Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

SITH

użytkownik usunięty

Temat o informacjach na temat sitha (lub mrocznego Jedi) przedstawionego w zwiastunie siódmej części. Kim on jest , skąd pochodzi, kogo był uczniem itp.

ocenił(a) film na 9

Z opisu postaci wiemy że jest to Kylo Ren, lecz nie jest to nazwisko lecz przydomek. Należy do organizacji rycerzy Ren i ma obsesję na punkcie artefaktów związanych z mocą. Wiemy, że ma maskę Vadera i szuka miecza Luka. Jego mistrzem jest Supreme Leader Snoke, grany w technice motion capture przez Andiego Serksisa. Jak chcesz mega spoilerową plotkę odnośnie jego pochodzenia to napisz, bo nie wiem czy chcesz to wiedzieć przed premierą.

użytkownik usunięty
wifi_wifi

Tak chce

użytkownik usunięty

Chce wszystkie informacje na temat Sithów w tym filmie (dlatego Sithów bo jak wiadomo jest ich zawsze dwóch) Zastaniawiam się także o mieczu tego Sitha przypomina mi on broń również starożytną (kojaży mi sie z templariuszami) ;)

ocenił(a) film na 9

Dobra łap MEGA SPOILER podobno Kylo Ren jest bratem Rey i synem Hana Solo. Ojciec porzucił ich już dawno temu. Przez rozpacz i gniew Kylo przeszedł na ciemną stronę. Podobno SPOILER JAK JASNA CH....////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////////////////////////////////////// zabije Hana.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

O Snoku prawie nic nie wiadomo. Jedyną ważną informacją jest to, że przebudzenie Mocy to coś strasznie niespotykanego w całej galaktyce. Być może Snoke będzie chciał się dzięki temu wzmocnić.

Aha miecz Kylo jest jak to określono "domowej roboty". Wynika z tego że mógł być robiony wbrew wszelkim instrukcjom i tradycji i podczas walki może się dziwnie zachowywać.

ocenił(a) film na 9
wifi_wifi

Ale to wszystko plotki na razie.

użytkownik usunięty
wifi_wifi

Dzięki za info.

ocenił(a) film na 10
wifi_wifi

Ja z plotek/spojlerów które wyczytałem jest jak mówisz, z tym, że Rey to córka Luke'a

ocenił(a) film na 9
Gracu999

Ja słyszałem tylko, że ma się pojawić nowy Skywalker, ale nie oznacza to, że Luke musi mieć dzieci. Przecież jego siostra też jest ze Skywalkerów i być może to jej dzieci będą kontynuować tradycje rodu.

ocenił(a) film na 9
Gracu999

Poza tym trochę się to gryzie z innymi plotkami. Rey i Kylo - rodzeństwo, Han zabity przez syna, jeśli Luke - ojciec Rey to mamy tu mały paradoks, nie?

ocenił(a) film na 10
wifi_wifi

Znaczy ja Ci powtórzyłem co pisało na bastionie (star-wars.pl). Redakcja wzięła do kupy wszystkie plotki, spojlery, teasery i ułożyła w możliwa fabule filmu, choć nie ukrywam w kinie może być duże zdziwienie wkoncu to Abrams

ocenił(a) film na 9
Gracu999

To samo myślę i w sumie na to liczę. A tego na bastionie nie czytałem, ale jak się siedzi na filmwebie i na naekranie to pewnych plotek nie da się nie zauważyć.

użytkownik usunięty
wifi_wifi

A tak w ogóle to jakie macie źródła swoich informacji ( oprócz bastionu fanów star wars ) ?

ocenił(a) film na 9

Bastion daje najwięcej reszta to newsy z naekranie i z tematu z ciekawostkami na filmwebie

użytkownik usunięty
wifi_wifi

dzięki

ocenił(a) film na 10

Tak jak kolega wyżej :)

użytkownik usunięty
Gracu999

Polecam także stronę biblioteka ossus. Nie ma tam newsów ale są dobrze napisane artykuły dzięki którym można uzupełnić swoją wiedzę o star wars.i

ocenił(a) film na 9

Dawno tam nie wchodziłem :)

ocenił(a) film na 10

rowniez polecam świetna Wikipedia o Star Wars