Trailer jest totalnie beznadziejny.
1. Brak klimatu SW. Nie trzeba zbyt wiele pokazywać. Czasami wystarczy pokazać jedno czy dwa
ujęcia, ale z odpowiednią oprawą to będzie miało klimat. A tu kompletnie nic.
2. Kulkodroid- wygląda strasznie niedorzecznie. śmigacz tez wygląda okropnie.
3. Miecz świetlny okropny
4. Znowu Tatoine? Ta planeta była tyle razy wałkowana. W samej sadze pojawia się w prawie
wszystkich częściach. a do tego była też w dwóch historiach z Republic, w Dziedzictwie, w
Starych ranach, w mnóstwie opowieści z Star Wars Tales, w opowieściach z pałacu Jabby, w
trylogii Wojen łowców nagród, w filmie The Clone Wars, w Empire at War, KotOR, TOR, Jedi
academy.
Ta planeta to zadupie galaktyki, a pojawia się częściej niż coruscant.
Tak trudno wymyślać coś nowego?
5. Brak kosmitów. Przez cały trailer pokazują samych ludzi.
6. Całość wygląda jak zapowiedź jakiegoś fanfilmu, a nie kolejnych SW
7. Znowu szturmowcy? Naprawdę znowu musimy wałkować Imperium? Przecież było mnóstwo
książek o tym jak imperium walczyło z nową Republiką. Po jakiego grzyba brać tak oklepany
motyw.
8. Design szturmowców. Wygladają jakby im zbroje projektowało Apple
9. Sokół millenium, X-wingi, TIE Fighter znowu branie elementów, które były miliardy razy
zamiast wymyśleć coś oryginalnego. Kiedyś w książkach czy komiksach bardzo rozwinieto
uniwersum o wiele wspaniałych statków. Ale tutaj wolą iść po najmniejszej linni oporu
10. Znowu jakiś sith? To już wątek, który był w tylu grach, komiksach, książkach. Nie lepiej dać
coś w stylu yuuzahn vongów. Przynajmniej byłoby coś oryginalnego
11. Planety wyglądają strasznie ziemsko.
12. Przebudzenie Mocy? Bezsens. Moc jest zawsze.
Bo to jest troll, nie czytalem tego bo czytanie selera to strata czasu( kto go spotkal ten wie o co chodzi).
A trailer byl do dupy.
1. Gdyby nie było klimatu SW to bym się tak nie jarał. W 1984 roku byłem na ROTJ w kinie. Od razu gdy ujrzałęm trailer tamte chwile wróciły. Jestem jak dziecko w sklepie z zabawkami bo klimat jest potężny!!!
2. Droid kapitalkny, wiele takich miałeś w oryginalnej trylogii.
3. Miecz po prostu genialny, coś nowego w końcu.
4. Narzekasz na Tatooine , to tak jakbyś narz\ekał, że Hobbit to co..znowu Śródziemie?
5. Pokazali o wiele więcej niż każdy oczxekiwał, mają rok na postprodukcję.
6. Fanfilm??? To zrób taki fanfilm cwaniaczku.
7. Kolejny wspanialy symbol w odswiezonej klasie, miodzio :)
8-9. Te elementy kochaja ludzie, co mieli pokazać zupełnie nowe rzeczy i ni9c znajomego? Wiesz co to jest marketing?
10. Wspaniale rodzi się z\nowu ktoś po ciemnej stronie!
11. A jak mają ku$#@a wyglądać?
12. Twój cały post to bezsens, z\ero argumentów, jedynie opinie.
p.s. Zadzwoń do Disneya niech Ciebie wezmą na reżysera, ty bedziesz zadowolony, ale nikt inny.
Planety powinny być kwadratowe lub płaskie, trzymane przez gigantycznego żółwia, potwierdzone info :D
2. W OT droidy były fajne, w wielu książkach, komiksach i grach też. To wygląda jak z jakiegoś filmu dla dzieci.
3. Miecz wygląda żałośnie
4. Ale śródziemie to cąły świat, a Tatooine to tylko mała dziura w galaktyce, która pojawia się wszezie. To tak jakby w każdej części Bonda odwiedzali Grójec.
6. Mnóstwo jest fanfilmów , które wyglądają podobnie. Efekty wyglądają amatorsko w tym zwiastunie.
7. SW to nie tylko czasy starej czy nowej trylogii. zamiast czerpać z możliwości świata SW, to biorą milionowy raz to samo.
