! Absurd goni absurd w tym filmie. Nie ma już Imperium - jest New Order (!), nie ma już Rebelii- jest Resistance (?!). Powracają starzy boharerowie: jest Han Solo, Chewie, Leia, C3-PO, R2-D2( se stoi) i Luke( też se stoi i zerko). Nowi bohaterowie to laska co ma takie same portfolio jak Anakin i dostaje przyspieszony kurs Jedi, ba! nie musi go przechodzic żeby już mieszac ludziom w głowach i nawalać mieczem świetlnym lub nawet innym je gasić w śniegu. Mudzyn z zadyszką który non stop uciekał w trailerach i którego ludzie wyśmiali, w filmie w sumie robi tylko to- dyszy i ucieka+przyspieszony kurs miecz świetlnego. Źli to wiadomo kto SYN HANA SOLO Kylo Ren- z domu Ben Solo, Pussy Solo. Rozpuszczony bachor, któremu jak coś nie wychodzi to rozwala meble. Przeszedł na Ciemna bo wagarował i teraz amatorzy mu gaszą miecz w śniegu. Jest nowy IMERATOR- prime Superior, jakiś grzyb co siedzi i chrzani w sumie to samo co Stary Zgred i wiadomo jak sie to skonczy.
Na plus to warstwa techniczna Oprócz muzy - nie wpada żaden motyw który możnaby potem nucić. Poczucie humoru poziom wyżej a za naczelnego kaluna robi Mudżyn.
Znowy Gwiazda śmierci, znowu ma słaby punkt, masakra, nawet Leia to wysmiała że zawsze mają. remake. New order szuka MAPY tak! mapy i to niekompletnej do kitrawy Luke, który czując co tu sie odwala, wywalił kite i nie chciał w tej autoparodii brać udziału, brawo.
Tylko jest w ostatniej scenie. Rey przekazuje mu jego miecz świetlny na planecie gdzie Luke rekrutuje nowych Jedi.
Nie ma juz normalnych ludzi sa gimby nie potrafiace ustawic spoilerow .... Finn nie jest Jedi jest tylko forcesensitive a Rey byla szkolona przez Lucka w przeszlosci razem z Benem Solo . Republika jest i ma sie dobrze (miala) a Zakon to spadkobiercy sithow . Czesto bywalo tak ze kiedy ginela glowa panstwa a w tym przypadku Imperium to tworzyly sie pomniejsze frakcje z jego pozostalosci . Wszystko to wiedzial bys gdybys uzyl google :) Ale do tego trzeba by nie byc idiota ktory fim o rycerzach w kosmosie uzywajacych super mocy i mieczy swietlnych ...... Bierze na powaznie.
"Wszystko to wiedzial bys gdybys uzyl google :)" wolałem obejrzec film ale dzięki
O dziwo 1,2,3 chociaż robiły podwaliny pod starą sagę to prezentowały cos nowego, tutaj nic nowego nie znajdziesz.
Ciekaw jestem jak będą przeważać opinie za pare dni-dla niektórych.Mroczne Widmo to najlepszy odcinek.bywa i tak.Mój to 5 epizod.Czyli w 7 mamy od nowa przygody tyle że murzynka i dziewczynki w kosmosie.Dla nowego pokolenia-odgrzewane kotlety , psycho fana Vadera który gada do zdezelowanej maski Vadera i pewnie trzyma ją pod poduszką.
no nic-pójde zobaczyć na zimno bez podjarki typu,,,rozpłakałem się po obejrzeniu trailera,czekałem na to tyle lat'' itp
Dapeter, chcesz powiedzieć, że w tym filmie syn zabija ojca i nie ponosi za to żadnych konsekwencji????????