Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261250
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Gdy Rey poczuła Moc miecza świetlnego Anakina rozpoczęły się retrospekcje... których nie rozumiałem! Czy to były jakieś wspomnienia, czy co? Skoro ten gościu w kapturze to nie Luke, to ja uważam, że to może być... Anakin... nie rozumiem tego! Jeśli znacie odpowiedź, to proszę odpiszcie!

ocenił(a) film na 9
marcinmrozowski

To były wizje przeszłości. W momencie dotknięcia miecza moc na nowo obudziła się w Rey W Jestem dopiero po drugim seansie to opisze Ci aby na tą część tych wizji co pamiętam. Była: scena zoddania pod opiekę na Jakku, scena po masakrze Ben Solo na zakonie jedi, scena z Bespina przedstwiająca miejsce bitwy Vadera z Lukiem, oprócz tego dało się słyszeć głosy: Yody, Obi wana, Luka i kogoś jeszcze

ocenił(a) film na 9
kontousuniente

A postać z R2-D2?

ocenił(a) film na 9
marcinmrozowski

Moim zdaniem było to zaraz po tym jak upadł nowy zakon jedi Luka. Luke włożył mapę do R2D2 poklepał go i odesłał do Rebeliantów, aby ujawnił jego położenie w swoim czasie

ocenił(a) film na 9
kontousuniente

Ale to podobno nie Luke, ale dobra myśl. Mam nadzieję, że to nie jakiś uczeń Luke'a

ocenił(a) film na 9
marcinmrozowski

To jest Luke, nikt inny nie ma takiej ręki

ocenił(a) film na 9
marcinmrozowski

Pewnie Luke go wyłączył mocą i dopiero teraz się aktywował

ocenił(a) film na 10
kontousuniente

Wydawało mi się że to głos Alec Guinesa czyli starego Bena Kenobiego, gdzieś pisali że kombinowali z jego głosem.

ocenił(a) film na 9
Adamo

na hataku czyli na serwisie naekranie jest bardzo łady artykuł o tym. i o innych gościnnych wystąpieniach znanych aktorów min Daniela Craiga:)

ocenił(a) film na 7
Adamo

Głos Guinessa zrobili poprzez rozdzielenie wyrazu `afraid` przez niego wypowiedzianego....Ewan McGregor tez nagrał jedną linijkę tekstu...

ocenił(a) film na 4
Adamo

W retrospekcji słyszymy głos Ewana MacGregora. Bardzo charakterystyczny głos, jestem przekonany na 90%, że to jego kwestia w tej wizji. Zresztą, są plotki, że Rey to wnuczka Obi-Wana, ale to tylko domysły.

ocenił(a) film na 9
marcinmrozowski

Ja wnioskuję że mała Rey była szkolona na Jedi i udało się jej przeżyć masakrę. Następnie Luke postanawia ukryć ją na Jakku, dzieli mapę na 2 części, jedną daje R2D2, drugą innej osobie. R2D2 zostaje tak zaprogramowany aby przebudzić się kiedy Rey odkryje w sobie moc. A kim jest Rey, ja myślę że nie jest córką Luke'a, tylko kogoś innego (znanego? nie wiem). Może być córką Lei i Hana, ale pod warunkiem, że Luke wyczyścił im pamięć aby ją chronić i Kylo Ren o niej nic nie wie.

ocenił(a) film na 9
Petrow90

Ale kim jest tajemnicza postać?

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 9
marcinmrozowski

istnieje też teoria że to sam Kylo ren ją uratował w czasie masakry ( bo wiedział że to jego siostra/kuzynka i nie był jeszcze do końca ogarnięty przez ciemną stronę) i ukrył ją na jakiejś planecie. Więc ta postać to może być sam Kylo Ren albo ktoś komu kazał ją ukryć.

ocenił(a) film na 9
marcinmrozowski

To bardziej miecz Luke'a niz Anakina

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Dlaczego?

ocenił(a) film na 9
marcinmrozowski

Bo miecz należy do tego kto go ma ostatni, jak teraz zapewne Luke odda go Rey i będzie ją szkolił na rycerza Jedi

ocenił(a) film na 9