Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261394
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

...czyli sam styl filmu zaczął być w klimacie 4, 5 i 6 części, nie tych nieszczęsnych 1, 2 i 3.

użytkownik usunięty
arowawa

Na poważnie uważasz że to marne TFA ,to powrót do korzeni ? LOL . Przecież ta część odnośnie sw to istny plagiat z Nowej Nadziei .

ocenił(a) film na 10

Tak i na szczęście nie tylko ja tak uważam, ale również wielu starych fanów Gwiezdnych Wojen. Wybacz, ale Jeśli oceniasz transformersy na 10, to chyba nie znajdziemy wspólnego języka, więc nie trać czasu na bezsensowną polemikę. Wpisz sobie swoją ocenę i daj innym spokój, wróć do turtlesów.

użytkownik usunięty
arowawa

Chyba ciebie delikatnie mówiąc pogięło . Starsi fani sw są oburzeni na TFA . Oceniłem transformery na 10 gdyż jest to moje ulubione kolejne uniwersum . Tu na filmwebie NIE znajdziesz licznych fanów TFA

ocenił(a) film na 10

Bo wcale ich nie szukam w świecie wirtualnym. Znajomych mam w realnym, nie na fb, czy innym portalu.
Do tej pory nie krytykowałem również wypowiedzi innych użytkowników, bo każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo. Czego jak widać niektórzy nie rozumieją.

użytkownik usunięty
arowawa

Z takim podejściem ze fw to wirtualny świat , NIE znajdziesz znajomych .

ocenił(a) film na 10

Biedny jestes i tak ograniczony. Wybacz skoro dla ciebie fw jest realnym światem. z gimbusami nie dyskutuje.

użytkownik usunięty
arowawa

Piwko dla ciebie!

użytkownik usunięty

Bo to nie jest film dla nich

użytkownik usunięty

możliwe całkiem

ocenił(a) film na 9

Wiekszosc starych fanów (tych po 40-stce) jest zadowolonych z TFA, mimo, iż to totalny plagiat.

użytkownik usunięty
marcinmrozowski

Nie znam żadnego 40 latka który, z TFA jest zachwycony

ocenił(a) film na 9

A ja znam

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 9

Czyli koniec rozmowy? ;P

użytkownik usunięty
marcinmrozowski

To już od ciebie zależy

ocenił(a) film na 9

OK

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
arowawa

Cóż - akurat spełniam większość Twoich kryteriów: mam 45 lat, jestem fanem "starych Gwiezdnych Wojen", w kinie kolejne epizody zaliczałem jako dzieciak w latach 80-tych z tatą, nie oceniam Transformers na 10 (wręcz nienawidzę tej serii), nie znoszę nowych Ninja Turtles, nie jestem fanem epizodów I-III (plastik, gówniane CGI etc.) za najlepszy epizod uznaję Imperium Kontratakuje - za mrok i brak happy endu) i niestety Przebudzenie mocy to dla mnie porażka - kalka z Nowej nadziei (wręcz chamska zżyna), bezsensowne uśmiercenie mojego ukochanego bohatera z którym zżyłem się przez kilkadziesiąt lat, co więcej szmaciarska śmierć z ręki pryszczatego Snape'a z Harry Pottera....Jedyny plus to spora ilość analogowych/modelowych efektów specjalnych...podsumowując - tak legendarny film zasługiwał na lepszą kontynuację...
P.S. Łotr 1 - znakomity - bije Przebudzenie mocy o kilka długości basenu...(mój syn jest pływakiem - stąd to porównanie)

użytkownik usunięty
arowawa

What? Treków z ręki i pod pieczą Abramsa wyszło na razie 3. Nie mam pojęcia o czym mówisz.

użytkownik usunięty

Też nie rozumiem co pisze autor tematu . I wątpię byś znalazł porozumienia , z nim bo ; fw dla niego to wirtualny świat .

