Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261561
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Czy tylko ja mam wrażenie, że co najmniej część tego co zobaczyliśmy w trailerach to nawet nie "mniej istotne wątki żeby nie spoilerować", ale wręcz NIEWYKORZYSTANE SCENY?

Jakoś nie kojarzę w samym filmie takich charakterystycznych kwestii jak "I'm no one" (Rey), czy "I've seen your eyes, I know your eyes" (niezidentyfikowany bliżej głos).

No chyba, że te momenty były, a tylko mi umknęły?:)

ocenił(a) film na 10
Metal91

Te momenty były.

Gorkin

Ok w takim razie wypada przyznać, że mi musiało umknąć. Kto i kiedy wypowiadał ta drugą kwestię?

ocenił(a) film na 7
Metal91

"I'm no one"...nie było

peesem

A to drugie?

ocenił(a) film na 7
Metal91

Było, Maz wchodzi na stół i mówi to do Finna, o oczach uciekiniera.

peesem

No masz, nie dość że jakoś mi umknęło (ta kwestia, bo motyw z chodzeniem po stole pamiętam), to jeszcze błędnie podejrzewałem, że to słowa Rey. Pewnie dlatego, że w trailerze kiedy słyszymy te słowa, widzimy właśnie ją. Siła sugestii :)

ocenił(a) film na 10
peesem

Było Rey mówiła to na targu na Jakku.

Metal91

Akurat kwestie dialogowe o których mówisz były xD Czego nie było z trailerów, to sceny w której Maz przekazuje miecz jakiejś kobiecie (możliwe że była to scena, w której wręcza go Rey, ale inaczej kadrowana), dłuższego ujęcia na Jakku po przebudzeniu się Finna i słynnej już sceny z teasera w której Kylo odpala miecz świetlny w lesie ;)

ocenił(a) film na 10
Fass_

Właśnie, ogółem w scenariuszu było podobno, że Maz poleciała sokołem z Hanem do bazy Ruchu Oporu i miała wręczyć miecz Luke'a Lei. Po prostu wycięta scena, szkoda.

Gorkin

Szkoda, szkoda, chociaż w sumie ta scena rodziłaby więcej problemów niż to było potrzebne. No bo tak, najpierw daje miecz Finnowi, potem ten mu jej oddaje, Maz wręcza miecz Lei, ta znowu daje go Finnowi... Trochę niepotrzebne i nic nie wnoszące zachowanie :D

ocenił(a) film na 10
Fass_

Też racja. Myślałem, że Maz coś powalczy.