Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261364
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Mam wrażenie, że raczej więcej osób(pomimo oczywistych wskazówek) osądzają albo Obi-wana o ojcostwo, albo Leię i Hana o nieślubne dziecko. Ja jednak mam teorię, która wyjaśnia pochodzenie Rey. W scenie, w której dotyka ona miecza, i dostaje tych wizji, widzi ona Rena po jakieś ewidentnej rozróbie. Ten nagle się do niej odwraca, jakby zdał se sprawę, że pozabijał wszystkich, oprócz tej małej córki Luke'a. Następną wizją jest, jak ktoś zostawia ją na Jakku. Ja uważam, że to Ren wymazał jej pamięć, i zostawił na tym zadupiu(być może uznał za zagrożenie), a ona teraz ma tylko prześwity z dzieciństwa(upiera się, że jej rodzina wróci). Potwierdza tą teorię np to, że gdy Kylo dowiedział się, że z robotem z Jakku uciekła "jakaś dziewczyna", to dosłownie i za przeproszeniem ROZWALIŁ SYSTEM. Oczywiście, z pewnością nie zna wszystkich dziewczyn w galaktyce, no ale gdyby to była jakaś zwykła dziewczyna, to chyba nawet u Rena nie wywołałoby to takiej agresji. Kolejną wskazówką jest to, że w scenie prób czytania myśli Rey, zdjął przed nią maskę. Moim zdaniem, to najzwyczajniej chciał sprawdzić, czy pamięta kuzyna. W końcu chyba nie często ją zdejmuje. Jeszcze jedną wskazówką, jest to, że pod koniec, Luke w tych ruinach tak jakby...pochyla się nad grobem?(może to tylko moja wyobraźnia)W każdym razie ten poker-face...Czy ktokolwiek to wszystko zauważył? Jestem jedną z wielu, czy jedyną? Niech ktoś napisze, jaka jest jego opinia.

ocenił(a) film na 7
SnowPantera

Dlaczego to ma być córka Luka? Ja tam to wykluczam tylko dlatego że wszyscy o tym gadają a twórcy filmu głupi nie są. A co jeśli to po prostu córka kogoś z nowej republiki, ot, normalne i nie skomplikowane? po co pruć na siłę?

WTTW_FILM

Też nie uważam, by Rey była córką Luke'a. To zbyt proste... ;D

ocenił(a) film na 8
cloe4

Wiedziałam, że nawet tu będzieszXD

SnowPantera

Obserwuje się forum... hehe... jak się ma czas ;D

ocenił(a) film na 8
WTTW_FILM

Ja chciałam dodać, że dla mnie to też trochę zbyt proste, i nawet chciałabym, żeby to nie była jego córka. W końcu, ile można ciągnąć perypetie Skywalkerów? Byłoby o wiele ciekawiej, gdyby się okazała choćby córką Landa;DAle jednak uważam inaczej, że względu na przykład na tą teorię. Według mnie, byłoby to po prostu bez sensu(patrząc na to wszystko, co wskazuje na pokrewieństwo ze Skywalkerami)gdyby okazało się, że jednak wyrosła z ziemi. A Gwiezdne Wojny, pomimo fanów w różnym wieku, robione są też trochę pod dzieci, dla których już trudno by było domyślić się, że to córka Luke'a.

ocenił(a) film na 3
SnowPantera

to jest możliwe, wydaje mi się, że po prostu "obowiązkiem" każdej trylogii jest mieć bohatera, który nosi nazwisko Skywalker, a nie tylko pochodzi z takiego rodu ( ben przykładowo ). Ale wolałbym, żeby Rey miała własną historię, jednak jeśli dobrze przedstawią jej wątek, który wyjaśni, czemu nie pamięta Luke'a, albo czemu ojciec porzucił ją na Jakku, to może być.