Jak wam się podoba ten tytuł VII epizodu?
http://www.filmweb.pl/news/Czy+to+jest+tytu%C5%82+nowych+%22Gwiezdnych+wojen%22- 104665
Mi się podoba tylko mnie jedno zastanawia czy ktoś że starożytności powróci np jak ragnos w jedi Academy chciał
W sumie to po tej plotce zaczynam podejrzewać, że Max von Sydow może zagrać Dartha Plagueisa. Byłoby to super biorąc pod uwagę, że w 3 epizodzie było coś o nim wspomniane, ale bez wyjaśnień. ;)
Ale, jeśli to co powiedział Sidious jest chociaż po części prawdą, (cyt. mógł wpływać na midichloriany aby tworzyć życie) to mógł w jakiś sposób wskrzesić sam siebie. ;)
No chyba, że ktoś, może jakiś Mroczny Jedi (być może uczeń Luke'a) pomógłby w jego wskrzeszeniu.
Ale głupią teorie spiskową wymyśliłam. ;D
Owszem, ciekawa co J.J. (Jar Jar?) Abrams wymyślił. ;)
Nie mogę się doczekać tego filmu. Tym bardziej, że obsada mi jak najbardziej odpowiada.
A ja myślę, że villanem będzie Darth Plegious, który jak się okaże wcale nie umarł, tylko odrodził się (w końcu potrafił oszukiwać śmierć), a Palpatine tylko myślał, że on nie żyje.
Gwiezdne Wojny: Część VII - Pradawny Strach/Starożytna Obawa?
Dziwnie, ale interesująco. Mam jednak wątpliwości, czy rzekomo główny villain przetrwałby w więcej niż jednej części trylogii. Biorąc pod uwagę leciwy wiek Maxa von Sydowa to mogłoby być różnie. Niech żyje jak najdłużej, ale aktorsko może być różnie.
Starożytny Strach
Starożytna Obawa
Starożytny Lęk
Starożytna Trwoga
Starożytna Groza
Pradawny Strach
Pradawna Obawa
Pradawny Lęk
Pradawna Trwoga
Pradawna Groza
Antyczny Strach
Antyczna Obawa
Antyczny Lęk
Antyczna Trwoga
Antyczna Groza
Prastary Strach
Prastara Obawa
Prastary Lęk
Prastara Trwoga
Prastara Groza
Przedwieczny Strach
Przedwieczna Obawa
Przedwieczny Lęk
Przedwieczna Trwoga
Przedwieczna Groza
Zamierzchły Strach
Zamierzchła Obawa
Zamierzchły Lęk
Zamierzchła Trwoga
Zamierzchła Groza
Dooku był tylko parę lat młodszy od Sydowa i myślę, że spisał się dobrze. Zobaczymy. Max to krzepki chłop i na pewno byłby dobrym czarnym charakterem.
Ale sądzę, że jemu nie chodzi o to jak żwawo będzie sie ruszał w czasie walki tylko o to czy Max dożyje w ogóle kręcenia następnych epizodów. Plus Christopher Lee to kompletnie co innego, bo on jest takim trochę Da Vincim, tutaj trochę pogra w filmie, tutaj sobie poćwiczy szermierki a tutaj trochę pogra w zespole metalowym. Porównując do niego Max to "tylko" bardzo dobry aktor i stąd i @Yoschana i moja obawa czy on dożyje kręcenia innych filmów. Jeśli Max w tym filmie nie umrze albo go nie oszpecą tak, że będzie musiał nosić maskę to będziemy mieli kolejną zmianę aktora
PS Von Sydow ma 85 lat a np aktor, który grał Dumbledore'a zmarł mając 72 lata
zależy jak na polski przetłumaczą :)
ale na razie to średnio, choć i tak lepiej niż atak klonów......
raczej atak klonów głupio brzmi i tak.........mało star warsowo :)
a Imperium kontratakuje jest moim ulubionym tytułem i żałuje że epizod II nie nosił tytułu The Rises of the Empire(był to jeden z rozważanych tytułów)
Imperium kontratakuje to zdecydowanie najlepszy epizod ze wszystkich, ale tytuł (chyba ze względu na polską wersję :p) nie specjalnie mi się podoba, a tytuł "atak klonów", wg mnie za bardzo zdradzał fabułę, od pierwszej sceny filmu wiedziałam, ze to wszystko ma związek z tymi Klonami, a raczej ich oryginałem, łowcą nagród ;). I owszem The Rises of the Empire byłby fajniejszym tytułem, takim bardziej tajemniczym. ;D
innymi rozważanymi tytułami były :
"Balance of the Force"(też bdb brzmi) i "The Shadow Falls"
Też fajne ;).
W sumie to Lucasa musiało coś "pogrzać we łbie" żeby z tych całkiem fajnych tytułów wybrać najgorszy. :P
Atak klonów? Nie pasuje to do konwencji Star Wars, ale cóż...
a odnośnie VII to Pradawna groza by była całkiem calkiem
pasował by na głownego villaina Darth Ande.ddu
Jakby dali "The Rise of Empire" to by zaspojlerowali fabułę trzeciej części xd Ciekawe jak zatytułują inne tytuły trylogii Disneya, już można coś podejrzewać, bo każda nazwa jakiejś konkretnej części trylogii jest zbudowana pewną zasadą:
I - Przymiotnik + Rzeczownik opisujący nienamacalną rzecz, czyli Mroczne Widmo, Nowa Nadzieja i The Ancient Fear
II - Czasownik związany z atakiem + Jedna z filmowych frakcji, czyli Atak Klonów i Imperium Kontratakuje
III - Czasownik typowy dla filmowych tytułów + Jedna z religii obecnych w filmie
W ósmej części będzie pewno coś tam rebelii, bo klony i imperium już zostały wykorzystane a droidy dawno nie istnieją. W dziewiątej części pewno będzie świt, geneza, śmierć albo reaktywacja tylko czego? Jedi i Sithy już zostały wykorzystane
"I - Przymiotnik + Rzeczownik opisujący nienamacalną rzecz, czyli Mroczne Widmo, Nowa Nadzieja i The Ancient Fear
II - Czasownik związany z atakiem + Jedna z filmowych frakcji, czyli Atak Klonów i Imperium Kontratakuje
III - Czasownik typowy dla filmowych tytułów + Jedna z religii obecnych w filmie" ---- też o tym pomyślałam ;).
Mam też nadzieję, że będą się trzymać tej samej stylistyki (napisy na początku, te same przejścia między scenami itp.)
Powinni dać chociaż jest delikatny strach, bo nikt się np nie spodziewał, że w Bondach z Craigiem skasują na początku ten charakterystyczny strzał w kierunku ekranu