Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Wątpliwości

ocenił(a) film na 6

Mam wątpliwości co do uczestnictwa Harisona Forda w tym projekcie. Nie chciałbym, żeby przez niego ten film był pół żartem pół serio. Ludzie szaleją ale to przecież nie ma być film o Hanie Solo. Rola raczej za zasługi a nie za udział w castingach, na które nie musi chodzić, tak więc i nie musi dbać o rozwój aktorstwa. Oby nie zrobił z tego filmu czegoś w stylu Expandables gdzie aktorzy rzucają jakimiś sucharami.
Film powinien być na poważnie bez ośmieszania, wiadomo jakie są oczekiwania. To Luke Skywalker powinien być podstawą tego filmu. Na nim powinno się to opierać gdyż po tylu latach historia zatoczyła koło i upomniała się o niego po tym jak Lucas trzymał te wszystkie postacie w swojej komercyjnej niewoli.
Obym się mylił.

użytkownik usunięty
ciosina

Nie dziwie ci sie , też mam wątpliwości uczestnictwa Harinsona Forda ja to wogóle sie dziwie że dał sie przekonać aby grać w nowej trylogii . I zgodzę sie z tobą że wokół luke Skywalkera powinna być nowa trylogia . Nie wiem jak ty ale mam wątpliwości czy jjabrams nie zniszczy nowej części sw .

ocenił(a) film na 5

A ja wolałbym, żeby Luke pełnił w filmie podobną rolę co Obi Wan albo Yoda w starej trylogii - jest on bowiem najstarszym i najpotężniejszym z żyjących Jedi. Nie może z Luka zrobić głównego bohatera.

szymon0018

Tak by było najlepiej a jego córka syn jest nowa nadzieja moze historia zatacza koło ale tak jest najlepiej

użytkownik usunięty
szymtoszym

luk miał syna a nie córke

miał bena w eu teraz moze to byc rey

użytkownik usunięty
szymtoszym

http://www.ossus.pl/biblioteka/Ben_Skywalker . Tu masz źródło

mówiłem

użytkownik usunięty
szymon0018

A dlaczego nie można zrobić z Luka głównego bohatera ? . W starych trylogiach yoda i obi wan kenobi byli głównymi bohaterami a oni przecież już nie żyją . Więc nie wiem w czym problem widzisz aby luk nie był głównym bohaterem

oczywiście luke może być tym głównym bohaterem ale historia powinna się bardziej skupić na {rey]

użytkownik usunięty
szymtoszym

teraz przecież disney jest w posiadaniu sw , i nie wiadomo co myśli .

ocenił(a) film na 6
szymon0018

Nie musi być głównym bohaterem, chodzi mi o to, żeby nie był postacią epizodyczną.

ocenił(a) film na 9
ciosina

Stare Gwiezdne Wojny dlatego są fajne bo jest tam komediowy Han Solo

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

Oczywiście, że tak . Wtedy to była doskonała postać. Ale w przebudzeniu powinna być o nim tylko wzmianka jako o ojcu dzieci, które ma z Leią. Swoją rolę już wypełnił.

ciosina

Ten film to jedna wielka zagadka. Ten kotlet może być źle odgrzany.

ocenił(a) film na 8
ciosina

Sorry, ale SW to w 70-80% Han Solo i bez niego nie ma dla mnie SW.
Jeżeli Luke powtórzy rolę Obi Wana to też będzie wtopa. Powinni wyjść z tego zaklętego kręgu i pokazać coś nowego, a nie kolejnego Jedi i kolejnego Sitha z rodu Skywalkerów. Już " Legacy " miało ciekawsze pomysły i w miarę fajnego bohatera.

ocenił(a) film na 6
lelen_lis

Rola Hana Solo skończyła się gdy spłodził dzieci. Czego niby więcej miałby dokonać a co nie byłoby wciśnięte na siłę.

ocenił(a) film na 8
ciosina

Na razie nie wiemy, czy w ogóle jakieś spłodził ;)
Mam już dosyć" wykańczania " starszego pokolenia - Harry Potter, Naruto, itp.

użytkownik usunięty
lelen_lis

Najpierw bredzisz, że bez Hana nie ma SW, a potem bredzisz, że chcesz coś nowego. Co on ma tu dalej robić? Albo Luke? Główne role przypadają Rey, Finnowi i Poe.

ocenił(a) film na 8

Nie chcę schematów, w których kolejny Skywalker staje się Sithem i jego brat / siostra / syn lub córka muszą pokonać.
Niestety, książkowe uniwersum nie ustrzegło się tych błędów - Jacem Solo.

użytkownik usunięty
lelen_lis

Który tu Skywaker jest Sithem?

ocenił(a) film na 8

Skywalker czy Solo ;)
W każdym razie, schemat jest ten sam.

użytkownik usunięty
lelen_lis

Skąd wiesz, że Ren jest którymkolwiek z nich?