Jak wyżej, proszę o, opinie, oceny i krótkie recenzje Przebudzenia Mocy. Tylko proszę bez spoilerów! Bardzo mi zależy, aby poznać historię w kinie, a nie na filmwebie.
Jeśli chcesz poznać bezspoilerowe opinie to nie pytaj w największym siedlisku trolli jakim jest filmweb, czy jakiekolwiek forum w Internecie. Przeczytaj recenzje na dowolnym portalu, każda którą czytałem była pozbawiona spoilerów, także to chyba najlepsze wyjście.
Właśnie oglądałem film. To zdecydowanie Star Wars i nie ma co owijać w bawełnę, trzyma poziom oryginalnych części. Padają opinie, że jest to najlepsza część jaka kiedykolwiek powstała. Osobiście się z tym nie zgodzę, ale absolutnie potrafię zrozumieć, że ktoś może tak uważać.
Idź do kina i na prawdę nie będziesz rozczarowany.
Świetny film przygodowy z dobrą porcją humoru podobnego do tego z Nowej Nadziei, do którego bardzo jest ten film podobny. Gra aktorska świetna, nowi bohaterowie również. Relacje między postaciami są barwne i bardzo szybko się zarysowują. Muzyka cudowna, efekty specjalne na najwyższym światowym poziomie, a ujęcia IMAX-owe robią niesamowite wrażenie. Walki powietrzne oraz te na miecze świetlne są efektowne i z przyjemnością je się ogląda. Na koniec mogę jeszcze dodać, iż film ma pełno tajemnic o których nie sposób nie myśleć podczas, jak i po seansie.
Film ma mnóstwo żartów, ale na szczęście nie są to wymuszone dowcipy i docinki, które kompletnie nie pasują do sytuacji jak w filmach Marvela. Miejsca na humor dobrane idealnie, a gdy robi się poważnie... Wówczas jest bardzo poważnie.
To dobrze, bo w każdej recenzji piszą o sporej ilości humoru, a nie lubię jak się go nadużywa, albo przeplata poważną scenę jakąś komedia ;p
Tutaj humor jest zdecydowanym plusem, i wierz mi że na każdej z tych scen pojawi Ci się uśmiech na twarzy.
To dobrze ;) A takie male pytanko, tylko bez spoilerów. Walka Finna z Kylo z trailerów jest dobra? I jak oceniasz głowny czarny charakter, oczywiscie bez spoilerów ;p
Zaskoczony pozytywnie? ;)
Spotkałem się z opiniami że Kylo wypada kiepsko, ale też z takimi, którzy zaliczają jego postać do zdecydowanych plusów ;)
1. Całą walką? Ja byłem bardzo pozytywnie zaskoczony.
2. Ah.. pytałeś o Kylo... Ciekawa postać z przeogromnym potencjałem. Nie chcę Ci rysować jego portretu, żeby za dużo nie przekazać. Moim zdaniem jest bardzo dobrze napisany i znacząco się różni od każdego złego bohatera którego jak dotąd widzieliśmy w Gwiezdnych Wojnach