Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261578
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

byłem na porannej premierze. Jestem starym fanem sagi. I powiem tak. Jedi powrócił, imperium kontratakowało i narodziła się nowa nadzieja. Dzisiaj w kinie doświadczyłem tego wszystkiego co czułem jako 7 chłopiec na seansie oglądając imperium kontratakuje. Moc sie naprawde przebudziła w 7 części. I juz nie moge się doczekać kolejnych epizodów. Nowa trylogia (epizody 1-3) wypadają naprawde blado na tle nowej części. Tu poprostu jest wszystko za co kocham gwiezdne wojny. Jest dramaturgia, dobrze wyważony humor, akcja. Dzieje sie od pierwszej minuty, nie ma czasu na przestoje. Nowe watki otwierają sie, pojawiaja pytania na ktore odpowiedz przyniosą kolejne części. Całość wypada naprawde prawdziwie, brak tu pastelowosci nowej trylogii. Nie pamietam juz kiedy wyszedłem tak radosny i szcześliwy z kina. Polecam

ocenił(a) film na 7
Mauri1

A jak oceniasz nowy głowny czarny charakter, czyli Kylo? Dobrze wypada? Tylko bez spoilerów ;p

Joecrou

Czarny charakter faktycznie łamie stereotyp jest bardziej zaskakujący i nieobliczalny. Widać w nim człowieka i targające nim wewnetrzne rozterki

ocenił(a) film na 7
Mauri1

A nie przesadzili z ilością humoru? CZy jest też miejce dla poważnych scen?

Mauri1

Czy poziom poczucia humoru jest taki jak w nowych star trekach Abramsa czy jest bardziej poważnie ?

Elf_Noldor

Widziałem nowe star trek, ale trudno mi odnieść się do humoru tam. W przebudzeniu mocy poczucie humoru bardzo przypomina to z klasycznej trylogii SW. Są zabawne sceny i komentarze, ale nie są one "dziecinne" wynikające z infantylności, czy groteskowości postaci (jar jar, czy roboty federacji handlowej w trylogii 1-3)