Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261561
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Po przemowie generała Huxa zostaje przetestowane działo nowej Gwiazdy Śmierci. Promień uderza w planetę i oto został zadany wielki cios dla Republiki. I oto pytanie. Co to była za planeta? Czy została zniszczona? Czy to była planeta Couruscant? Bo tak wyglądała. I skąd Kylo Ren posiadł takie umiejętności jak zatrzymanie pocisku w powietrzu czy czytanie w myślach za pomocą Mocy?

Alfred_Pennyworth

To nie było Coruscant, ale planeta, na której mieściła się siedziba Senatu i Galaktyczna Flota. Została całkowicie zniszczona, co było widać na filmie, tak jak kilka planet obok niej.

Kylo Ren miał w sobie wielką moc- w końcu pochodził z rodziny Skywalker, jego dziadkiem był Darth Vader a wujkiem sam Luke Skywalker. Został przeciągnięty na Ciemną Stronę Mocy przez Supreme Leader Snoke'a, który pojawia się w filmie w postaci hologramu. Kylo był szkolony przez Luke'a, a po przejściu na Ciemną Stronę szkoleniem zajmował się Snoke, jednak "trzeba dokończyć jego szkolenie". Czytanie w myślach to widocznie umiejętność, którą nabył podczas szkolenia u Snoke'a, z kolei zatrzymanie pocisku w locie to zwykła umiejętność posługiwania się Mocą- zarówno Jedi jak i Sithowie/ Rycerze Ren to potrafią :D

ocenił(a) film na 9
Fass_

Dzięki Bogu, że to nie było Couruscant. Ale z drugiej strony teraz sobie uświadomiłem, że w filmie nie ma ani jednej znanej nam planety. Wszystkie są nowe na czele z Jakku, która jest kopią Tatooine. A co do zatrzymania pocisku, to nigdy ie widziałem, żeby ktokolwiek coś takiego zrobił w jakimkolwiek z 6 filmów, jakimś serialu czy komiksie ;)

Alfred_Pennyworth

Darth Vader przyjął na rękę strzał z blastera Hana w "Imperium Kontratakuje" :D Może nie było wtedy jeszcze takiej technologii, żeby to ukazać, ale myślę że mógł go wtedy zatrzymać :D

Zresztą, akurat mnie się to podobało- bardzo Star Warsowe i pokazało potęgę Kylo Rena ;)

ocenił(a) film na 9
Fass_

No fakt. Szkoda tylko, że nie był tak potężny w walce mieczem, ale i tak świetna postać.

ocenił(a) film na 9
Alfred_Pennyworth

- To nie Coruscant, a Hosnian Prime. Info o tym jak wygląda system Nowej Republiki znajdziesz tutaj: http://i.imgur.com/9I89gfk.jpg Podczas filmu widać wyraźnie, że została zniszczona wraz z kilkoma okolicznymi planetami.
- Zapewne nauczył się podczas treningu, czy to u Skywalkera, czy też później u Snoke'a.