8-9 Jakoś KotOR nie miał tych elementów, tylko zrobił wszystko po swojemu. I do dziś wielu uważa, że fabuła KotORa była lepsza niz ta w nowej trylogii
10. Nie wspaniale, bo to jest coś co było miliony razy (nie mówiąc już o tym że wszyscy oni ubierali się właśnie taki sposób
11. Jakoś wyjatkowo. Przecież to inna galaktyka, a nie Ziemia.
12. To są argumenty. Ja dobrze znam SW i wnerwia mnie, że odgrzewa się stare motywy zamiast dac coś ciekawego.
KOTOR 1 i 2 (szczególnie 1) to jest fabularna rewelacja, mimo, że koncept może się wydawać dość prosty. Ale nowa trylogia z narodzinami Vadera też niczego sobie i fabulanie udana moim zdaniem.
Co do Tatooine, zgadzam się..ileż można, jest tyyyyle fajnych planet...np prawie nic na Korriban się nie dzieje w dolinie mrocznych lordów sith... znowu pioch...
Nie rozumiesz ze Abrams odswieza SW i wraca do korzeni? To logiczne ze musi zaczac od Tatooine i wydobyc magię Nowej Nadziei
nie odświeża tylko kompletnie cofa w rozwoju, bo przez to wywalono wszystkie najlepsze rzeczy z kanonu.
"To logiczne ze musi zaczac od Tatooine i wydobyc magię Nowej Nadziei"
Nieprawda. Znam mnóstwo dobrych historii z SW, gdzie o tatooine nawet nie wspominają.
Nie gra. Bo wszystko co było fajne wywalili. A zostawili beznadziejną kreskówkę i filmy.
Disney zabił gwiezdne wojny
Co niby wywalili? Mamy na razie 6 epizodów i niczewgo z nich nie wywalili. To Lucas stworzył historię tych 6 epizodów, teraz wspomaga Abramsas przy tym epizodzie, niech cos stworzą. Chrzanic gry książki i inne badziewia. Gwiezdne Wojny to filmy i wyłącznie filmy, i zawsze wymyślano do nich fabułę, a nie patrzono co w jakichś tam książeczkach pisze. Czxytam tu te bzdury o tym EU. Czasem aż odechciewało się tu wchodzić. SW to tylko i wyłącznie filmy. Pokolenia i rzesze ludzi słysząć SW mówią jedno 6 epizodów. Żadnych seriali książek i innych bzdur. Radzę tak samo podejść bo stracisz całą przyjemność i będziesz aż do premiery tylko narzekał a po premierze napiszesz post gdzie wylejesz żale bo film nie ukazał jakiegoś wątkui z tych bzdurnych książeczek. Pozdro
==a nie patrzono co w jakichś tam książeczkach pisze==
To bardzo ciekawe, bo fani wiedzieli o pojedynku Obi-Wana ze Skywalkerem na wulkanicznej planecie, jak jeszcze RotS nie było nawet w planach. I jakoś tego nie zmieniono.
EU było częścią SW odkąd powstało. I jest tam sporo kwiatków. KOTOR czy Bane to sam miód, ale np. Dark Empire czy Yuzhan coś tam już niekoniecznie (choć to kwestia gustu).
Miecz wyglada żałośnie ? Powiedz to autorom komiksów bo to nie pomysł twórców tego filmu :P Trzeba chyba troche EU odświeżyć drogi człowieku. Wiem, ze nie każdemu podchodzi ale cóż. Takie mamy rozwinięcie uniwersum jakie nam tworzą.
Pewnie po prostu wychował się na nowej srednioudanej trylogii i nie rozumie magii oryginalnej. Pozdrawiam
1. Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem
2. Droid kapitalkny ? No właśnie ''kapitalkny'' a nie kapitalny tak jak w starej lub nowej trylogii
3. http://oi62.tinypic.com/168wf3m.jpg
4. Ale ta planeta jest wyeksploatowana do granic możliwości w ogólnie rozumianym universum Star Wars
5. Zgoda pokazali dużo, ale nie każdemu przypada to do gustu po prostu
6. Sorry ale też mi to pachnie fanfilmem. Gdzieś tu brak magii Star Wars
7. Tu się akurat też zgodzę, mi szturmowcy nie przeszkadzają
8 i 9. Rewelacji czy przełomu nie ma, trudno oceniać mi czy to dobrze czy zle. Człowiek do pewnych rzeczy się przyzwyczaił a tu ma je w nieco odświeżonej wersji. Choć uważam że w przypadku statków mogli poszaleć i pójść w kierunku chociaż serii komiksowej Star Wars: Legacy
10. Nie oceniam dopóki nie poznam genezy tej złej postaci
11. Nieziemsko
12. Był Powrót Jedi to chyba samo za siebie mówi że Moc się Przebudza. Podtytuł rzeczywiście film ma nietrafiony
p.s. Ja byłbym ;)
1. Nie ma gdybania, jest klimat i czuję go aż za dobrze :)
2. Czepiasz się literówki? ookkk...
3. Na youtube oglądnij sobie jak stephen colbert miażdży te durne teorie, że niby miecz jest niepraktyczny. Wygląda świetnie, coś nowego więc super.
