wyrobiony widz powinien wiedzieć czego nie tykać.

W praktyce wychodzi "ocenianie bez oglądania" jak to ująłeś w stosunku do siebie xd

użytkownik usunięty
kamilxxx09

No i gitara. Albo w ogóle nie oceniać i mieć wy*ebane na losowy ciąg zdarzeń wokół tego filmu.

Tez tak można. Ale nie trzeba.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Skoro nie lubisz tej serii to dlaczego chcesz dokonywać aktu masochizmu i oglądać film w cierpieniu?

Anthrax91

Daj spokój, nawet nie reaguj na jego wypowiedzi. Kamilek wyruszył na mściwą krucjatę, godną ośmiolatka. Wszyscy hejtowali Hobbita za nadmiar cgi, to on sobie wymyślił, że będzie hejtował SW za praktyczne efekty i wgl całkokształt.
Człowiek myślał, że po premierze Bitwy Pięciu Armii on się uspokoi, tymczasem dopiero wtedy wyszła jego prawdziwa natura.
Na własne życzenie staje się najbardziej irytującą i nielubianą osobą na tym forum a każda kolejna wypowiedź, jest coraz bardziej żenująca.