http://star-wars.pl/News/18959
http://star-wars.pl/News/18956
http://star-wars.pl/News/18954
Myślę, że jest w tym ziarnko prawdy, gdyż wiele tych plotek/spoilerów przewija
się już od miesięcy, np. to że Boyega gra szturmowca i zostało udowodnione w
teaserze, co Wy na to?
Pozdrawiam :)
Pytanie za milion....kim jest postać grana przez Sydowa, która żyła w czasach prequeli? (nie wiadomo, czy pojawiła się w prequelach). Jest wiekowa, scybernetyzowana, interesuje się dawnymi czasami i trzyma z córką Solo?
Tak poza tym, coraz bardziej to wszystko zaczyna mi się...podobać :)
Moja pierwsza myśl, to był Bail Organa XDDDD ( tak wiem ). Szybko rozwiałem te myśli gdy sobie przypomniałem jaką postacią był Bail Organa oraz to, że zginął na Aldeeran.
Zastanówmy się, kto jeszcze był w prequelach? Hmm?
Pozdrawiam :)
PS. Jeśli te plotki/spoilery okażą się prawdą to co jak co, ale mi też się to podoba :D
Wydaje mi się, że postać Von Sydowa jest jednym ze zbiegłych jedi, którzy przeżyli czystkę 66. Może nawet pojawił się na ekranie, między wojnami klonów a epizodem 7 minęło około 50 lat, on sam ma ok. 80. więc był w tym czasie rycerzem/mistrzem. Mógł równiez stać po stronie separatystów, i nie chciał wystawiać się na wzrok imperium, które wykosiło separatystów, by zająć ich wpływy. Może nawet brał bezpośredni udział w bitwie o Geonosis ( ep. II ). Może Quinlan Vos ?
PS. coś jeszcze dodam. Von Sydow może też odegrać np. kogoś, kto działał, ale sponiewierany chciał ukryć się, i przejść na emeryturę. Siedzi we wraku AT-AT, więc może to jakiś generał imperium ? A może nawet sam Boba Fett ? To byłoby wg mnie akurat genialne. Szkoda było zabijac go w taki nędzny sposób w ep. VI. Na jednym ze zdjeć w linkach widać gościa, który trzyma niebieski miecz świetlny. Facet na koncepcie jest biały, więc to raczej nie Boyega. Może to Domhnall Gleeson, o którym wciąż nic nie wiemy ?
Pisało, że nie był czuły na moc, więc Jedi odpada. Pisało tam, że początkowo postać Boyegi nie miała być czarna tak więc na koncepcie jest biały.
A teraz wracając do Boby Fetta. To ciekawa teoria. Wiesz w tym Sarlacu został zniszczony, potem pewnie się jakoś uratował, stał się cyborgiem i tak został na Tatooine jako stary mędrzec, nawet logiczne xD
I wgl plotki na temat pierwszego Spin Offu mówiły, że będzie to film o grupie łowców nagród, którzy wykradają plany Gwiazdy Śmierci przed Epizodem IV, i te plotki też mówiły o tym, że być może zobaczymy tam postać Sydowa z Epizodu VII, ale oczywiście młodszą. I teraz jeśli te plotki/spoilery są prawdziwe to układa się w logiczną całość. Wiesz ta sama postać jako stary cyborg, + wydarzenia z przed 30 paru lat z tą postacią prawdopodobnie + grupa łowców głów. Brzmi znajomo? :D
Pozdrowiam :) Robi się co raz ciekawiej
Zgadza się, ponoć postać Von Sydowa ma nie być czuła na moc, ale JJ lubi zaskakiwać, kiwając fanów :)
Skoro postać Boyegi początkowo miała być biała, tak też postać Sydowa może być właśnie jednak jakimś jedi. Jednak, te zniszczenia ciał i lokacja przywodzą na myśl kogoś innego..jeśli nie Fett, to stawiam, że Dengar. Ciekawi mnie jeszcze tylko, kim mają być Lupita N'yongo oraz Domhnall Gleeson.. Ten ostatni jakoś wyjątkowo podchodzi mi jako syn Luke'a (rysy podobne do Hamilla, a rudy po matce choć wiadomo, że Mara Jade wyleciała z kanonu, to nie wiemy, czy nie zrobiono dla niej wyjątku, zmieniając tylko życiorys). Serkis, jako mistrz mocapu, zagra może istotę czułą na moc, jakiegoś sitha, ale z zupełnie nowej rasy ? Do tej pory sithowie w filmach byli ludźmi, poza Maulem, który tylko miał rogi, a tatuaże każdy może zrobić,. To w końcu jego głos słychać w teaserze, i być może swoje słowa kieruje właśnie do Luke'a..
