Niestety, ale jestem zawiedziony (wygląda strasznie, ale zbyt w stylu horrorów, Harry'ego Pottera i Władcy Pierścieni lub Hobbita). http://www.theforceawakensblog.com/wp-content/uploads/2015/12/SPOILERS-SNOKE-AND -KANJIKLUB-IMAGES-2.jpg
To jak miał wyglądać jesli nie w stylu horrorów, a wyglądać strasznie xD? Harry Potter? Nie ogarniam skojarzenia, że Voldemort był blady? Hobbit/ WP? Że niby jak Gollum czy jak kto?
Jeżeli już jakiekolwiek skojarzenia mogą się pojawić, to jesli weźmiemy wersję młodszego Snoka i zestawimy z Inżynierem z "Prometeusza". Z tym, że Snoke nie wygląda jakby właśnie wyszedł z pakierni xD
To nie jest finalny wygląd, tylko dwie z kilku koncepcji (Na dole napisy wskazują na wersję "02" i "06". Co nie zmienia faktu, że mniej więcej tak właśnie będzie wyglądał (skoro doszli już do modelów 3D).
Po tych wszystkich plotkach o jaszczurzym designie nie tak go sobie wyobrażałem, ale nie jest zły, wręcz przeciwnie. Budzi niepokój, jakiś taki szacunek i grozę -Jednocześnie z jego twarzy bije taki spokój, o jakim zdaje się wspominał Abrams -To nie jest szalony, arogancki pajac którego co chwila ponoszą emocje, a wiecznie opanowany, inteligentny i rozsądny mistrz Ciemnej Strony. Przynajmniej mam taką nadzieję.
Ważne, że większości fanów się bardzo podoba, IMO taka mroczna stylistyka zrobi trylogii na dobre. Wg fanów Snoke jest rasy Aniołów (tej z Clone Wars) co by się zgadzało z tym że jest wysoki, ma niebieskie oczy i zanim się oszpecił Ciemną Stroną, był całkiem przystojny.