4. Jakby była wyeksploatowna to na pewno by jej nie użyli.
5. Tu się zgadzamy
6. Aż mnie ciary przeszły i to uczucie gdy ponad 30 lat temu widziałem SW po raz pierwszy
7. Tu sie zgadzamy.
8-9. Podobnie j.w. raczej consensus
10. Tutaj zadziała scenariusz co do którego na razie nie mamy żadnej pewności czy jest dobry, ale ufam, żźe tak
11. Popatrz zatem na Marsa, w SW planety mają wyglądać, po prostu.
12. No właśnie źle rozumujesz, tu nie chodzi jedynie o Jedi.
1. Klimat jest, choć nie zapominajmy, że to tylko teaser i to wszystko wcale nie musi się w ostatecznej wersji filmu znaleźć.
2. Droid jak droid. Jednym się spodoba, innym nie, jeszcze inni nie zwrócą nawet uwagi. Drugi R2 to raczej nie będzie.
3. Miecz dupny. Chyba miał katolików do kin przyciągnąć :) lepiej jak by miał drugie krótkie ostrze wyciągane w przeciwnym kierunku (jak było w 3 Muszkieterach z Yorkiem). Jest jakieś parcie na pokazanie nowego miecza w każdej nowej odsłonie SW. Był double-bladed, była nawet tonfa. Teraz mamy krzyż :D Chyba wolałbym bicz. Ale to też nieistotne. Ważne, żeby nie skopano postaci, która tym mieczem będzie wymachiwać.
4. Co fakt to fakt. Tatooine to zadupie galaktyki, a pojawia się w każdej niemal odsłonie. Nie ma tam nic na tyle ciekawego. Wolałbym zobaczyć Corellię, Mon Calamari, Vjun, Mandalora, Ryloth czy jakąkolwiek inną nową planetę, a nie znowu piach i śnieg. Tu mają u mnie minus.
5 i 6. To tylko teaser. Pokazali to co pokazali i jak pokazali by wzbudzić apetyty. Nie ma co nad tym rozprawiać.
7. Szturmowcy to nieodłączny element SW. Nie ma tu co eksperymentować, bo się można tylko poparzyć.
8 i 9. Czepianie się Sokoła to już oszołomstwo. Lepiej pominąć delikwenta milczeniem.
10. Sith w SW? No niemożliwe! Można przecież zrobić Gwiezdne Wojny bez Sithów i będzie to miało taki sam sens jak kręcenie filmu o IIWŚ bez hitlerowców. Poważnie, jak ktoś z czymś takim wyskakuje, to jest po prostu idiotą i należy go zlać :)
ogólnie to jest tak hype jaki jest tworzony z wyjściem nowej części powoduje przerost oczekiwań co prowadzi do złego odbioru
A tak jakby się przyjrzeć dokładniej to nic nigdy nie przebije starych filmów bo w nich masz tą budowę historii geneza postacie wszsystko jest budowane od zera
Wtedy jarałeś sie tym kim sa sithowie imperator moc jedi teraz juz zbyt odkrywczo nie będzie bo nie bardzo się da
Chociaż film może okazać się dobry to i tak jest to tylko skok na kasę i to bardzo dużą kasę bo z takim szyldem to panowie producenci celują w miliardy.
coz trafiło na fana jak widze tez laikiem w SW nie jestem mnie martwi J.J. Abrams on był dobry do Transformersów i moze nie czuje klimatu :) co do szturmowców odpowiem zartem : przeszli facelifting, X wingi itd musza byc jak byc bo SW na ekranie to właśnie to ale miło by flote odswiezyc nieco , coz tytuł pozostawia wiele do zyczenia ale gorszy mógł byc UPADEK MOCY co wróżyło by żle :) . Jak to Abrams spartoli popsuje sage i skrzywi nam dziecinstwo :) pozdrawiam.
"X wingi itd musza byc jak byc bo SW na ekranie"
Nie muszą być. W uniwersum SW było mnóstwo dobrych książek, komiksów i gier bez X-wingów. Prawdziwe dobre filmy rodzą się z pomysłu, a nie z patrzenia co się dobrze sprzeda (między innymi stąd mroczne widmo było średnie).
