Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261578
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Prawie remake

ocenił(a) film na 1

! Absurd goni absurd w tym filmie. Nie ma już Imperium - jest New Order (!), nie ma już Rebelii- jest Resistance (?!). Powracają starzy boharerowie: jest Han Solo, Chewie, Leia, C3-PO, R2-D2( se stoi) i Luke( też se stoi i zerko). Nowi bohaterowie to laska co ma takie same portfolio jak Anakin i dostaje przyspieszony kurs Jedi, ba! nie musi go przechodzic żeby już mieszac ludziom w głowach i nawalać mieczem świetlnym lub nawet innym je gasić w śniegu. Mudzyn z zadyszką który non stop uciekał w trailerach i którego ludzie wyśmiali, w filmie w sumie robi tylko to- dyszy i ucieka+przyspieszony kurs miecz świetlnego. Źli to wiadomo kto SYN HANA SOLO Kylo Ren- z domu Ben Solo, Pussy Solo. Rozpuszczony bachor, któremu jak coś nie wychodzi to rozwala meble. Przeszedł na Ciemna bo wagarował i teraz amatorzy mu gaszą miecz w śniegu. Jest nowy IMERATOR- prime Superior, jakiś grzyb co siedzi i chrzani w sumie to samo co Stary Zgred i wiadomo jak sie to skonczy.

Na plus to warstwa techniczna Oprócz muzy - nie wpada żaden motyw który możnaby potem nucić. Poczucie humoru poziom wyżej a za naczelnego kaluna robi Mudżyn.
Znowy Gwiazda śmierci, znowu ma słaby punkt, masakra, nawet Leia to wysmiała że zawsze mają. remake. New order szuka MAPY tak! mapy i to niekompletnej do kitrawy Luke, który czując co tu sie odwala, wywalił kite i nie chciał w tej autoparodii brać udziału, brawo.

ocenił(a) film na 8
Dapeter

To jest aż tak źle ? A Luke , coś mówi czy tylko jest ?

ocenił(a) film na 1
Pallando

Tylko jest w ostatniej scenie. Rey przekazuje mu jego miecz świetlny na planecie gdzie Luke rekrutuje nowych Jedi.

ocenił(a) film na 8
Dapeter

Dzięki .

ocenił(a) film na 8
Dapeter

Nie ma juz normalnych ludzi sa gimby nie potrafiace ustawic spoilerow .... Finn nie jest Jedi jest tylko forcesensitive a Rey byla szkolona przez Lucka w przeszlosci razem z Benem Solo . Republika jest i ma sie dobrze (miala) a Zakon to spadkobiercy sithow . Czesto bywalo tak ze kiedy ginela glowa panstwa a w tym przypadku Imperium to tworzyly sie pomniejsze frakcje z jego pozostalosci . Wszystko to wiedzial bys gdybys uzyl google :) Ale do tego trzeba by nie byc idiota ktory fim o rycerzach w kosmosie uzywajacych super mocy i mieczy swietlnych ...... Bierze na powaznie.

ocenił(a) film na 1
Sabcio1234

" Rey byla szkolona przez Lucka" - skąd ty żeś to wytrzasnął?

ocenił(a) film na 1
Sabcio1234

"Wszystko to wiedzial bys gdybys uzyl google :)" wolałem obejrzec film ale dzięki

ocenił(a) film na 5
Dapeter

7 epizod lepszy od 1, 2, 3 ?

ocenił(a) film na 1
darecki77

O dziwo 1,2,3 chociaż robiły podwaliny pod starą sagę to prezentowały cos nowego, tutaj nic nowego nie znajdziesz.

ocenił(a) film na 5
Dapeter

Ciekaw jestem jak będą przeważać opinie za pare dni-dla niektórych.Mroczne Widmo to najlepszy odcinek.bywa i tak.Mój to 5 epizod.Czyli w 7 mamy od nowa przygody tyle że murzynka i dziewczynki w kosmosie.Dla nowego pokolenia-odgrzewane kotlety , psycho fana Vadera który gada do zdezelowanej maski Vadera i pewnie trzyma ją pod poduszką.

ocenił(a) film na 1
darecki77

"imperium kontratakuje " rządzi nadal :)

ocenił(a) film na 5
Dapeter

no nic-pójde zobaczyć na zimno bez podjarki typu,,,rozpłakałem się po obejrzeniu trailera,czekałem na to tyle lat'' itp

Dapeter

Dapeter, chcesz powiedzieć, że w tym filmie syn zabija ojca i nie ponosi za to żadnych konsekwencji????????

ocenił(a) film na 1
Nick_filmweb

jakieś konsekwencje tam poniósł ;D teraz naprawde przyda mu sie ta maska hehe