Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261628
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Niesamowite efekty, zero sztuczności, gdy usłyszałem muzykę z czołówki a na ekranie Sokół ...łza
poszła i to niejedna...w końcu jest na co czekać...:)

ocenił(a) film na 8
JBridges

Scena z sokołem przekonała mnie że będzie dobrze, jest moc!
Oby tylko scenariusz był bardzo dobry, o resztę się nie martwię.

ocenił(a) film na 9
1lesny

Będzie dobrze, gorzej od nowej trylogii juz sie nie da :P

ocenił(a) film na 9
JBridges

Miałem prawie do samo ;d choć do łzy brakowało troszkę :)

ocenił(a) film na 9
JBridges

Oj miałem dokładnie to samo :-) coś czuje że będzie klimat starej trylogii to mi się podoba juz teraz efekty wyglądają genialnie a nie tak jak w Hobbicie walą po oczach sztucznościa.... Będzie stara szkoła :-) czuć brud piasek w zębach... Ta dziewczyna na tym pojeździe i ta scena z środka pojazdu aj będzie dobrze ostatnio tak samo efekty mnie zachwyciły w Interstellar jak najmniej cgi i green screena

ocenił(a) film na 9
Nathan27_filmweb

dokladnie efekty już teraz wspaniałe, bo ich nie widać!

ocenił(a) film na 9
JBridges

Miałem to samo, poczułem sie jak dziecko gdy ogladalem pierwszy raz Nową Nadzieje :)

ocenił(a) film na 8
JBridges

Tak, ewolucje Sokołem - cud, miód, orzeszki. Mnie natomiast najbardziej podoba się to, że zwiastun jest bardzo mroczny. Klimat nieco jak w "Grze o tron". Nawet scena ze szturmowcami wieje grozą, tajemniczością. Stroboskopy, wyjście w mgłę... Jeśli cały film byłby w takim klimacie, to może wreszcie można by poczuć dreszczyk lęku przed Sithami, a nie traktować Palpatina jak zramolałego dziadka, który wzbudza więcej litości niż grozy. Fajnie jakby wreszcie SW wyszły emocjonalnie poza ekscytację efektami i akcją, które pozostały po serii I-III. W tym zwiastunie wreszcie jest groza, jaką mroczne czasy imperium powinny wywoływać. Oby ten kierunek był zrealizowany. Na zwykłe bajki, człowiek już za stary...

irimi

Mroczny zwiastun? na pewno oglądaliśmy tą samą zapowiedź?
Dlaczego większość chce żeby Gwiezdne Wojny były mroczne ?

ocenił(a) film na 8
Prokurator24

ad. 1. Na pewno to wszyscy kopniemy w kalendarz. Widocznie oglądaliśmy co innego, albo inaczej odebraliśmy to samo. Punkt widzenia jest zależny od punktu siedzenia.
ad. 2. Zapytaj większości. Mi tito co chce większość. Wiem czego ja chcę. Jeśli większość chce tego samego, to jej problem.
Amen.
Niech MOC będzie z Tobą.

ocenił(a) film na 3
irimi

Dla mnie trailer był bardziej zabawy aniżeli mroczny. Chyba że do mrocznych rzeczy zaliczymy niggera który nagle pojawia się w pierwszym ujęciu.

JBridges

Też mi się bardzo podoba. W przeciwieństwie do Jurrasic World nie ma nadmiaru CGI, streszczenia całej fabuły i epickich scen (które pewnie będą najlepsze w całym filmie- często zwiastuny popełniają ten błąd), wszystko jest bardziej stonowane, tajemnicze i klimatyczne. Podoba mi się nowy design szturmowców, żołnierzy republiki (a właściwie pilotów), a kontrowersyjny miecz? Jest kozacki, pewnie zbyt kozacki, ale mi on nie przeszkadza. W kilku momentach autentycznie poczułem klimat starej serii (to ujęcie na Sokoła Millenium i muzyka w tle- łezka w oku kręci).
PS Jedyne co mnie zastanawiało to... dokąd oni wszyscy tak pędzą? ;)

ocenił(a) film na 5
szmyrgiel

Do kin na nowego Terminatora.

ocenił(a) film na 9
Hnyszard

hehe

JBridges

Ja rozumiem podekscytowanie, radość (sam doświadczyłem) ale jaka znowu łezka?

ocenił(a) film na 9
TheBlur

Poczułem aię znowu jak dziecko gdy miałem pięc lat i oglądałęm w kinie ROTJ, stąd łezka :)