Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261436
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

6 dni po seansie Gwiezdnych Wojen zdecydowałem się to napisać...
Na film poszedłem z wielkimi oczekiwaniami, karmionymi świetnymi recenzjami i klimatycznym trailerem, niestety srogo się zawiodłem.
Właśnie trailer... wszystkie ciekawe sceny zostały pokazane w trailerze wiec nic mnie nie zaskoczyło.

Cały film to ogólnie Nowa Nadzieja w dużo gorszej formie czyli nieudany odgrzewany kotlet, coś co za pierwszym razem zostało podane jako majstersztyk teraz nieudolnie stara się kopiować swój świetny pierwowzór.
Główny zły do momentu ściągnięcia maski i pokazania jego rozterek był okej, dopiero po ściągnięciu maski zaczął budzić raczej politowanie niż strach, chyba, że docelowo ne On ma być złym a wielki koleś nazywany wodzem czy jakoś tak :)
Postaci dwojga głównych są średnie, jest cudownie uzdolniona dziewczyna, która prawde powiedziawszy mocno mnie zaintrygowała swoją postacią ale troszkę wydaje mi się to naciągane, że w pojedynku na miecze pokonała tego złego który mimo całego komizmu otaczającego Jego postać w walce na miecze był dużo lepiej wyszkolony niż owa niewiasta.
Murzynek jest całkiem spoko, zwłaszcza jego poczucie humoru i teksty którymi sypie na prawo i lewo :D
Han Solo 10/10 co tu dużo mówić Harrison Ford mimo sędziwego wieku nadal w formie, szkoda, że umiera ale tak widocznie chcieli scenarzyści.

Świetna muzyka i dobre dialogi ale to nie jest coś co uratuje ten film ot poprostu dodatek do średniego filmu.

Moja ocena to 5/10 za muzykę, efekty specjalne, śmieszne teksty, Hana Solo i Chewbace :)

użytkownik usunięty
inekk

Popieram twoje uburzenie