Wreszcie obejrzałem "Przebudzenie mocy". To mógł być całkiem niezły film, poza początkiem i końcem. Film parodiuje sam siebie. Rozbawiły mnie już napisy początkowe i to, że Luk gdzieś się zgubił.. (na myśl mi przyszło, że pewnie był taki melanż, że się gdzieś zgubił w galaktyce i do dziś nie może się odnaleźć.. ;) Bohaterowie przyzwoici.. ale scenariusz bez polotu, znów dzieci, które nie wiedzą kim są i po co są. Podobał mi się koncept "nawróconego" Trooper'a, ciekawa postać i wątek. Świetne efekty specjalne. Postać głównego stratega i rozmowy z nim robią wrażenie. Kylo Ren, nazywa się jak marka perfum i inteligencją nie grzeszy. Złym ciągle ktoś ucieka.. i ogólnie są do bani.. można by rzec, skazani na porażkę.. Patrząc wstecz człowiek odnosi wrażenie, że Imperium miało większy iloraz inteligencji i było lepiej zorganizowane i to, że przegrywało, to była tak naprawdę sprawa przypadku. A tutaj każdy wchodzi im do bazy i rozwala co zechce.. Na końcu mina Luk'a Skywalkera, gdzieś na nieznanej planecie, jakby faktycznie jeszcze wracał z melanżu i nie do końca umiał się odnaleźć, bezcenna! Nie wytrzymałem, wybuchłem śmiechem.. Jeśli miałbym wybierać, czy pójdę na kolejną część do kina, to w wolę z podobnego gatunku "Kung Fu Pandę".. ;)
"Film parodiuje sam siebie" Niby w którym momencie? Nie Luk tylko Luke, i nigdzie się nie zgubił tylko ukrył, miał ku temu powody, jeśli nie rozumiesz to chyba w ogóle nie słuchałeś. Jesteś jedym z tych widzów którzy w kinie zamiast oglądać film to przychodzą nie wiadomo po co. "znów dzieci" Dzieci to były w mrocznym widmie, Lucas w tej trylogii też chciał i to jeszcze młodsze na szczęście Disney odkupił od niego markę i zrobią to lepiej. Wzięli młodych bohaterów w wieku podobnym do oryginalnej trylogii. Rey i Finn -24 lata reszta obsady Kylo Hux Poe 32-26lat.
"Kylo Ren, nazywa się jak marka perfum i inteligencją nie grzeszy" Cały czas popełnia błędy, coś mu nie wychodzi, o to chodziło. Nie zrozumiałeś postaci.
"A tutaj każdy wchodzi im do bazy i rozwala co zechce" Stara trylogia była taka sama, to lekki film przygodowy napełniony humorem, nie chodzi tu o realizm.
"Na końcu mina Luk'a Skywalkera, gdzieś na nieznanej planecie, jakby faktycznie jeszcze wracał z melanżu i nie do końca umiał się odnaleźć, bezcenna! Nie wytrzymałem, wybuchłem śmiechem" he he he no śmieszne w ch*j
luk to luk ? Przecież tutaj jego wygląd jest , jak obi wana kenobiego z nowej nadziei . W powrocie jedi , miał odbudować zakon jedi , tu nagle wyszło na jaw że zakon przestań istnieć , przez zdradę siostrzeńca . I Nie wróży nic dobrego od kiedy disney kupił od lucasa markę sw . Jedyna nowość to tylko to , że nowa gwiazda śmierci pobiera energie ze słońca .
Masakra ca całego
"luk to luk ? Przecież tutaj jego wygląd jest , jak obi wana kenobiego z nowej nadziei"
co?
https://kokolorez.files.wordpress.com/2015/12/luke-skywalker.jpg?w=282&h=211 &crop=1
http://1.fwcdn.pl/ph/07/59/759/171394.1.jpg .
Sam sie przekonaj że są identyczni , na drugim linka jest obi wan kenobi .
ale nie rozumiem cię, o czym ty do mnie piszesz? Ja nic o tym nie mówiłem xd Niech sobie będą podobni i co w związku z tym?
cóż skoro tak uważasz , niech tak będzie . Dla mnie to jest przesada , by obaj podobnie wyglądali .
ale po co do mnie to piszesz? odwołałeś się do moich argumentów czy jak. Nie widzę związku
pisałeś mi ; luk to luk ? Przecież tutaj jego wygląd jest , jak obi wana kenobiego z nowej nadziei".
co?
W tym filmie nie ma żadnych nowości , prócz tej że nowa gwiazda śmierci pobiera energie ze słońca . Reszta sytuacji , to plagiat totalny .
Jest dużo nowych motywów. Jeśli chcesz porównywać ogólny szkielet to takim tokiem myślenia można by to samo powiedzieć o Mrocznym Widmie- Dostarczenie informacji, wrażliwe na Moc dziecko z pustynnej planety, śmierć mentora, zniszczenie dużej kosmicznej kuli. Porównujesz TFA do ANH bo też jest gwiazda śmierci? Można powiedzieć że ROTJ to bardziej plagiat bo tam zniszczenie gwiazdy śmierci było główną osią fabuły, w TFA to tylko wątek poboczny, drugi plan.
No ok według ciebie , jest dużo nowych momentów według mnie nie . Nie ma sensu byśmy , drążyli ten temat .
Ale to nie jest moja opinia tylko fakt, czy ci się podoba czy nie, są nowe wątki
Mam wymieniać wszystkie nowe motywy? Nie chce mi się, za dużo pisania ale np wątek Finna - szturmowiec dezerter itp