Temat o informacjach na temat sitha (lub mrocznego Jedi) przedstawionego w zwiastunie siódmej części. Kim on jest , skąd pochodzi, kogo był uczniem itp.
Z opisu postaci wiemy że jest to Kylo Ren, lecz nie jest to nazwisko lecz przydomek. Należy do organizacji rycerzy Ren i ma obsesję na punkcie artefaktów związanych z mocą. Wiemy, że ma maskę Vadera i szuka miecza Luka. Jego mistrzem jest Supreme Leader Snoke, grany w technice motion capture przez Andiego Serksisa. Jak chcesz mega spoilerową plotkę odnośnie jego pochodzenia to napisz, bo nie wiem czy chcesz to wiedzieć przed premierą.
Chce wszystkie informacje na temat Sithów w tym filmie (dlatego Sithów bo jak wiadomo jest ich zawsze dwóch) Zastaniawiam się także o mieczu tego Sitha przypomina mi on broń również starożytną (kojaży mi sie z templariuszami) ;)
Dobra łap MEGA SPOILER podobno Kylo Ren jest bratem Rey i synem Hana Solo. Ojciec porzucił ich już dawno temu. Przez rozpacz i gniew Kylo przeszedł na ciemną stronę. Podobno SPOILER JAK JASNA CH....////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////////////////////////////////////// zabije Hana.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
O Snoku prawie nic nie wiadomo. Jedyną ważną informacją jest to, że przebudzenie Mocy to coś strasznie niespotykanego w całej galaktyce. Być może Snoke będzie chciał się dzięki temu wzmocnić.
Aha miecz Kylo jest jak to określono "domowej roboty". Wynika z tego że mógł być robiony wbrew wszelkim instrukcjom i tradycji i podczas walki może się dziwnie zachowywać.
Ja z plotek/spojlerów które wyczytałem jest jak mówisz, z tym, że Rey to córka Luke'a
Ja słyszałem tylko, że ma się pojawić nowy Skywalker, ale nie oznacza to, że Luke musi mieć dzieci. Przecież jego siostra też jest ze Skywalkerów i być może to jej dzieci będą kontynuować tradycje rodu.
Poza tym trochę się to gryzie z innymi plotkami. Rey i Kylo - rodzeństwo, Han zabity przez syna, jeśli Luke - ojciec Rey to mamy tu mały paradoks, nie?
Znaczy ja Ci powtórzyłem co pisało na bastionie (star-wars.pl). Redakcja wzięła do kupy wszystkie plotki, spojlery, teasery i ułożyła w możliwa fabule filmu, choć nie ukrywam w kinie może być duże zdziwienie wkoncu to Abrams
To samo myślę i w sumie na to liczę. A tego na bastionie nie czytałem, ale jak się siedzi na filmwebie i na naekranie to pewnych plotek nie da się nie zauważyć.
A tak w ogóle to jakie macie źródła swoich informacji ( oprócz bastionu fanów star wars ) ?
Bastion daje najwięcej reszta to newsy z naekranie i z tematu z ciekawostkami na filmwebie
Polecam także stronę biblioteka ossus. Nie ma tam newsów ale są dobrze napisane artykuły dzięki którym można uzupełnić swoją wiedzę o star wars.i