Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261364
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Oczywiście nie widziałem(jeszcze) ale jeśli dziś wystawię notę 4/10 to w 90 % trafię w sedno ;>

Równanie wygląda tak:

3/10 ( próba powrotu do klasycznego filmowania) + 1/10( powrót oryginalnej obsady) = 4/10.

Ups.

użytkownik usunięty
thuscomethusgo

jasne widziałeś film który ma premierę 14 grudnia :P ciekawe zjawisko też bym tak chciał :P

ocenił(a) film na 7
thuscomethusgo

Już wiem dlaczego nie które filmy mają zaniżane oceny na filmwebie....

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Dlaczego ?

Odpowiedz na twoje pytanie jest na samym początku tego tematu...

użytkownik usunięty

dlatego...

ocenił(a) film na 10

Trolls everywhere :)

użytkownik usunięty
kapsel97

Uważasz mnie za trolla ?

ocenił(a) film na 10

Nie ciebie :)

ocenił(a) film na 7
WTTW_FILM

Teraz dopiero się dowiedziałeś, że na filmwebie jest masa dekli, które bez obejrzenia wystawiają jedynki, bo to ich bawi :P ?

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Zauważyłem to dawno, dawno temu, jeszcze zanim konto tu założyłem.....

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

WOW reakcja twoja niesamowita :P długo nad tym myślałeś ;D

ocenił(a) film na 9
WTTW_FILM

niektóre

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

O rzesz kliknąłem spacje, zdarza się nikt ni umarł od tego (chyba).

ocenił(a) film na 9
WTTW_FILM

Może jakiś Szturmowiec gdzies w odległej galaktyce :D

ocenił(a) film na 7
thuscomethusgo

Ban z miejsca za to powinien być.

ocenił(a) film na 2
Ryloth

Przecież nie wystawiłem oceny filmowi realnie. Domyślam się tylko, czym się zakończy ten hype.
A podpowiada mi doświadczenie ;>

ocenił(a) film na 7
thuscomethusgo

Nie wystawiłeś, bo jeszcze się nie da ;p

ocenił(a) film na 2
Ryloth

Wystawić się nie da ale z odrobiną przewidywania można dojść do wniosku,że nowe GW będą tyle warte, co prequele ;>

ocenił(a) film na 7
thuscomethusgo

Prequele są świetne (choć I i II część ma kilka wkurzających rzeczy i ogólnie są gorsze od Starej trylogii), a Zemsta Sithów jest najlepszą częścią z całej sagi, więc nie byłoby to takie złe.

ocenił(a) film na 2
Ryloth

Dlatego 4/10 - to będzie film dla dzieciaków ;>

ocenił(a) film na 9
thuscomethusgo

Dlaczego dla dzieciaków? Ja mam 27 lat i myślę że będzie dla mnie :)

użytkownik usunięty
thuscomethusgo

Jak już ci tak spieszno szufladkować ludzi, to chyba nie powiesz, że E.T nie jest dla dzieciaków a Romeo i Julia to nie ten sam wałkowany schemat gdzie zjawia się przystojny, elokwentny supersamiec który będzie latał za swoją samicą jak śliniący się piesek gdy poczuje cieczkę u suki? - Kserokopia ballad o smutnej babie czekającej na księcia z którą będą mogły utożsamiać się dziewoje z przerośniętym ego i inne naiwne małe księżniczki. Czy chociażby taki Armageddon - Typowy Bay... bogowie zza wielkiego oceanu ratują świat w rytm powiewu amerykańskiej flagi na silnym wietrze, pochodzącym prosto z gorącej Kalifornii.

ocenił(a) film na 9

Zgadzam się w 100%

ocenił(a) film na 5
thuscomethusgo

Po co wogóle się trudzić-logować na filmweb klepać w klawiature-obejrzałem film dla dzieci.A niech będzie dla dzieci,a dla kogo ma być dla nudnych miłośników konkursu pianistycznego?Byłem na premierze Nowej Nadziei w kinie.Nie mam książek,figurek,modeli statków.Wszystkie 6 części widziałem w kinie.Mogę powiedzieć ze jestem fanem SW ale nie przebieram się w strój Jedi.Na nowej trylogi poczułem się jak dziecko-czy to żle? Mam pewne zastrzeżenia-mogę i skrytykować starą trylogię za pare szczegółów.I co z tego-nie ma filmów idealnych,tyle głów tyle pomysłów,każdy by chciał po swojemu,każdy ma wizje.Krytykować najłatwiej,ale siądż jeden z drugim nad czystą kartką papieru i stwórz coś swojego-pójdż z tym do Hollywood i zacznij swoją opowieść.Miliardy czekają do wzięcia.Miłośników sf jest dużo.

ocenił(a) film na 2
darecki77

Ot ironia, namalowałem ostatnio dwie ilustracje z Gwiezdynych Wojen ;>

ocenił(a) film na 5
thuscomethusgo

To gratuluje,też rysuje.Swojego komiksu niestety się nie dorobiłem.Lenistwo plus brak czasu od czasu do czasu.

ocenił(a) film na 9
thuscomethusgo

Wątpię

ocenił(a) film na 9
thuscomethusgo

Hype jest bo to moga być najlepsze SW od oryginalnej trylogii, nie wiem na czym Ty się wychowywałeś jak byłeś mały

ocenił(a) film na 9
thuscomethusgo

Mam nadzieję, że zachorujesz na coś i spędzisz resztę życia w samotności :)

ocenił(a) film na 2
Himiteshu

Biologicznie masz 27 ale psychicznie 13. A co do choroby, nie życzę Ci, bo już jesteś chory.

ocenił(a) film na 9
thuscomethusgo

Dlaczego psychicznie mam 13? Bo lubię Gwiezdne Wojny? Śmieszny jesteś. Nie pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
Himiteshu

Jesteś wolny jak ping pong.

ocenił(a) film na 8
thuscomethusgo

Widzę że ludzi którzy nie myślą logicznie nie brakuje.A potem filmy mają zaniżane oceny przez takich typów jak ty.

ocenił(a) film na 7
thuscomethusgo

Nie znasz się trollu , spadaj oglądać gówniany Armagedon czy Romeo i Julia za które dałeś 10.

ocenił(a) film na 2
elendil92

CGI Yoda? Obrzydliwy brak gustu ;>