Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261436
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Wiadomo coś odnośnie premiery w Polsce?

Thranduil231

Jeśli wyjdzie na DVD to prawdopodobnie z dubbingiem ale są zagraniczne portale gdzie kupisz w oryginalnej wersji językowej za jakiś czas...

ocenił(a) film na 8
ramzes1981

Dubbing mnie odpycha, ale na pewno będzie opcja wyboru na napisy/lektor ;)

użytkownik usunięty
Thranduil231

A widziałeś , w tej części sw dubbing ?

użytkownik usunięty
Thranduil231

lektoru nie będzie dopiero po premierze w HBO

użytkownik usunięty
ramzes1981

Lektor po premierze w HBO

OK, dobrze wiedzieć.

użytkownik usunięty
ramzes1981

spoko

ocenił(a) film na 8
Thranduil231

Dobra już wiem!~Premiera 21 kwietnia :)

Thranduil231

Wcześniej były kasety VHS i wydanie w Polsce Gwiezdnych Wojen na VHS było tylko jedno i to była wersja z Dubbingiem. Nie wiem być może to się zmieniło i będą jak mówisz dwie wersje ta z dubbingiem i ta z lektorem.

ocenił(a) film na 8
ramzes1981

Zawsze, gdy film w kinach jest z dubbingiem i napisami to zawsze te dwie wersje są na DVD...

Thranduil231

To dobrze.

użytkownik usunięty
Thranduil231

lektor po premierze w HBO w okolicach grudnia :) info potwierdzone przez nasze HBO

ocenił(a) film na 8

Dzięki :) Mimo wszystko kupię

użytkownik usunięty
Thranduil231

ja też kupię :)

ocenił(a) film na 7
Thranduil231

Ale wydanie DVD to będzie chyba tylko płyta z filmem bez dodatków :/ Zaczyna mnie to wkurzać, bo coraz więcej wydań ma bonusową płytę na Blu-ray. Takie wymuszanie na siłę zakupu droższego produktu.....

ocenił(a) film na 8
darek_sith

Chyba będą dodatki specjalne jak w większości filmów na DVD ;)

ocenił(a) film na 7
Thranduil231

Niestety, jednak miałem rację. DVD tylko jedna płyta bez dodatków. Niestety DVD stają się tylko drugorzędnymi wydaniami, bo wszelkie bonusy, wydania specjalne są teraz na Blu-Ray.
Strajkuje i nie kupuje nic.

ocenił(a) film na 8
darek_sith

O nie ;____; szkoda, ale chyba i tak kupię :D

darek_sith

Polecam zakupić odtwarzacz BluRay, bo sam to niedawno zrobiłem i nie żałuję.

ocenił(a) film na 7
piczympoom

Nie w tym rzecz. Irytujące i denerwujące jest to, że podstępnie próbuje się nakłonić widza/konsumenta na zakup droższego sprzętu i jednocześnie droższych filmów. Rokowania się nie sprawdziły i mimo, że Blu Ray jest od ok. 9 lat na rynku to nośniki i filmy DVD wcale nie stały się mniej popularne i nie odeszły w niszę jak VHS. Więc jedynym krokiem jest ograniczanie jakości filmów wydawanych na DVD do wydań jedna płyta, bez bonusów, żeby wymóc na konsumencie większą inwestycję. Zaczęło się od ograniczania dodatków - na drugiej płycie DVD były zazwyczaj jakieś bzdurne, krótkie i powszechnie dostępne materiały, a jak to nie pomogło, to w ogóle pozbawili wydań drugiej płyty.
Odtwarzacz to jedno ,a cena filmu BR to drugie. W przypadku Przebudzenia to ma być ok. 110 zł, więc jak na film to jest to naprawdę gruba przesada.

ocenił(a) film na 9
darek_sith

taka cena a potem się dziwią, że ludzie wolą ściągać filmy ;)

użytkownik usunięty
darek_sith

99 złotych w promocji :) dlatego warto zastosować czasem moją taktykę i poczekać na promocje. W Empikach takich nie ma czasem ale to tylko 2-3 złote mniej. Ale w media markach czy tesco takich większych przeważnie po jakimś czasie idzie te filmy nawet na br kupić za grosze.

W Media Marku przykładowo filmy Pottera na br czy marvela kosztują już niecałe 5 dyszek