Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Rey gra pierwsze skrzypce

użytkownik usunięty

Jest plakat do filmu, są dwa teasery, teraz doszły dwie okładki do magazynu Empire. Tak jak Kylo Ren ma być wiodącym villainem filmu, tak Rey będzie główną postacią, a nie Finn. Wszędzie jest eksponowana na pierwszym planie, i to na bank nie bez powodu. Podobno to Finn ma być jak Luke Skywalker sequelowej trylogii, ale wydaje mi się, że to ściema i trzecia trylogia będzie jednak kręcić się wokół kobiety jedi. Finn i Poe raczej będą wsparciem dla jej postaci, w końcu ona niemal na sto procent jest spadkobierczynią Solo i Skywalkerów, a Finn to koleś w sumie znikąd. Kylo Ren jest podobno synem Hana i Leii, więc tym samym, jest bratem Rey. Oryginalna trylogia to konflikt ojca z dziećmi, prequel to rozłam więzi mistrza i ucznia, a sequele będą opowiadały o walce rodzeństwa między sobą. Finn ma miecz na plakacie, ale to to bank Rey finalnie okaże się lepszym materiałem na jedi, choć narazie nie ma nawiązań jej postaci do mocy. Finn i Rey będą się szkolić na jedi, ale jeśli ktoś liczył na silną kobiecą postać to się nie zawiedzie, tym razem to kobieta okaże się zbawcą galaktyki, tak dla odmiany :D

użytkownik usunięty

Z tego co tu czytałem
http://www.imdb.com/title/tt2488496/board/thread/247472514
nie ma jednoznacznej odpowiedzi czyim Kylo jest synem.

użytkownik usunięty

Pewnie będzie wyjaśnione to dopiero w ep. VIII, tak jak to było z Vaderem w TESB.