Jeśli wyjdzie na DVD to prawdopodobnie z dubbingiem ale są zagraniczne portale gdzie kupisz w oryginalnej wersji językowej za jakiś czas...
Wcześniej były kasety VHS i wydanie w Polsce Gwiezdnych Wojen na VHS było tylko jedno i to była wersja z Dubbingiem. Nie wiem być może to się zmieniło i będą jak mówisz dwie wersje ta z dubbingiem i ta z lektorem.
Zawsze, gdy film w kinach jest z dubbingiem i napisami to zawsze te dwie wersje są na DVD...
lektor po premierze w HBO w okolicach grudnia :) info potwierdzone przez nasze HBO
Ale wydanie DVD to będzie chyba tylko płyta z filmem bez dodatków :/ Zaczyna mnie to wkurzać, bo coraz więcej wydań ma bonusową płytę na Blu-ray. Takie wymuszanie na siłę zakupu droższego produktu.....
Niestety, jednak miałem rację. DVD tylko jedna płyta bez dodatków. Niestety DVD stają się tylko drugorzędnymi wydaniami, bo wszelkie bonusy, wydania specjalne są teraz na Blu-Ray. 
Strajkuje i nie kupuje nic.
Nie w tym rzecz. Irytujące i denerwujące jest to, że podstępnie próbuje się nakłonić widza/konsumenta na zakup droższego sprzętu i jednocześnie droższych filmów. Rokowania się nie sprawdziły i mimo, że Blu Ray jest od ok. 9 lat na rynku to nośniki i filmy DVD wcale nie stały się mniej popularne i nie odeszły w niszę jak VHS. Więc jedynym krokiem jest ograniczanie jakości filmów wydawanych na DVD do wydań jedna płyta, bez bonusów, żeby wymóc na konsumencie większą inwestycję. Zaczęło się od ograniczania dodatków - na drugiej płycie DVD były zazwyczaj jakieś bzdurne, krótkie i powszechnie dostępne materiały, a jak to nie pomogło, to w ogóle pozbawili wydań drugiej płyty. 
Odtwarzacz to jedno ,a cena filmu BR to drugie. W przypadku Przebudzenia to ma być ok. 110 zł, więc jak na film to jest to naprawdę gruba przesada.
99 złotych w promocji :) dlatego warto zastosować czasem moją taktykę i poczekać na promocje. W Empikach takich nie ma czasem ale to tylko 2-3 złote mniej. Ale w media markach czy tesco takich większych przeważnie po jakimś czasie idzie te filmy nawet na br kupić za grosze. 

W Media Marku przykładowo filmy Pottera na br czy marvela kosztują już niecałe 5 dyszek