Przyznam Ci racje bo widze ze swiat SW masz opanowany perfecto :) ja mam tylko nadzieje ze to nie bedą transformersy z postaciami z SW :) pozyjemy zobaczymy Ave
Nie będą, nie martw się a pan powyzej nie zna sie i widocznie wychowal sie na nowej trylogii i nie czuje magii oryginalnej. Pozdrawiam
Jako fani SW nie martwmy sie gorzej od Star Treka nie będzie heheheheheheehe 3manko
Skoro tak znasz uniwersum (Expanded Universe) to czemu marudzisz na miecz z jelcem ? Hm ? nie znasz się i się wypowiadasz. ignorancja ahh....
Bo to głupi pomysł, a w EU był on przez krótką chwilę i na dobrą sprawę nikt o nim nie pamiętał. Poza tym tamten miecz wyglądał bardziej jak Y, co było dziwne, ale było drobnym dziwactwem w tle, a nie bronią jednej z ważnych postaci.
Bywa... Ale tak naprawde czemu głupie? Miecz z jelcem jest bardziej praktyczny niż bez. Właściwie bez jelca to bardziej nóż niż miecz ale okej.
Nie zgadzam się... Wiem, że nic zrekompensuje lubianego przez ciebie skasowanego EU (które zresztą po wydarzeniach z ROTJ jest całkiem bezsensowne), ale warto poczekać na pełniejszy trailer...
"Znowu Tatoine? Ta planeta była tyle razy wałkowana." Twój zarzut jest trochę dziwny... To rodzima planeta Skywalkerów więc ja jak najbardziej cieszę się, że ta planeta się jednak pojawi... Co nie zmienia faktu, że nie będzie innych lokacji...
"...które zresztą po wydarzeniach z ROTJ jest całkiem bezsensowne"
Ma ono bardzo dużo sensu.
1. Pojawiają sie ciekawe postaci jak Corran Horn, Kyle Katarn, Tenel Ka, Lowbacca, Jaina Solo, Jacen Solo
2. Twórcy mieli masę oryginalnych pomysłów (akademia Jedi na Yavinie, bicze świetlne)
3. Dodali do SW dużo dramatu
4. Pokazali wielką wojna na skalę całej galaktyki, gdzie zginęło dużo postaci
5. Potrafili wymyślać nowych przeciwników nie sięgając co chwila po nowych sithów wyciąganych z tyłka
6. Pojawiały się oryginalne pomysły (jak yuuzahn vongowie)
No właśnie, inwazja Yuuzahn Vongów czy Darth Krayt który jako postać jest pomostem miedzy starym a nowym. Poza tym masa ciekawych postaci i ich wątków zaczętych lub rozwiniętych Mara Jade, Anakin Solo, Kir Kanos, A'Sharad Hett, Vergere, Nom Anor, Cade Skywalker
Ale po Yuuzhan Vongach po raz kolejny Powrocili Sithowie ... Bo kim niby stal sie Jacen Solo przybierajac nieudolnie szaty swojego dziadka ??
Nie mniej chetnie obejrzalbym wlasnie cala wojne z Yuuzhanami ... moglibysmy podziwiac ich koralowe skoczki i inne cuda bio-inzynierii ...
Co do Sokola, X-wingow czy Tie ... O ile sie nie myle to akcja dzieje sie 30 czy 40 lat pozniej ... Bo przynjamniej na tyle posuneli sie glowni bohaterowie w swoim zyciu ...a i tak Solo nadal smigal Sokolem, wiec czego oczekujesz ?? Jezel faktycznie przesuniemy sie o tyle lat do przodu to chyba niemozliwym by bylo aby pominiete zostaly calkowicie pociechy Solo i Lei czy tez Luka i jego rudowlosej milosci zycia ...
Mnie jednak najbardziej interesuje BOBA-FETT :) Czy on sie pojawi ... czy bedzie Mandalora !!
EU po RotJ skasowano, bo nie dałoby się tego nakręcić. Aktorzy z oryginalnej trylogii mają już po 60+ lat i odpadają, a obsadzanie w roli Solo, Lei czy Luka jakiegoś nowego aktora byłoby z góry skazane na porażkę.
1, 2. To że skasowano wydarzenia, nie znaczy, że nikt nigdy nie sięgnie do niektórych pomysłów. Te postaci mogą się jednak pojawić.
3. Star Wars to nie ma być dramat.
4. I pojechano całkiem po bandzie. Po co budować trzecią Gwiazdę Śmierci, skoro teraz potrafi to relatywnie niewielki statek. Czekamy na blastera niszczącego gwiazdy.
5. Potrafili klonować Palpatina w nieskończoność. Totalna bzdura.
6. Ja odnośnie Yuzhanów tak entuzjastyczny nie jestem. Równie dobrze mogliby wrzucić Aliensów i Predatorów. Albo Kilrathi.