Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261394
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Rozczarowanie

ocenił(a) film na 5

To było większe rozczarowanie niż Bitwa Pięciu Armii i Piraci z Karaibów Na Krańcu Świata razem wzięte...
Jedna scena zabiła dla mnie cały film.

ocenił(a) film na 9
delilah

Jaka scena?

ocenił(a) film na 7
DerdziuV2

Pewnie napisze że zdjęcie maski...

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

albo scena Finn vs Kylo

ocenił(a) film na 7

Jak to prawda to oni chcą drugiego Vadera ale jak już drugi Vader będzie to powiedzą że gówno bo drugi raz to samo, albo pragną od razu psychola z kamienną twarzą. Jak już dostają ciekawą postać, złożoną emocjonalnie i tak dalej to hejt że "słabo bo gimb emo lol".

ocenił(a) film na 5
WTTW_FILM

Pudło i pudło.
Zabicie Hana Solo. Razem z Hanem Solo poleciała ocena wyższa niż 5/10.

Fizjonomię Kyla Reno pomijam milczeniem... Ale tak, potrzebuje tej maski.

delilah

Pokaż lepiej swoją twarz. Może Tobie też przyda się maska? :<

ocenił(a) film na 8
Blaxi

Ha :D
Może chodziło jej o to, że potrzebuje maski do budzenia respektu :). Od razu zakładasz najgorsze :P.

Belief

Naczytałam się już tyle o "niezbyt urodziwej" twarzy Drivera, że nic innego mi nie pozostało. :<

Blaxi

W innym temacie wspominałam, że mi również Kylo Ren nie odpowiada wizualnie - mi jednak nie chodzi o to, że jest brzydki, lecz o to, że nie przypomina ani Lei, ani Hana. Patrząc na jego twarz nie widzę w nim ani ojca, ani matki. W kwestii urody - cóż nie każdy musi być holiłudzkim pięknisiem. Z całą pewnością jest charakterystyczny, a to chyba dobrze dla aktora. I choć w roli syna państwa Solo jego uroda mi nie odpowiada to muszę jednak przyznać, że jego aparycja jest intrygująca, zapada w pamięć. Jego twarz od razu się wyróżnia :) Do tego ma bardzo ładną barwę głosu.

silence_is_the_enemy

https://41.media.tumblr.com/a9f2cdb5c4c790b08c5becbc63ad44e2/tumblr_o0hrqiA8hu1s 16oawo1_500.jpg

https://40.media.tumblr.com/9b9ae9468c7a4e1ee0cefdcad6f0b412/tumblr_o0gmbpVe5z1t uuoh5o1_500.jpg

https://40.media.tumblr.com/34198b42c4b81f60d971de43387fdd33/tumblr_o0hwncZXqd1s 8zdyfo1_1280.png

Naprawdę ani trochę go nie przypomina?

Blaxi

tia. Obydwaj są facetami, z tym że jeden miał złamany nos.

ocenił(a) film na 5
Blaxi

Naprawdę. Ani trochę go nie przypomina. Nawet odrobinkę. Jeśli już koniecznie chcesz go do kogoś porównywać do porównuj go do Haydena Christensena, to podobna klasa.
Tobie koleś sie podoba, mi sie nie podoba, jak masz z tym jakiś problem, to ja Ci na to nic nie poradzę.

delilah

Uuu, zrobiło się groźnie.

Blaxi

Dla mnie nie są podobni. Nie pasuje mi z wyglądu do tej roli, ale równocześnie nie uważam, żeby był "obrzydliwy, paskudny" jak niektórzy piszą. Fakt - nie jest "seksowny", ma duży nos i uszy, ale nie jest brzydalem. Po prostu ma charakterystyczne rysy twarzy, i jak pisałam wcześniej, dla aktora to duży plus. A przynajmniej ja tak uważam.

ocenił(a) film na 7
delilah

No wy byście chcieli gościa najlepiej łysy napakowany z kamienną twarzą który z maską czy bez niej budzi respekt do tego jest po prostu zły i tyle.

Zaje*bistośc Kylo polega na tym że ten typ co piszą że budzi politowanie itd. jest tym samym typem który na początku filmu, no właśnie to co on wyprawiał... To jest fenomen tej postaci, że nie trzeba wyglądać jak np. Maul żeby być potężnym.

WTTW_FILM

Bingo... Bezwzględny Kylo w masce i rozdarty młody mężczyzna zmagający się sam ze sobą w jednym :D

ocenił(a) film na 9
delilah

A dlaczego to niby jeden z głównych bohaterów nie może umrzec?

ocenił(a) film na 5
Himiteshu

Ponieważ w tym wypadku jest jeszcze główną siłą napędową tych nowych "Gwiezdnych Wojen". Bez niego to jest kolejny disneyowski gniot dla dzieci.

ocenił(a) film na 6
delilah

bo?

ocenił(a) film na 9
delilah

GW są dla wszystkich

delilah

No błagam, akurat 3 część PzK była świetna...

pliseq

Wszystkie były świetne.

bartoszcyc8

Oprócz 4, która była słaba.

ocenił(a) film na 5
pliseq

Tobie się podobało.
Mnie się nie podobało.
Tyle w temacie.

delilah

Łał. Po co siedzisz na forum dyskusyjnym skoro twoje umiejętności dyskusji kończą się na "mnie się nie podobało"?

ocenił(a) film na 5
Blaxi

A o czym Ty chcesz dyskutować? Pliseqowi się podobało, a dla mnie to było mega rozczarowanie. Mamy sie teraz wypisywać co nam sie podobało/nie podobało w Piratach z Karaibów (na forum dotyczącym Gwiezdnych Wojen...)? Po co? Ani mnie ani Pliseqowi sie nagle nie odmieni pod wpływem jakichkolwiek argumentów.
A "wow" się trochę inaczej pisze.

ocenił(a) film na 9
pliseq

Zgadzam się

użytkownik usunięty
pliseq

dla mnie najlepsza pierwsza. Ale masz rację

ocenił(a) film na 9
delilah

Ale Bitwa Pięćiu Armii to najlepsza część hobbita

ocenił(a) film na 5
Himiteshu

OK ;)

ocenił(a) film na 5
delilah

Gdyby wyciąć wątek miłosny.
I te kozice łażace po pionowych ścianach.
I może dla pewności wcisnąć do dwóch pierwszych części ;-]

ocenił(a) film na 9
delilah

Czepiasz się takich rzeczy w filmie fantasy?

ocenił(a) film na 5
Himiteshu

Czepiam się cieniutkiej książki dla dzieci rozłożonej na 3 filmy, kiedy 2 to za dużo. Czepiam się, że Peter Jackson chciał na siłę zrobić drugiego Władcę Pierścieni. Czepiam się, że na siłę wrzucił bezsensowny wątek milosny, który w świecie Tolkiena nie miał prawa bytu.
I czepiam się Legolasa skaczacego po kamieniach.
(Kozice jeszcze by uszły, ale skąd one się wzięły? Z powietrza je wyczarowali czy jak? :P)

użytkownik usunięty
delilah

ja się z tobą zgadzam co do hobbita

Himiteshu

Serio uważasz BPA ze najlepszą część z Hobbitów? Hmmm... Moim zdaniem najlepsza była 1... no ale ok

Himiteshu

Tu już poleciałeś... Bitwa to najgorszy w#sryw Jacksona.

użytkownik usunięty
Himiteshu

nie zgadzam się ale widocznie EE nie widziałeś...