Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261436
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Really? ;p

ocenił(a) film na 4

Hmm.. nie wiem nawet jak to do końca skomentować, ale już po pierwszych paru minutach miałem jedno skojarzenie, czy każdy dzisiejszy film musi wyglądać tak samo? Wtórne dialogi, drętwe i płytkie postaci, kopiowana fabuła (będąca już nawet kopią z tej samej serii - o tym było sporo). Nie zauważyłem jednak, żeby ktoś zauważył, że np. postać Fin'a - szturmowiec, który od dziecka był szkolony na zawodowego mordercę i prawdopodobnie przeszedł (niezłe z tym związane) pranie mózgu. Ledwo udało mu się wyrwać i tryska humorem - ja wiem, mogło go to cieszyć, ale ta postać sprawia wrażenie całkiem normalnej - żeby nie powiedzieć - schematycznej.

Tak jest z większością żartów i poczucia humoru w tym filmie - wtórne, powtarzające się wszędzie "zabawne" gagi i sytuacje.

Ja wiem, zaraz zostanę okrzyknięty starym malkontentem, ale gdzie do cholery podziało się dobre kino akcji?... Przecież nie będę po raz dziesiąty oglądał dwóch pierwszych części Terminatora...

użytkownik usunięty
tormee

Podzielam twoje oburzenie , do części VII , mi też sie nie podobało . Jedyne co , pozostaje to , oglądać klasyczne sw i nie uznawać najnowszej części sw tam jest dobre kino akcji .