Gdy Rey poczuła Moc miecza świetlnego Anakina rozpoczęły się retrospekcje... których nie rozumiałem! Czy to były jakieś wspomnienia, czy co? Skoro ten gościu w kapturze to nie Luke, to ja uważam, że to może być... Anakin... nie rozumiem tego! Jeśli znacie odpowiedź, to proszę odpiszcie!
To były wizje przeszłości. W momencie dotknięcia miecza moc na nowo obudziła się w Rey W Jestem dopiero po drugim seansie to opisze Ci aby na tą część tych wizji co pamiętam. Była: scena zoddania pod opiekę na Jakku, scena po masakrze Ben Solo na zakonie jedi, scena z Bespina przedstwiająca miejsce bitwy Vadera z Lukiem, oprócz tego dało się słyszeć głosy: Yody, Obi wana, Luka i kogoś jeszcze
Moim zdaniem było to zaraz po tym jak upadł nowy zakon jedi Luka. Luke włożył mapę do R2D2 poklepał go i odesłał do Rebeliantów, aby ujawnił jego położenie w swoim czasie
Ale to podobno nie Luke, ale dobra myśl. Mam nadzieję, że to nie jakiś uczeń Luke'a
Wydawało mi się że to głos Alec Guinesa czyli starego Bena Kenobiego, gdzieś pisali że kombinowali z jego głosem.
na hataku czyli na serwisie naekranie jest bardzo łady artykuł o tym. i o innych gościnnych wystąpieniach znanych aktorów min Daniela Craiga:)
Głos Guinessa zrobili poprzez rozdzielenie wyrazu `afraid` przez niego wypowiedzianego....Ewan McGregor tez nagrał jedną linijkę tekstu...
W retrospekcji słyszymy głos Ewana MacGregora. Bardzo charakterystyczny głos, jestem przekonany na 90%, że to jego kwestia w tej wizji. Zresztą, są plotki, że Rey to wnuczka Obi-Wana, ale to tylko domysły.
Ja wnioskuję że mała Rey była szkolona na Jedi i udało się jej przeżyć masakrę. Następnie Luke postanawia ukryć ją na Jakku, dzieli mapę na 2 części, jedną daje R2D2, drugą innej osobie. R2D2 zostaje tak zaprogramowany aby przebudzić się kiedy Rey odkryje w sobie moc. A kim jest Rey, ja myślę że nie jest córką Luke'a, tylko kogoś innego (znanego? nie wiem). Może być córką Lei i Hana, ale pod warunkiem, że Luke wyczyścił im pamięć aby ją chronić i Kylo Ren o niej nic nie wie.
istnieje też teoria że to sam Kylo ren ją uratował w czasie masakry ( bo wiedział że to jego siostra/kuzynka i nie był jeszcze do końca ogarnięty przez ciemną stronę) i ukrył ją na jakiejś planecie. Więc ta postać to może być sam Kylo Ren albo ktoś komu kazał ją ukryć.
Bo miecz należy do tego kto go ma ostatni, jak teraz zapewne Luke odda go Rey i będzie ją szkolił na rycerza Jedi