Podobno postać Sydowa pojawiła się w jednym filmie kilkakrotnie i raczej tylko bardziej uważni fani ją rozpoznają. Dengar żył w czasach prequeli i pasuje wizualnie, również był cyborgiem. I ponoć młodsza wersja postaci MVS będzie jedną z głównych w pierwszym Spin-Offie traktującym o łowcach nagród wykradających plany Gwiazdy Śmierci dla Rebeliantów. Ale dlaczego opiekowałby się Kirą i zbierał artefakty związane z użytkownikami Mocy? Ogółem na polskich portalach jest tylko cząstka takich plotek. Wg zagranicznych Kira jest faktycznie córką Hana i Lei a została wychowana incognito, żeby ochronić ją przed światem polityki, ewentualnymi zdrajcami i szpiegami. The Force Awakens to czasy pełnej zdrady i trucizny zimnej wojny. Może istnieje jakaś relacja między Hanem, Leią i postacią Sydowa. Może oddali małą Kirę pod jego opiekę. Albo ten cyborg wcale nie jest dobry i chciał mieć Kirę pod swoim okiem, żeby później wykorzystać jej potencjał, wrażliwość na moc.
Domhnall Gleeson gra ponoć młodego imperialnego oficera, który opuszcza Imperium i wstępuje do rebelii. Mówi się, że jest swego rodzaju "cwaniakiem" czy "łotrzykiem".
Wg Spoilermana Luke wyszkolił ok 7 Jedi od czasów Bitwy o Endor i Lupita jest jedną z nich. Podobno jest przedstawicielką jakiejś obcej rasy, jednak bardzo podobnej do ludzi - jak zabrakowie czy twi'lekowie. Bardzo możliwe, że w przyszłości między nią a postacią Boyegi rozwienie się romans.
Luke udał się na odosobnienie, bo stwierdził, że Jedi nie mogą podlegać żadnym politycznym strukturom. Jego zamierzeniem jest reinterpretacja całego zakonu i znalezienie nowej ścieżki dla Jedi. Luke osobowością przypomina Yodę a potęgą nawet go przewyższa.
Tytuł przebudzenie mocy wziął się ze zjawiska, które jest osią nowej trylogii. Czystka Jedi i "delegalizacja" Mocy zostawiły swoją bliznę na samej Mocy i zmieniło się coś w jej fundamentalnej naturze. Zaburzona równowaga i tłamszenie potencjału wrażliwych na Moc sprawiły, że stała się ona bardziej obecna, jakby chciała, żeby zaczęto jej znów używać. Przez to istoty uwrażliwione mogą teraz same poczuć Moc i uświadomić sobie swój potencjał. Sidious chciał zatamować ją i ukierunkować na siebie, ale spowodował tym działaniem "powódź mocy", która wyzwolona dociera do wrażliwych i jest łatwiejsza w użyciu. Przez to Luke -i tak już potężny- zaczyna obawiać się o kontrolę nad swymi mocami.
Serkis podobno szkolił w jakimś stopniu Palpatina ale nie jest on Plaguisem.
Postać Drivera jest początkowo pilotem X-Winga, dowódcą Czerwonego Squadrona. Oscar Isaacs jest dowódcą Niebieskiego Squadrona i ma on odziedziczyć Sokoła. Driver miał obsesje na punkcie Sithów i gdy dowiedział się o istnieniu postaci Serkisa został jego uczniem. Jego miecz jest albo starożytnym reliktem albo niedopracowanym mechanizmem. Jego jelec świetlny nie będzie używany jednak do obrony. Wystarczy zwrócić uwagę, że jelec nie jest w całości laserowy ale składa się z wystających z rękojeści dodatkowych emiterów ostrzy, które łatwo byłoby przeciąć o ile nie są zrobione z cortosis. A raczej nie są. Styl walki Drivera wykorzystuje jelec do ataku.
Luke ponoć ma kontakt z duchem Yody, możliwe, że pojawią się też duchy Obiego i Qui-Gona.
Gwendoline Christie wciela się w przywódczynię Inkwizytorów. Nosi pancerz przypominający Szturmowca, ale srebrny i z peleryną.
Imperium jest drugoplanowym wrogiem w filmie.
Spoilerman określi scenariusz mianem "zbyt dobrego dla Abramsa".
Lawrence Kasdan zaprojektował walki na miecze na wzór starej trylogii. Mają być minimalistyczne i potężne. Mają być bliższe prawdziwej walce, nastawionej na precyzję i skuteczność a nie akrobacje. Podobno w filmie są 3 walki z użyciem mieczy.
