Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261416
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

To tylko remake

ocenił(a) film na 5

Po wyjściu z kina miałem wrażenie, które pozostało do tej pory, że byłem na nieudolnej wersji remake swojego ulubionego filmu, tylko tym razem zamiast wyrazistych aktorów zatrudniono odtwórców z filmów klasy B. Oczekiwałem kontynuacji, choćby słabszej ale jednak kontynuacji, dalszej historii a dostałem
tę samą historię tylko bez polotu i świeżości, która towarzyszyła pierwszej serii.
Kiedy jako 12 latek oglądałem IV część SW w kinie prawie nie oddychałem i wszyscy, którzy byli na sali podobnie niezależnie od wieku. Po wyjściu z kina z VII części zapytałem swojego 12 letniego syna jak mu się podobało, "Fajne" powiedział bez przekonania a po chwili dodał "stare SW są lepsze".
VII cześć stała się dodatkiem do chipsów i coli a żadna scena w filmie nie sprawiła, że w kinie chrupacze umilkli choć na chwilę.

użytkownik usunięty
CLLPL

to nie jest remake

użytkownik usunięty
CLLPL

to jest remake

użytkownik usunięty

Nie wiem jak uznasz ale według mnie Flower 34 ,zachowuje sie jak by był moderatorem i adminem Filmweb jednocześnie .

użytkownik usunięty

zabawne

użytkownik usunięty

W pewnym sensie tak ale czy to źle ? dla mnie nie

użytkownik usunięty

To źle . dla mnie tak

użytkownik usunięty

to nie jest złe - dla mnie nie

ocenił(a) film na 5

Gdyby ktoś chciał opowiedzieć tę historię jeszcze raz to może byłoby to do zaakceptowania, ale to jest
VII część, ciąg dalszy historii a ja mam de ja vu. Na VII części czułem taki sam niesmak jak przy oglądaniu
telewizyjnego Terminatora czy Gwiezdnych Wrót.
Disney miał dwie możliwości, zrobić coś wg własnego pomysłu dopisać historię, albo ją skopiować. Kopiowanie jest bezpieczne, nikt się nie przyczepi że zepsuli historię, w końcu nikt nie może powiedzieć, że dopisali historię w złym kierunku. Są w punkcie wyjścia :) Ciekaw jestem kolejnych części, ale tylko ciekaw bo ekscytacji już nie ma.

ocenił(a) film na 3

A ja wyjątkowo zgodzę się z Flower_34. Ten film to w żadnym razie nie klon new hope. To by było obrazą dla new hope. Ten produkt przypomina raczej potwora Frankensteina złożonego z ukatrupionych ciał filmów starej trylogii, głównie new hope. :)

użytkownik usunięty
Kenobi66

Niestety jest obrazą. Lucas w swojej sadze czerpał garściami z "Bohatera o tysiącu twarzy" Campbella, komiksu Valerian, Flasha Gordona, "Ukrytej fortecy" Kurosawy, czy chociażby "Diuny". W trylogii prequeli jest za to więcej "Obywatela Kane'a" - masa podobieństw w opowieści Anakina, "Casablanci" - pisząc AOTC (co poniekąd jest ciekawym pomysłem. Tylko, że aktorzy nawalili), "Ben Hur" - wyścigi, "Łowcy androidów" - Coruscant, "Fundacji" Asimova. A co zrobił Abrams?

ocenił(a) film na 3

Dokładnie, aby stworzyć coś nowego trzeba czerpać i kombinować z różnych źródeł. Dzieła kultury są jak życie, rozmnażają się, w naszych głowach co prawda ale zawsze. A natura tak to wymyśliła że najlepsze jest potomstwo z zróżnicowaną pulą genową, czyli takie które ma mocno zróżnicowanych przodków. Force Awakens na tle epizodów I-VI wygląda owoc związku kazirodczego. I tak można opisać to zrobił Abrams i dlatego jest tak ohydne :P

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

"zapewniam cię"
"jęczałbyś"
"zagorzali fani nie lubią tego, co jest nowe i oryginalne"
"Prezesa fanklubu Prequeli"
— A skąd takie informacje, panie DR16?

"bo czasem lepiej zrobić coś prostego"
— Zamiast tego zrobiono coś prostackiego.

użytkownik usunięty

Nie z tobą rozmawiam, geniuszu... a moje poprzednie konto nie powinno cię teraz interesować

użytkownik usunięty

Daruj sobie ten nieudany sarkazm. Za to ja rozmawiam z tobą, i to cię powinno interesować. W końcu to forum dyskusyjne.

użytkownik usunięty

to nie jest rozmowa, po prostu ostatnio cały czas mnie zaczepiasz bo mówię coś pozytywnego o Przebudzeniu Mocy, więc odpuść sobie

użytkownik usunięty

Tak to sobie tłumacz, przynajmniej nie uświadczę jakichś twoich pseudo-argumentów. "Zapewniam cię", ta twoja nudna, dęta psychoanaliza o jęczeniu i prezesie fanklubu prequeli to nie rozmowa, tylko wycieczka personalna i została już zgłoszona odpowiednim służbom.

użytkownik usunięty

@Fawker_4
PS Skoro wcinasz się w czyjąś rozmowę, już raz SAMEMU, ze swojej własnej niewymuszonej woli napisałeś do mnie w tym temacie, musi ci bardzo zależeć na odpowiedzi, podobnie jak kwiatkowi (jego zostawię własnemu sumieniu) także argumentu "czepialskiego" nie przyjmuję, niestety. Ciao, teraz spadam do kina.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

ja jestem z rocznika 87

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Jak po pisowni poznajesz czy dyskutujesz , z dorosłym czy dzieckiem to dziwny z ciebie typ bardzo dziwny , Za tworzenie dużo kont powinieneś , dostać bana na wszystkie konta .

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Kenobi66

weź nie przywołuj mnie do czegoś czego nie powiedziałem...

Żałosne multikonto

"żałosne multikonto“ - rzekł największy multikonciarz na filmwebie. Dobre :)

użytkownik usunięty
bartoszcyc8

nadal nie jesteś w formie.

Ty też. Coś mało masz ostatnio tych kont.

użytkownik usunięty
bartoszcyc8

jak widzisz Flower 34 , znowu wydziwia swoje bzdury .