PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671051}

Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 259 tys. ocen
7,2 10 1 259003
7,3 82 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Witam naszły mnie ostatnio pewne myśli na temat nowej trylogii. Czy według was jest możliwe że SL Snoke to tak naprawdę Darth Plagueis. Wiemy doskonale ze tak naprawdę był on mistrzem Palpatine'a wiemy że posiadał zdolność do kontrolowania midichlorianów do tworzenia życia. Czy według was jest to możliwe by preżył zdrade Palpatine'a. A może odrodził się dzięki swoim mocą. W sumie byłby to ciekawy zwrot akcji

kubapol21

Moze?

ocenił(a) film na 7
LordVader345

Skąd wiemy że to mistrz Imperatora?

ocenił(a) film na 5
WTTW_FILM

Po pierwsze Twarz Snoke'a jest pokryta bliznami i to bardzo podobnymi do blizn któr pozostawiłyby błyskawice Palpatine'a. Po drugie motyw muzyczny Snoke'a jest bardzo podobny do tego który gra w momencie w którym Palpatine opowiada o nim Anakinowi. Po trzecie patrząc na wygląd Plagueis'a jest on dość podobny do Snoke;'a. Po czwarte Snoke może dlatego unika tytułu Sith bo wie jak wygląda przejmowanie władzy w tej kulturze został zdradzony przez swoje nauki i teraz wolał je zmienić.

ocenił(a) film na 7
kubapol21

Wiem, poczytaj forum dałem swoją teorię, nawet dwie.Problem w tym że Plagueis mógł nawet nie istnieć, Imperator mógł opowiedzieć bajkę która miała na celu przekabacenie Anakina na ciemną stronę. Może to też być Legenda o potężnym użytkowniku ciemnej strony....

Moje Teorie: http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mocy-2015-671051/discu ssion/Snoke,2732275#post_14108108

ocenił(a) film na 5
WTTW_FILM

Plagueis jako mistrz Palpatina był już wielokrotnie potwierdzany. Nawet sama scena w której Palpatine wspomina o jego śmierci była bardzo wymowna bo imperator wyglądał na bardzo dumnego z siebie. Poza tym Darth Plagueis był wymieniony jako mistrz Sidiousa na StarWars.com oficjalnej stronie. Poza tym sa liczne komiksy i książki które o nim wspominają .

ocenił(a) film na 7
kubapol21

Komiksy i książki które są niekanoniczne...

ocenił(a) film na 5
WTTW_FILM

Wybacz ale jak Wookiepedia która jest oficjalną encyklopedia marki i działa przy star wars com podaje że Plagueis był mistrzem Sidiousa to uważam ze to jest kanon

ocenił(a) film na 7
kubapol21

Ehhh.

WTTW_FILM

Tak zostały skasowane ale nikt nie powiedział że taki Plagueis nie istniał ....