Mają pojawić się 4 planety: Tatooine, Coruscant (tylko na chwilę), Yavin (bardziej księżyc niż planeta) oraz Sullarn (zimowo leśna planeta, na której Republika buduje jakąś nową broń).
Spoilerman zyskał wiarygodność ujawnieniem daty pełnego zwiastuna, która później została oficjalnie potwierdzona. Jest to pierwszy maja przyszłego roku.
Spoilerów jest cała masa, sporo z nich znalazło potwierdzenie już w teaserze. Moim zdaniem to wszystko brzmi bardzo ciekawie. Znacie jakiś inny przykład filmu, na którego temat byłoby tyle plotek i dociekań o elementy fabularne na ponad rok przed premierą?
Gwiezdne Wojny VII nadchodzą i wygląda na to, że podeszli do sprawy poważnie.
Pozdrawiam.
Właśnie, Dengar by pasował, ale po co akurat jemu artefakty Sithów? Ciężko wytypować tę postać...
Może nie zbierał ich dla siebie a było to długoterminowe zlecenie? Podobnie jak "pilnowanie" Kiry dla kogoś? Na razie trochę to naciągane ale może mieć swoje podstawy. Plotki są też trochę sprzeczne. Z jednej strony ma to być raczej mało znana postać, a z drugiej widzowie będą podobno zszokowani.
Warto dodać, że Driver także zbiera artefakty Sithów a jest później uczniem Serkisa. Zupełnie jakby obaj zbierali te artefakty dla niego.
Serkis wg plotek był przez jakiś czas mistrzem Palpatinea. Dlaczego nie brał udziału w żadnych wydarzeniach z poprzednich filmów? Mówi się, że jego cele są inne niż Sidiousa. Nie znamy jeszcze jego motywów ale jedną z informacji o nim jest jego pogarda dla "zasady dwóch" ustanowionej przez Dartha Bane'a oraz fakt, że zwykła władza go nie zadowala. Może, choć to dopiero naciągane, Sydow to Palpatine. Uratowany przez Serkisa jak Ananakin wcześniej przez Imperatora. Podporządkowany jak niegdyś jemu był Vader, odcięty od mocy, zcybernetyzowany i wyznaczony do celu pilnowania Kiry dla Serkisa? Do tego Palpatine lubił kolekcjonować wartościowe rzeczy i pasjonował się historią Sithów oraz Jedi. Niby naciągane ale kto wie...
Co mnie także ciekawi, to, że według plotek Serkis nie jest Plagueisem choć szkolił Palpatinea. Być może Serkis jest tym uczniem, który po poznaniu sekretu kreacji życią Mocą, zabił go we śnie? W EU był motyw, że Plagueis "stworzył" Anakina używając tych umiejętności na Shmi Skywalker. Być może zreinterpretowano ten motyw w TFA i Serkis jest tym "ojcem Anakina" i ożywił Imperatora w celu zrealizowania jakiejś swojej demonicznej agendy?
Ponad rok do premiery a tu krąży tyle teorii :) Cóż, w końcu to Star Wars.
Może słuszny trop że to ktoś ze strony imperium lub tych złych kto chciał mieć oko na córkę Lei i Sola, pełnilby by podobną rolę jak Obi Wan
Właśnie podejrzewam kogoś związanego z Imperium. Kogoś, kto mógł nawet być bezpośrednio z otoczenia Dartha Vadera. Von Sydow trzyma na koncepcie maskę Vadera, a to nadaje charakteru takiego jakby osobistego powiązania jego postaci z sithem. Jeśli nie jest to ktoś wrażliwy na moc, dodatkowo ktoś opiekujący się wnuczką Vadera, to pomimo tak okrojonego już zakresu poszukiwań, wciąż nie da się wybrac postaci mając całkowitą pewność.
D.P nie był bohaterem żadnej z poprzednich części, nie żył nawet w tamtych czasach więc raczej odpada.
Byly plotki ze Han Solo ma umrzec.Byla by wielka szkoda ale jesli tak bedzie to pewnie sokolem sterowac za niego bedzie nasza glowna bohaterka.
Ciężko mi to sobie wyobrazić, pozbędą się takiej świetnej postaci??? chyba że Ford ma jakieś inne ważne filmy w planie.
Według Spoilermana Han przeżyje część XVII ale możliwe, że szykują mu śmierć w XVIII. Nie jest to pewne, wszak już tworząc Powrót Jedi rozważano jego śmierć. Ja mam nadzieję, że jeszcze się nacieszymy jego obecnością a jeśli nadejdzie śmierć to zapewne znacząca i usprawiedliwiona w kontekście fabuły.