ocenił(a) film na 10

Swoją wypowiedzią zaświadczasz jakim jesteś kretynem, który nie dość, że nie rozumie co czyta, to fw uważa za realny świat. Powtarzam Ci niedorozwoju, że nie szukam tu nikogo, to nie portal randkowy ;-)

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

[patrz: post niżej]

użytkownik usunięty
arowawa

dokładnie, może i jest wtórnie mogło być oryginalnie ale jest to zdecydowanie prawidłowo przywrócona moc w SW. Bez tępych, szkodliwych dla uszów dialogów, dla oczu beznadziejnych efektów specjalnych. Słabego aktorstwa , które ciężko przeżyć np. Hayden czy Portman. Zdecydowanie lepszy od prequeli, chociaż moim zdaniem starej trylogii to jednak nie dorównuje... przynajmniej na razie

ocenił(a) film na 10

Dokładnie o to mi chodziło. Zgadzam się z Tobą. Miałem dać 8 lub 9 - stosunku do części 4, 5 i 6, ale po gniotach 1, 2 i 3 to 7 jest na 20, dlatego dałem 10 ;-)

użytkownik usunięty
arowawa

Popieram :) znaczy ja dałem 8 bo jednak starym częściom nie dorównuje :D wez spójrz na klasyk TESB albo ROTJ ale jednak 1,2 i 3 przewyższa wszystkim. Ma swoje mankamenty, powinien być bardziej oryginalny ale poza tym klimat :) a The Last Jedi zapowiada się bardzo dobrze

ocenił(a) film na 7
arowawa

Nietrudno o powrót do korzeni, skoro to remake "Nowej nadziei". Ot, cała tajemnica.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 1
Ryloth

100 % racja przyjacielu .

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Gokussb

0 % racji wrogu

ocenił(a) film na 1
Ryloth

zobacz na reakcje pewnego osobnika ,próbuje mi wpoić że ; Ty masz 0% racji .

ocenił(a) film na 7
Gokussb

Olej go.

ocenił(a) film na 1
Ryloth

Już to uczyniłem od niedawna . Wcześniej wydawał mi sie spoko człowiekiem do rozmów i [ i dlatego oro olewałem ze starego konta ] . Ale myliłem sie tu ,powinienem był oro słuchać od początku . I teraz zamierzam to robić

Co myślisz o tym ?

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 7
Gokussb

Nie odpisuj po prostu, bo sam widzisz jaki poziom tu prezentuje.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 1
Ryloth

Racje masz w 100 % . Szkoda tylko że sentia ,nie raczy wogóle wpłynąć na swego podpieczonego

ocenił(a) film na 7
Gokussb

Przynajmniej inny użytkownik na jej blogu zobaczył prawdę. Może i do sentii to kiedyś dotrze.

ocenił(a) film na 1
Ryloth

Oby to prawda była ,ale wątpię by twa była poszła po rozum do głowy i przywołała by denisa do porządku .

ocenił(a) film na 7
Gokussb

To już jej problem.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 1
Ryloth

Popieram cie tu w 100 %

użytkownik usunięty
Gokussb

Nie popieram was tu w 0 %

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Ryloth

twój Oro chyba coś się pochorował... Bo mu się nie chce blokować

ocenił(a) film na 3
arowawa

Największe uniwersum, największy potencjał, a ty się cieszysz że historia kręci się w kółko wydreptując dziurę w ziemi..? Film wygląda jak produkcja sprzed 40-stu lat, dzisiejsze nastolatki mają bardziej futurystyczny sprzęt w kieszeni niż te pudłowate klamoty, prequele miały własną fabułę, rozwinęły zdecydowanie mocniej ten świat, ale nie, jest sokół, jest han i wystarczy. Takie myślenie spłyca wszystko. Prequele mają swoje wady, teksty między anakinem i padme to słabizna, efekty specjalne przypominam mają już kilkanaście lat, za to przynajmniej nie bazują na rżnięciu pomysłu z siebie samego :)

użytkownik usunięty
sznapsiarz

"Prequele mają swoje wady" to jak powiedzieć że psychiczne tortury mają swoje słabe strony