Jego następca to po pier dółka a nie reprezentant ciemnej strony mocy.
Kylo Ren to cienias , i w żaden sposób vadera nie przypomina . Prubuje go naśladować , ale nie wychodzi mu .
Kylo jest inny ale nie powiedziałbym że to "cienias". Myślę że będzie jeszcze większym badassem niż sam Vader. Juz zrobił coś czego Vader nie potrafił, zabił członka swojej rodziny. U Vadera było jeszcze dobro, Kylo jest zły, już nie ma dla niego odwrotu.
Ale nie wiadomo czy Han solo , na serio zginął . Później na jaw może wyjść , że przeżył .
Aha moja przygoda z sw najprawdopodobniej , na star wars 8 sie skończy . Moje obawy co do disneya , urzeczywistniają sie .
a co byś chciał żeby jednak przeżył? Bo byłoby mega głupie. Jeśli wróci to jako duch ale wątpię bo przecież był tylko człowiekiem, nie miał mocy.
tak było by fajnie , jakby Han solo przeżył . Ale to jest nikła szansa . Na Przebudzeniu Mocy zawiodłem sie , i na nową część sw jestem niemile nastawiony .
Kylo Ren jest akurat najciekawszą postacią ze wszystkich w tym filmie - niejednoznaczny, skomplikowany, nieprzewidywalny i reagujący bardzo impulsywnie Adept ciemnej strony który chce być jak Vader ale nie może bo jest zbyt słaby
"chce być jak Vader ale nie może bo jest zbyt słaby" - trochę za skromnie jak na kogoś skomplikowanego. Ja tu chcę analizę profilu psychologicznego!
tak naprawdę jest on zagubionym małym chłopcem który nie wie co ma zrobić by przeistoczyć się w tego samego Potężnego Wojownika jakim był swego czasu Vader, aspiruje on do miana tego samego Twardziela na początku filmu który mógł się widzom się podobać, stąd ten tekst "było dobrze póki nie zdjął maski"
i właśnie nikt nie zastanowi się nad tym że tak naprawdę on sam jest sobą zawiedziony, on się wstydzi tego jak wygląda i kim jest i właśnie dlatego postać Adama Drivera jest taka ciekawa bo to nie jest typowy i bezpłciowy złoczyńca po kroju Maula czy Grievousa i strasznie mnie ciekawi jego historia - jak przeszedł na ciemną stronę, dlaczego chce tak naśladować Vadera
Dla mnie tak powinien wyglądać Anakin Skywalker w Nowej Trylogii
Musisz się bardziej postarać, bo nie wywnioskowałem z tego tekstu nic czego nie zawarłeś już w przytoczonym komentarzu, prócz tego że Maul ble, Grievous ble, Anakin bleeee.
pomyśl przez chwilę - patrzysz na niego w tej scenie na moście przed śmiercią Hana Solo że jest to człowiek bardzo skonfliktowany wewnętrznie, która ma masę problemów, jest niezrównoważony emocjonalnie, wierz mi nie trzeba być jakimś wybitnym krytykiem filmowym żeby to dostrzec, to po prostu inny złoczyńca niż się przyzwyczailiśmy
To mam spojrzeć czy pomyśleć? Może nawet grać na ukulele rosyjskie przeboje z lat 60-tych, ale to nie uczyni z niego osoby skomplikowanej, skoro nie posiada on żadnej motywacji - lecz osobę chorą psychicznie bądź undergroundową bohemę artystyczną.
masz spojrzeć i pomyśleć, poza tym nie porównuj jakichś rosyjskich przebojów z lat 60 do żywej postaci bo to naprawdę nie ma sensu, ponownie - nie trzeba być jakimś tam krytykiem filmowym by wiedzieć że motywacją Kylo jest chęć bycia jak jego dziadek bo ponoć był potężny jak mało kto
Widzę płaczącego człowieka wygłaszającego monolog. No i? To, że komuś jest smutno to jeszcze nie przesłanka "skomplikowania".
"motywacją Kylo jest chęć bycia jak jego dziadek bo ponoć był potężny jak mało kto"
Ale co jest jego motywacją za byciem takim cool jak dziadek i w ogóle za byciem bad guyem?
bo usłyszało jego potędze i chciał dokończyć jego dzieło, czy scena w której rozmawia ze spalonym hełmem Vadera nie mówi wystarczająco wiele ?
Jakież to konkretnie dzieło Vader zaczął?
Hitler też chciał potęgi i eliminacji Żydów, bo ubzdurał sobie, że jego matka została otruta przez lekarza o żydowskim pochodzeniu, ale akurat nie nazwałbym go przez go skomplikowanym, ale zwyczajnie pier*olniętym. Z Kylo jest większy problem, bo on bez żadnego uzasadnienia idealizuje Vadera pomimo tego, że ten się nawrócił.
Czy ty naprawdę myślisz że twórcy nie zdają sobie z tego sprawy ? Kylo zapewne nie wie o tym że Vader się nawrócił
mówię ci skończ bo zaczynasz mnie męczyć
Bardzo o tym wiedzą, w końcu jest to w nowelizacji, która wchodzi w skład nowego kanonu. Takie rzeczy nie przechodzą ukradkiem pod ich nosami.
https://www.youtube.com/watch?v=u8g2ukS0cGs
https://books.google.pl/books?id=heJhCAAAQBAJ&pg=PT131&lpg=PT131&dq=Yes.+Such+a+ simple+thing.+Such+a+foolish+error+of+judgment.+A+momentary+lapse+in+an+otherwis e+exemplary+life.+Had+Lord+Vader+not+succumbed+to+emotion+at+the+crucial+moment% E2%80%94had+the+father+killed+the+son%E2%80%94the+Empire+would+have+prevailed.+A nd+there+would+be+no+threat+of+Skywalker%E2%80%99s+return+today.&source=bl&ots=A BeOuV2JZB&sig=925YSJWZsqLuUSv5wSs5Ssn6aho&hl=pl&sa=X&ved=0ahUKEwiQh7LYupvMAhUMKp oKHTEXBkUQ6AEILjAC#v=onepage&q=Yes.%20Such%20a%20simple%20thing.%20Such%20a%20fo olish%20error%20of%20judgment.%20A%20momentary%20lapse%20in%20an%20otherwise%20e xemplary%20life.%20Had%20Lord%20Vader%20not%20succumbed%20to%20emotion%20at%20th e%20crucial%20moment%E2%80%94had%20the%20father%20killed%20the%20son%E2%80%94the %20Empire%20would%20have%20prevailed.%20And%20there%20would%20be%20no%20threat%2 0of%20Skywalker%E2%80%99s%20return%20today.&f=false