skoro serial rysunkowy clone wars (2003 rok) nie zalicza się już do kanonu to co z Ventress?? W clone wars 2003 przecież jest wytłumaczona jej historia jak poznała hrabie dooku... Było tez pokazane skąd 3po ma złotą powlokę... Skoro serial nie jest już kanoniczny i nie wyjaśnili tego w the clone wars z 2008 roku to : 1. skąd mamy wiedzieć jaką historie ma Ventress (jak poznała dooku i skąd ja znali w serialu itp) 2. skąd 3po ma złotą powlokę?? Może było coś w serialu tylko nie pamiętam(dawno ogladalem) A może jest jakaś książka czy komiks jak coś to mnie oświećcie bo do tej pory myślałem ,ze kanoniczne są 2 seriale.
według mnie Ventres zalicza sie do kanonu , ponieważ była uczennicą Hrabiego do chwili kiedy Sidius nakazał doku jej sie pozbyć jak wyczuł że jest potężna
TCW jest kanoniczne, jednak nie kłóci się, a nawet uzupełnia z CW z 2003r. Dwa sezony z tej kreskówki spokojnie są kanoniczne. Ba nawet są takim wstępem do serialu 3D. Jednak 3 sezon CW już nie jest kanoniczny. Kłóci się z wieloma wydarzeniami.
Ogloszone jest ,ze CW nie jest w kanonie :p wiec powinni w TCW zrobic jakies podobne odcinki czy cos podobnego zeby uzupelnic luki... no bo jak ktos oglada tylko kanon to skad ma wiedziec kim ona jest itp? :)
Wiem, że oficjalnie CW nie jest w kanonie, ale można się uprzeć, że z dwoma sezonami się nie kłóci drugiem serialem. ;)
ale skoro to oglosili ,ze nie jest to skad ludzie ktorzy ogladaja tylko kanon maja wiedziec kim ona jest? :D
Wiem o co chodzi, tylko napisałeś to na forum 7 części.... a nie np na forum wojen klonów.
No właśnie dla mnie wielkim błędem było to,że w ogóle powstał nowy kanon stary był najlepszy i na nim powinni się wzorować robić seriale,bajki,filmy nie mówię,że TCW z 2008 jest beznadziejne ma swoje jakieś tam uroki i plusy nawet sezon 6 i jego 13 odcinków jest bardzo interesujący szkoda tylko,że nie miał premiery w Polsce :(,ale ogólnie uważam,że CW z 2003-2005 roku jest lepszą bajką pewnie dlatego,że trzyma się filmu i daje nam nawiązanie do Zemsty Sithów.
Mi sie bardzo podobała wersja wojen klonów 2008 i w odrużeniu od ciebie nie nazywam tego bajką tylko kontumacją fabuły SW
Wiadomo,że kontynuacja zawsze jakaś tam jest lepsza taka niż żadna :P i nawet jeśli to jest przedstawione w formie bajki to grunt,że coś mamy :) :P
Dla mnie akurat wojny klonów wersji 2008 nie są zwykłą bajką , dla ciebie jest to bajka i to nas rózni
pewnie zaskoczy cie wiadomość że w ataku klonów Ahsoka Tano występuje , jak będziesz chciał zdradzę ci w którym momencie