Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261578
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Obawiam się, że w tych plotkach może być ziarno prawdy. Jakby na to nie patrzeć scenarzyści mogą chcieć zachować jak najwięcej elementów wspólnych z ep. I-VI, a miecz świetlny Luke'a jak najbardziej się do tego nadaje.
Już Lucas zachował spójność (poza bohaterami), między starą a nową trylogią za pomocą tego miecza. Stworzony przez Anakina, utracony w pojedynku Obi-wanem, który go zabrał i przechował 20 lat dla następnego pokolenia Skywalker'ów, przekazał go Luke'owi, który także utracił go w pojedynku z Vaderem. Chcąc zachować symboliczność tego jednego wyjątkowego miecza świetlnego, zapewne w nowej trylogii trafi on w ręce kolejnego pokolenia Skywalker'ów.

Pomysł fajny, lecz kiepski sposób zaprezentowania go, patrząc na informację z ostatnich dni.

darek_sith

Ale to tylko plotka ja bym się tym nie martwił :)

darek_sith

Miecz Luke'a został później odnaleziony i trafił do rąk jego kolna, stworzonego przez Imperium, Gdy klon zginął, a Luke odzyskał swój stary oręż, dał go w prezencie Marze Jade.

ocenił(a) film na 10
Nightwing_2

Szkoda tylko, że Disney uznał, że wszystko poza filmami jest niekanoniczne, więc się tym faktem najpewniej nie przejmą.

ocenił(a) film na 10
microfilmweb

Czyli co nie będzie Kyle Katarna? Przecież to najważniejsza postać po upadku imperium?!

ocenił(a) film na 9
Paoro

Mam nadzieje że mimo wszystko będzie. Mam straszny sentyment do serii Jedi Knight i mam nadzieje ze Kyle się pojawi choćby w epizodycznej roli.

ocenił(a) film na 10
darek_sith

Mam nadzieję, że ręka którą straci Luk, będzie tą mechaniczną którą stracił w walce z ojcem. Bo szkoda by było żeby Luk miał drugą mechaniczną rękę, i przy okazji był drugim Vaderem...